Search
Close this search box.
Μαρόκο

Εκατοντάδες νεκροί στο Μαρόκο μέσα στη νύχτα, από σεισμό – (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα σεισμικά κύματα επεκτάθηκαν πέρα από το Μαρόκο, με γειτονικές αφρικανικές χώρες όπως η Μαυριτανία και η Αλγερία να αισθάνονται τις δονήσεις, καθώς και τη νότια Πορτογαλία

Η καταστροφή είναι συγκλονιστική: σχεδόν 820 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ένας άγνωστος αριθμός αγνοείται και έχει παγιδευτεί ανάμεσα στα συντρίμμια. Το καταστροφικό αυτό γεγονός εκτυλίχθηκε, καθώς ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,9 βαθμών έπληξε το Μαρόκο το βράδυ της Παρασκευής, προκαλώντας καταστροφές στο γραφικό τουριστικό καταφύγιο του Μαρακές. Οι αναφορές του δικτύου Al Arabiya αναφέρουν ότι ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων βρίσκεται παγιδευμένος κάτω από τα κτίρια που κατέρρευσαν, με ένα ζοφερό περιστατικό με πέντε μέλη οικογένειας που βρέθηκαν άψυχα στα ερείπια μιας κατοικίας του Demnat, να δίνει από νωρίς έναν ζοφερό τόνο. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), ο σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 τοπική ώρα (01:00 ώρα Ελλάδας), με το επίκεντρό του να εντοπίζεται 77 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μαρακές και το βάθος του να εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Βίντεο που κυκλοφορούν σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζουν τα τρομακτικά επακόλουθα, με ισοπεδωμένες κατασκευές και φοβισμένους κατοίκους που ξεχύνονται στους δρόμους από φόβο.

Εικόνες από το Μαρακές αποκαλύπτουν εκτεταμένες ζημιές στην ιστορική πόλη, με πολλές προσόψεις κτιρίων να παρουσιάζουν σημάδια ζημιών. Η Dalila Fahem, το σπίτι της οποίας υπέστη ρωγμές, διηγήθηκε πως: “Ευτυχώς, δεν είχα κοιμηθεί ακόμα. Ο πολυέλαιος έπεσε από το ταβάνι και έφυγα βιαστικά από το σπίτι μου”. Εν τω μεταξύ, η Huda Hafsi, μια 43χρονη κάτοικος, μοιράστηκε την εμπειρία της: “Είμαι ακόμα στο δρόμο με τα παιδιά μου και είμαστε φοβισμένοι”.

 

 

 

 

 

 

Πωλείται το σπίτι του ποιητή Γιώργου Σεφέρη – Πώς λήφθηκε αυτή η απόφαση;

Φωτογραφία εξωφύλλου: Al Maghribi Al Youm/via REUTERS =

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr