Search
Close this search box.
The Strange Love of Martha Ivers

Η ταινία της ημέρας στην TV 07/02: «Αμαρτωλές Γυναίκες» – ΒΟΥΛΗ

Το “The Strange Love of Martha Ivers” είναι ένα φιλμ νουάρ του 1946 σε σκηνοθεσία Lewis Milestone.

Μέριλιν Μονρόε – Άρθουρ Μίλερ: Η ταραχώδης σχέση τους μέσα από μαρτυρίες του συγγραφέα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Μάρθα Άιβερς, μια πλούσια γυναίκα έχει χτίσει την περιουσία της με ψέματα και εξαπάτηση. Ως νεαρή κοπέλα, η Μάρθα σκοτώνει κατά λάθος την καταπιεστική θεία της προσπαθώντας να το σκάσει με τον φίλο της Σαμ Μάστερσον. Ο Walter O’Neil, ο γιος του τοπικού εισαγγελέα, είναι μάρτυρας του γεγονότος αλλά μένει σιωπηλός για να προστατεύσει τη Μάρθα. Χρόνια αργότερα, η Μάρθα (την οποία υποδύεται η Μπάρμπαρα Στάνγουικ) είναι παντρεμένη με τον Γουόλτερ (τον οποίο υποδύεται ο Κερκ Ντάγκλας), ο οποίος έχει γίνει ο ίδιος εισαγγελέας. Ο γάμος τους στερείται αγάπης και η Μάρθα εξακολουθεί να στοιχειώνεται από τα γεγονότα του παρελθόντος.

Όταν ο Σαμ (τον οποίο υποδύεται ο Βαν Χέφλιν) επιστρέφει στην πόλη, παλιά συναισθήματα αναζωπυρώνουν, οδηγώντας σε μια σειρά γεγονότων που ξετυλίγουν την προσεκτικά κατασκευασμένη πρόσοψη της Μάρθας. Καθώς τα μυστικά αποκαλύπτονται, ακολουθεί η προδοσία και ο φόνος, που καταλήγουν σε μια δραματική κορύφωση.

Το «The Strange Love of Martha Ivers» απέσπασε την αποδοχή των κριτικών για τη συναρπαστική ιστορία του, τις δυνατές ερμηνείες του και την ατμοσφαιρική κινηματογράφηση που χαρακτηρίζει το είδος του φιλμ νουάρ. Η ερμηνεία της Martha Ivers από την Barbara Stanwyck επικροτήθηκε ιδιαίτερα για το βάθος της. Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου.

Αυτή η κλασική ταινία παραμένει μια αγαπημένη είσοδος στο είδος του φιλμ νουάρ, γνωστό για τα σκοτεινά θέματα, τους ηθικά διφορούμενους χαρακτήρες και τις ανατροπές της πλοκής. Μελετάται και εκτιμάται από τους λάτρεις του κινηματογράφου για την εξερεύνηση της δύναμης, της ενοχής και των συνεπειών των πράξεών μας.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

  • Τετάρτη 07/02/24 στις 00:00, ΒΟΥΛΗ
  • Χώρα: ΗΠΑ
  • Διάρκεια: 116 λεπτά
  • Σκηνοθεσία: Lewis Milestone
  • Πρωταγωνιστούν: Barbara Stanwyck, Van Heflin, Lizabeth Scott, Kirk Douglas, Judith Anderson

Έμα Στόουν: Ξεσπά σε κλάματα με θαυμαστή της στο φάσμα του αυτισμού (ΒΙΝΤΕΟ)

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr