Search
Close this search box.
black panther wakanda forever marvel

Η Κίνα επιτρέπει πάλι την προβολή ταινιών Marvel

Μετά από 3,5 χρόνια απαγόρευσης επιτρέπεται και πάλι η προβολή ταινιών της Marvel στην Κίνα

Οι παραγωγές της Marvel επιστρέφουν και πάλι στις οθόνες της Κίνας. Η τελευταία ταινία της επωνυμίας που προβλήθηκε στην χώρα ήταν το “Avengers: Endgame” το 2019. Οι ταινίες που αναμένονται να προβληθούν το προσεχές διάστημα είναι οι “Black Panther: Wakanda Forever” και “Ant-Man and The Wasp: Quantumania“.

black panther wakanda forever marvel

Γιατί είχαν απαγορευτεί οι ταινίες της Marvel

Λόγω της πολιτικής κατάστασης στην Κίνα, όλες οι εξωτερικές παραγωγές, οφείλουν να έχουν την έγκριση για την προβολή τους από την Διεύθυνση Κινηματογράφου της Κίνας (CFA), η οποία σχετίζεται στενά με την Ομοσπονδίας Λογοτεχνικών και Καλλιτεχνικών Κύκλων της Κίνας. Αν και δεν είναι σαφείς οι λόγοι που απαγορεύτηκαν οι ταινίες της συγκεκριμένης εταιρείας, το βέβαιο είναι ότι πρόκειται είτε περί λογοκρισίας, είτε αποτελεί αυτή τους η απόφαση μια προσπάθεια να προστατεύσουν τις κινεζικές παραγωγές.

Φαίνεται, όμως, πως η Κίνα επιδεικνύει σταδιακά μια χαλαρότητα ως προς αυτούς τους κανόνες. Απόδειξη αυτού, το γεγονός ότι έχει προβληθεί ήδη στους κινηματογράφους η ταινία “Avatar: The Way of Water“, κόβοντας, μάλιστα εκατομμύρια εισιτήρια.

Συνέντευξη: Ο Κωνσταντίνος Φάης, μας συστήνει τον αρχαίο κόσμο

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr