Search
Close this search box.
la la land

Η ταινία της ημέρας στην TV: «La La Land» – ANT1

Συνδυάζοντας το ρεκόρ για τις περισσότερες υποψηφιότητες για Όσκαρ, η ταινία αποτίει φόρο τιμής σε κλασικά μιούζικαλ του Χόλιγουντ όπως το “Singin’ in the Rain” και “The Umbrellas of Cherbourg”.

Γιώργος Λάνθιμος: Οι ταινίες του «προβληματικά παιδιά» και τα σχόλια του για το «Poor Things»

Το “La La Land” είναι ένα μουσικό ρομαντικό δράμα του 2016 σε σκηνοθεσία Damien Chazelle. Η ταινία ακολουθεί την επίδοξη ηθοποιό Μία (Έμμα Στόουν) και τον μουσικό της τζαζ Σεμπάστιαν (Ράιαν Γκόσλινγκ) καθώς περιηγούνται στα όνειρα και τον έρωτά τους στο Λος Άντζελες. Αντιμετωπίζοντας επαγγελματικές και προσωπικές προκλήσεις, συναντιούνται και ερωτεύονται, εμπνέοντας ο ένας τον άλλον να κυνηγήσουν τα πάθη τους.

Η ταινία υφαίνει μια πολύχρωμη αφήγηση γεμάτη ζωντανά μουσικά νούμερα, αποτίοντας φόρο τιμής στα κλασικά μιούζικαλ του Χόλιγουντ. Καθώς η καριέρα της Μία και του Σεμπάστιαν ανθίζει, η σχέση τους περνάει από δυσκολίες, δοκιμάζοντας τη δέσμευσή τους μεταξύ τους και τις ατομικές τους φιλοδοξίες. Το “La La Land” είναι μια οπτικά εκπληκτική, συναισθηματικά ηχηρή εξερεύνηση της αγάπης, της φιλοδοξίας και της αναζήτησης των ονείρων, που κερδίζει την αναγνώριση για τις σαγηνευτικές ερμηνείες, τη μαγευτική μουσική και τον νοσταλγικό φόρο τιμής στη χρυσή εποχή του κινηματογράφου.

Το «La La Land», σημείωσε τόσο κριτική όσο και εμπορική επιτυχία, κερδίζοντας έξι βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Η μουσική παρτιτούρα της ταινίας, που συνέθεσε ο Justin Hurwitz, απέσπασε επαίνους και κέρδισε δύο Όσκαρ, αναδεικνύοντας τις μαγευτικές μελωδίες και το αξέχαστο τραγούδι «City of Stars».

Αξιοσημείωτη για τις ρεαλιστικές χορευτικές σεκάνς της, σε χορογραφία της Mandy Moore, η ταινία ξεπέρασε τις προσδοκίες στο box office, συγκεντρώνοντας πάνω από 446 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Αν και η Emma Watson αρχικά επιλέχτηκε ως Mia, τελικά η Stone να ανέλαβε τον ρόλο. Πέρα από την άμεση επιτυχία του, το “La La Land” πυροδότησε ένα ανανεωμένο ενδιαφέρον για τα μιούζικαλ, συμβάλλοντας σε μια ευρύτερη αναβίωση του είδους στον σύγχρονο κινηματογράφο.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

  • Πέμπτη 04/01/24 στις 23:00, ANT1
  • Χώρα: ΗΠΑ, Χονγκ Κονγκ
  • Διάρκεια: 128 λεπτά
  • Σκηνοθεσία: Ντάμιεν Σαζέλ
  • Πρωταγωνιστούν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Εμα Στόουν, Τζον Λέτζεντ, Ρόζμαρι ΝτεΒιτ, Τζ.Κ. Σίμονς, Σονόγια Μιζούνο, Φιν Γουιτροκ, Τζέσικα Ρόθι

Οι ταινίες που αναμένονται στις αίθουσες το 2024 (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr