Search
Close this search box.
Αλαμπάμα τεχνητή γονιμοποίηση

Η απειλή κατά της τεχνητής γονιμοποίησης: Η κυβερνήτης της Αλαμπάμα υπογράφει νέο νομοσχέδιο

Η κυβερνήτης της Αλαμπάμα Kay Ivey, Ρεπουμπλικανή, υπέγραψε νομοσχέδιο που αποσκοπεί στη διασφάλιση των παρόχων υπηρεσιών εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF) και των ασθενών, παρέχοντάς τους νομική προστασία σε περιπτώσεις όπου τα έμβρυα που δημιουργούνται κατά τη διαδικασία καταστρέφονται.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση σε μια πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αλαμπάμα που χαρακτήρισε τα κατεψυγμένα έμβρυα ως άτομα, ανοίγοντας τη δυνατότητα νομικών συνεπειών για όσους εμπλέκονται στην καταστροφή τους. Ο πρόσφατα υπογεγραμμένος νόμος προσφέρει τόσο ποινική όσο και αστική ασυλία όσον αφορά τον “θάνατο ή τη βλάβη εμβρύου” που σχετίζεται με την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Ο κυβερνήτης Ivey, ένθερμος υποστηρικτής της εξωσωματικής γονιμοποίησης, επαίνεσε το πολιτειακό νομοθετικό σώμα για τη θέσπιση αυτού του “ενδιάμεσου μέτρου” για την αποφυγή διαταραχών στις κλινικές γονιμότητας. Η νομοθεσία προστατεύει επίσης τους κατασκευαστές των προϊόντων που χρησιμοποιούνται στις διαδικασίες εξωσωματικής γονιμοποίησης από ποινικές κατηγορίες. Ωστόσο, δεν ορίζει ρητά τα κατεψυγμένα έμβρυα ως ανθρώπους, σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Αν και χαιρετίστηκε από τους υποστηρικτές ως απαραίτητο βήμα για την προστασία της πρόσβασης στην εξωσωματική γονιμοποίηση, ορισμένοι αναγνωρίζουν ότι τα ευρύτερα ζητήματα της προσωπικότητας και της έναρξης της ζωής παραμένουν άλυτα στην Αλαμπάμα.

Ο νόμος, που θεωρείται νίκη από τους υποστηρικτές των δικαιωμάτων αναπαραγωγής, αντιμετωπίζει τις ανησυχίες που εγείρονται από τη βιαστική νομοθετική αντίδραση στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

H Αλαμπάμα «διακόπτει» την εξωσωματική έπειτα από απόφαση δικαστηρίου ότι τα κατεψυγμένα έμβρυα είναι παιδιά

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr