Search
Close this search box.
Δόμνα_Μιχαηλίδου_για_πανεπιστήμια

Δόμνα Μιχαηλίδου: Εξέφρασε τον στόχο της κυβέρνησης για την ισότητα των πτυχίων δημοσίου και ιδιωτικών ΑΕΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου, εξέφρασε τον στόχο της κυβέρνησης αναφορικά με την ισότητα των πτυχίων του δημοσίου αλλά και των ιδιωτικών ΑΕΙ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η Υφυπουργός Παιδείας, κ. Μιχαηλίδου εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης τα πτυχία των ιδιωτικών πανεπιστημίων να γίνουν ισότιμα με τα δημόσια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Στόχος, σύμφωνα με την ίδια, είναι ένα ανοιχτό συμπεριληπτικό εκπαιδευτικό σύστημα στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Προσπαθούμε να εξελίξουμε την ελληνική δημόσια εκπαίδευση. Έχουν ξεκινήσει οι συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα ούτως ώστε επιτέλους να έχουμε εστίες και τα παιδιά να μην έχουν πρόβλημα στέγασης στα πανεπιστήμια. Μετά από πολύ καιρό γίνονται προσλήψεις εκπαιδευτικών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έτσι ώστε να ανανεωθεί και το στελεχικό δυναμικό. Γι’ αυτό ακριβώς λέμε ότι και οι προδιαγραφές αλλά και ο έλεγχος είναι πολύ σημαντικός. Δεν θέλουμε σε καμία των περιπτώσεων να γεμίσουμε πολύ μικρά πανεπιστήμια κολεγιακού τύπου, τα οποία δεν θα είναι ισάξια των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον τρόπο εισαγωγής των σπουδαστών σε αυτά, η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή όλα εξετάζονται και ότι μάλλον θα είναι εισακτέοι. Παρ’ όλα αυτά, όπως είπε αρκετές ακόμη παράμετροι είναι υπό διαμόρφωση με την συνδρομή της εκπαιδευτικής κοινότητας.

«Θέλουμε περισσότερες επιλογές, θέλουμε να φτιάξουμε ακόμα καλύτερα τα ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά ο Έλληνας να μην έχει να δώσει από την τσέπη του τόσα έτσι ώστε να ξεσπιτωθεί για να πάει σε ένα πανεπιστήμιο στο εξωτερικό», σημείωσε. Η ίδρυσή τους, σύμφωνα με την ίδια «δίνει μια επιλογή» στους νέους ενώ είναι ένα θέμα που θα μπει σε δημόσια διαβούλευση.

Δείτε το βίντεο με της δηλώσεις της Υφυπουργού:

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

 

 

 

Η ποίηση ως φως στο σκοτάδι: Αποκαλύπτοντας τη ζωή μέσα από τα αποφθέγματα του Τζορτζ Όργουελ

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr