Search
Close this search box.
ταινια τιμοτε λενον

Η ταινία του Timothée Chalamet εμπνευσμένη από ένα τραγούδι του John Lennon

Η επιρροή του John Lennon στη μουσική είναι αδιαμφισβήτητη, εμπνέοντας αμέτρητους επίδοξους μουσικούς ως μέλος των Beatles και κατά τη διάρκεια της σόλο καριέρας του. Ωστόσο, ο αντίκτυπός του εκτείνεται πέρα από τη μουσική και στη σφαίρα του κινηματογράφου.

Φρανκ Σινάτρα: 12 ιστορίες του κακού παιδιού με την εκπληκτική φωνή

Ο Lennon εξερεύνησε την υποκριτική με το How I Won the War το 1967 και ανέλαβε έναν σκηνοθετικό ρόλο δίπλα στη Yoko Ono στο Imagine το 1972. Ωστόσο, η κινηματογραφική του επιρροή δεν περιορίστηκε στις προσωπικές του συνεισφορές.

Ακόμη και δεκαετίες μετά τον θάνατό του, το έργο του Lennon συνεχίζει να εμπνέει κινηματογραφικές δημιουργίες. Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι η ταινία του Felix van Groeningen του 2018, Beautiful Boy, με τους Steve Carell και Timothée Chalamet. Βασισμένη στις πραγματικές εμπειρίες του Ντέιβιντ Σεφ και του γιου του Νικ, η ταινία εμβαθύνει στη σπαρακτική ιστορία του εθισμού και της οικογένειας, παίρνοντας τον τίτλο της από το συγκλονιστικό σόλο τραγούδι του Λένον το 1980.

Στο «Beautiful Boy (Darling Boy),» ο Λένον τραγουδά, «Κλείσε τα μάτια, μην φοβάσαι, το τέρας έχει φύγει, αυτό τρέχει και ο μπαμπάς σου είναι εδώ». Βαθιά συγκινημένος από αυτό το κομμάτι κατά την τελευταία του μεγάλη συνέντευξη με τον Λένον, ο Σεφ τραγουδά το τραγούδι στον δικό του γιο, Σον.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Καθώς ο Nic αντιμετώπιζε προκλήσεις με τον εθισμό στα ναρκωτικά, ο David Sheff εξιστόρησε τις εμπειρίες του, αρχικά στους New York Times και αργότερα σε ένα βιβλίο με το ίδιο όνομα με το τραγούδι του John Lennon, “Beautiful Boy”. Ο Σεφ επέλεξε τον τίτλο γιατί, γι’ αυτόν, ο Νικ ήταν το όμορφο αγόρι του και το τραγούδι του Λένον αντηχούσε βαθιά στην ουσία της γονεϊκότητας.

Όταν ο Felix Van Groeningen προσάρμοσε την αφήγηση για την οθόνη στο Beautiful Boy, ο συγκινητικός τίτλος διατηρήθηκε και μια σκηνή απεικόνιζε τον Carell να τραγουδά τρυφερά το τραγούδι στον Chalamet που κοιμόταν. Αυτή η σκηνή, μαζί με τον φόρο τιμής της ταινίας στο τραγούδι, ενίσχυσε τον αντίκτυπό της πέρα από τον Lennon και τον Sheff, αγγίζοντας οικογένειες που παλεύουν με τον εθισμό.

Δείτε τη σκηνή παρακάτω.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Τζον Λένον: Για ποιο τραγούδι ήταν περήφανος;

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr