Search
Close this search box.
ενοικιάσεις airbnb

«Επανάσταση» στα AirBnb στην Ελλάδα: Τι αλλάζει, πότε εφαρμόζεται και ποιοι ανακουφίζονται;

«Φρένο» ετοιμάζεται να μπει στις ενοικιάσεις των Airbnb, με το ετήσιο όριο να ορίζεται στις 60 ημέρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, αύξηση 39% καταγράφηκε στις ξένες επενδύσεις σε ελληνικά ακίνητα το πρώτο εξάμηνο του 2023 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ο υπουργός είπε ότι η τάση των ξένων επενδύσεων έχει αυξηθεί ανάλογα σε σχέση με το προηγούμενο έτος: «Το 2022 είχαμε επενδύσεις από ξένους στα ακίνητα, περίπου 2,1 δισ. ευρώ που σημαίνει 68% παραπάνω σε σχέση με το 2021».

Στην αγορά εξοχικής κατοικίας και διαμερισμάτων κατοικιών στις πόλεις κατευθύνθηκαν τα μεγαλύτερα κεφάλαια από ξένους, μιας και το κίνητρο απόκτησης golden visa παραμένει ισχυρό, την ίδια ώρα που τα κριτήρια (ύψος επένδυσης και άλλες προϋποθέσεις) που είχε ανακοινώσει προ έτους το υπουργείο Εσωτερικών, δεν έχουν αυστηροποιηθεί.

Το νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση, το οποίο η κυβέρνηση σχεδιάζει να θέσει σε ψηφοφορία το επόμενο διάστημα, θα φέρει μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η βραχυπρόθεσμη μίσθωση, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη.

Η ανάρτηση του Φοίβου Δεληβοριά για τα “Φιλαράκια” και τον Μάθιου Πέρι

Όπως δήλωσε ο ίδιος «εξορθολογίζεται ο ορισμός της βραχυχρόνιας μίσθωσης, καθώς τίθεται το όριο των 60 ημερών, καθίσταται υποχρεωτική η έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας για φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν τρία ή περισσότερα προς εκμίσθωση ακίνητα, επιβάλλεται ΦΠΑ και τέλος παρεπιδημούντων, καθώς και τέλος κλιματικής ανθεκτικότητας», ενώ παράλληλα διευκρίνισε ότι οι ιδιώτες που διαθέτουν μέχρι δύο ακίνητα για βραχυχρόνια μίσθωση, εξακολουθούν να υπάγονται στο προηγούμενο καθεστώς.

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, χαρακτήρισε ήπιους τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν, καθώς σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η εξισορρόπηση της αγοράς ακινήτων, η καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού για την τουριστική βιομηχανία και η καταπολέμηση της στεγαστικής κρίσης.

Πηγή φωτογραφίας

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr