Search
Close this search box.
Nights in Rodanthe

Η ταινία της ημέρας στην TV 19/02: «Νύχτες στη Ροδάνθη» – OPEN

Το “Nights in Rodanthe” είναι μια ρομαντική δραματική ταινία που κυκλοφόρησε το 2008, σε σκηνοθεσία George C. Wolfe και βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Nicholas Sparks.

Στίχοι σε κίνηση: 10 κινηματογραφικές αφηγήσεις που έχουν εμπνευστεί από ποιήματα

Η ιστορία ακολουθεί την Adrienne Willis, την οποία υποδύεται η Diane Lane, μια γυναίκα που αντιμετωπίζει προσωπικούς αγώνες που βρίσκει παρηγοριά και απροσδόκητη αγάπη κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου σε ένα παραλιακό πανδοχείο στο Rodanthe της Βόρειας Καρολίνας.

Η Adrienne, μια χωρισμένη μητέρα δύο παιδιών, συμφωνεί να διευθύνει το πανδοχείο ενός φίλου για το Σαββατοκύριακο. Εκεί, συναντά τον Δρ Πολ Φλάνερ, τον οποίο υποδύεται ο Ρίτσαρντ Γκιρ, ο οποίος αντιμετωπίζει τα δικά του συναισθηματικά βάρη. Καθώς πλησιάζει μια μεγάλη καταιγίδα, έλκονται μεταξύ τους, δημιουργώντας μια βαθιά σύνδεση με κοινές εμπειρίες απώλειας και τύψεων.

Η ταινία έλαβε μικτές κριτικές, αλλά είχε επιτυχία στο box office, συγκεντρώνοντας πάνω από 84 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Αν και δεν έλαβε σημαντικές υποψηφιότητες για βραβεία, παραμένει μια αγαπημένη ρομαντική ταινία στο κοινό.

5 στοιχεία για την ταινία:

  1. Η ταινία σηματοδοτεί την τρίτη συνεργασία μεταξύ της Νταϊάν Λέιν και του Ρίτσαρντ Γκιρ, μετά το «The Cotton Club» (1984) και το «Unfaithful» (2002).
  2. Το πανδοχείο που εμφανίζεται στην ταινία ήταν στην πραγματικότητα ένας συνδυασμός δύο πραγματικών τοποθεσιών: του Pea Island Inn και του Inn στη Ροδάνθη. Το τελευταίο έγινε δημοφιλής τουριστικός προορισμός μετά την κυκλοφορία της ταινίας.
  3. Η ηθοποιός Νταϊάν Λέιν παρέμενε στο χαρακτήρα καθ’ όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων, ακόμα και όταν οι κάμερες δεν γυρνούσαν, για να διατηρήσει τη συναισθηματική ένταση του ρόλου της.
  4. Ο συγγραφέας Nicholas Sparks, γνωστός για τα ρομαντικά του μυθιστορήματα που συχνά διασκευάζονται σε ταινίες, βασίζει την ιστορία σε γεγονότα που συνέβησαν στη Ροδάνθη κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας το 1999.
  5. Αρκετές σκηνές γυρίστηκαν στη Ροδάνθη, επιτρέποντας στο καστ και το συνεργείο να βυθιστούν στην ατμόσφαιρα της ιστορίας.

Το “Nights in Rodanthe” παραμένει μια οδυνηρή ιστορία αγάπης, απώλειας και λύτρωσης, με απήχηση στο κοινό που εκτιμά τα εγκάρδια ρομαντικά δράματα.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

  • Δευτέρα 19/02/24 στις 21:15, OPEN
  • Χώρα: ΗΠΑ
  • Διάρκεια: 97 λεπτά
  • Σκηνοθεσία: George C. Wolfe
  • Πρωταγωνιστούν: Richard Gere, Diane Lane, Scott Glenn, Christopher Meloni, Viola Davis

Οι νέες ταινίες που έρχονται στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη 22/02 – (ΤΡΕΪΛΕΡ)

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr