Search
Close this search box.
black sabbath (1)

Η γυναίκα του εξωφύλλου των Black Sabbath αποκαλύπτεται 50 χρόνια μετά

Πριν από 50 χρόνια, το 1970, κυκλοφόρησε το ομώνυμο άλμπουμ των Black Sabbath, σηματοδοτώντας την απαρχή του heavy metal.

Εκτός από τη μουσική, το άλμπουμ ξεχώρισε και για το εμβληματικό του εξώφυλλο, που αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον metal κόσμο μέχρι σήμερα. Ο Keith “Keef” Macmillan, ο φωτογράφος πίσω από το εξώφυλλο, αποκάλυψε λεπτομέρειες για τη λήψη και την ταυτότητα της γυναίκας που κοσμεί την εικόνα.

Σαν σήμερα, κυκλοφορεί το ντεμπούτο άλμπουμ των Black Sabbath

Πρόκειται για την Louisa Livingstone, η οποία ήταν περίπου 18 ετών και εργαζόταν ως μοντέλο την εποχή εκείνη. Ο Macmillan την περιγράφει ως συνεργάσιμη και ιδανική για το ύφος που ήθελε να πετύχει, καθώς η μικροκαμωμένη σωματική διάπλαση της τόνωνε το μεγαλείο του τοπίου.

black sabbath

Ως σκηνικό επιλέχθηκε ο νερόμυλος Mapledurham του 15ου αιώνα στο Oxfordshire. Η Livingstone απεικονίζεται ντυμένη στα μαύρα, με ύφος μάγισσας, να στέκεται ανάμεσα σε δέντρα μπροστά από το λευκό κτίριο.

Ο Macmillan χρησιμοποίησε υπέρυθρο φιλμ Kodak, προσδίδοντας στην εικόνα μια σουρεαλιστική και μαγική ατμόσφαιρα. Η λήψη έγινε νωρίς το πρωί για να “πιάσει” το υπέρυθρο φως, ενώ ακολούθησε επεξεργασία του φιλμ για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

black sabbath

Η Livingstone αναγνώρισε τον εαυτό της στην φωτογραφία 50 χρόνια μετά. Θυμάται το κρύο πρωινό και την χρήση ξηρού πάγου και μηχανής καπνού για δημιουργία ομίχλης. Ο Macmillan έφερε μαζί του ένα βαλσαμωμένο κοράκι και μια μαύρη γάτα, στοιχεία που δεν θυμάται η Livingstone.

«Σήμερα είναι πολύ πιο εκσυγχρονισμένο, ωραιοποιημένο και τουριστικό σημείο», αναφέρει ο Macmillan. «Τότε, ήταν ένα αρκετά υποβαθμισμένο και αρκετά τρομακτικό μέρος. Το μέρος είχε μια απόκοσμη αίσθηση.»

Σχολιάζοντας την εικόνα, η Livingstone δήλωσε ότι την βρήκε ενδιαφέρουσα, αλλά δεν θεωρεί ότι ξεχωρίζει ιδιαίτερα.

«Όταν είδα το εξώφυλλο, σκέφτηκα ότι ήταν αρκετά ενδιαφέρον. Σκέφτηκα ότι αυτή εδώ η γυναίκα θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε», δήλωσε η Livingstone.

Η ιστορία πίσω από το εξώφυλλο του “Black Sabbath” αποτελεί ένα συναρπαστικό κομμάτι της μουσικής ιστορίας, συνδυάζοντας καλλιτεχνική έμπνευση, τυχαία στοιχεία και την αθωότητα ενός νεαρού μοντέλου, στοιχεία που δημιούργησαν μια εικόνα διαχρονική και άκρως αναγνωρίσιμη.

Ozzy Osbourne: 10 ατάκες του παιδιού με την υψηλή ευφυΐα που λάτρευε το σκοτάδι

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr