Search
Close this search box.
The lost city of Z

Η ταινία της ημέρας στην TV 27/01: «The Lost City of Z» – ΕΡΤ1

Το “The Lost City of Z” είναι μια δραματική ταινία περιπέτειας του 2016 σε σκηνοθεσία Τζέιμς Γκρέι, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ντέιβιντ Γκραν. Η ταινία αφηγείται την πραγματική ιστορία του Βρετανού εξερευνητή Πέρσι Φόσετ και την αναζήτησή του για μια μυθική πόλη στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

«Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»: Πώς θα έμοιαζαν οι αγαπημένοι χαρακτήρες αν ήταν… γάτες; (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στις αρχές του 20ου αιώνα, η ταινία ακολουθεί τον Πέρσι Φόσετ, τον οποίο υποδύεται ο Τσάρλι Χάναμ που αποκτά εμμονή με την ιδέα ενός κρυμμένου πολιτισμού στις αχαρτογράφητες περιοχές του Αμαζονίου. Παρά το γεγονός ότι αμφισβητείται και χλευάζεται από τους συγχρόνους του στην επιστημονική κοινότητα, ο Fawcett ξεκινά πολλαπλές αποστολές για να αποδείξει την ύπαρξη αυτού που αποκαλεί “Z”, της αρχαίας πόλης που πιστεύει ότι έχει χαθεί στη ζούγκλα.

Σε όλη την ταινία, ο Fawcett αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, όπως οι σκληρές συνθήκες του Αμαζονίου, οι συγκρούσεις με αυτόχθονες φυλές και η αγνόηση των συναδέλφων του. Η αφοσίωσή του, ωστόσο, επηρεάζει την προσωπική του ζωή, επιβαρύνοντας τη σχέση του με την οικογένειά του, ιδιαίτερα τη σύζυγό του Νίνα, που υποδύεται η Σιένα Μίλερ.

Το “The Lost City of Z” όχι μόνο χρησιμεύει ως εξερεύνηση περιπέτειας και ανακάλυψης, αλλά εμβαθύνει επίσης σε θέματα εμμονής, θυσίας και σύγκρουσης μεταξύ της επιστημονικής προόδου και των κοινωνικών προσδοκιών. Η ταινία περιλαμβάνει επίσης αξιοσημείωτες ερμηνείες από ηθοποιούς όπως ο Robert Pattinson, ο οποίος υποδύεται τον πιστό φίλο του Fawcett, και ο Tom Holland, ο οποίος υποδύεται τον γιο του Fawcett.

Έχοντας αναγνωριστεί για την ατμοσφαιρική κινηματογράφηση και τις δυνατές ερμηνείες, η ταινία έλαβε θετικές κριτικές. Αν και η ταινία δεν σημείωσε ευρεία εμπορική επιτυχία, κέρδισε την προσοχή για την καλλιτεχνική της αξία και την συναρπαστική αφήγηση.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

  • Σάββατο 27/01/24 στις 23:30, ΕΡΤ1
  • Χώρα: ΗΠΑ
  • Διάρκεια: 141 λεπτά
  • Σκηνοθεσία: James Gray
  • Πρωταγωνιστούν: Charlie Hunnam, Robert Pattinson, Sienna Miller, Tom Holland, Angus Macfadyen, Ian McDiarmid, Franco Nero

Το «Star Trek» και το σπήλαιο του Πλάτωνα: Νέα ταινία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα στη μεγάλη οθόνη

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr