Search
Close this search box.
ΔΥΠΑ - Βιβλία

ΔΥΠΑ – Βιβλία: Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων παρόχων για τα voucher βιβλίων

ΔΥΠΑ – Βιβλία: Άνοιξε σήμερα Σάββατο 12 Αυγούστου η πλατφόρμα για συμμετοχή βιβλιοπωλείων και εκδοτικών οίκων στο μητρώο παροχών του προγράμματος χορήγησης επιταγών αγοράς βιβλίων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Με τους κωδικούς TAXISnet πάροχοι μπορούν να υποβάλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, μέσω gov.gr.

Βιβλία: Θυμόμαστε περισσότερο διαβάζοντας σε έντυπη μορφή ή σε οθόνη;

ΔΥΠΑ – Βιβλία: Τα ακόλουθα βήματα που θα χρειαστούν ώστε να πραγματοποιηθεί η αίτηση στη ΔΥΠΑ

Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Πάροχοι επιταγών αγοράς βιβλίων.

Θα πρέπει να έχετε κωδικούς ΔΥΠΑ.

Δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών

Στις ελάχιστες περιπτώσεις που απαιτούνται δικαιολογητικά, αυτά επισυνάπτονται στις ηλεκτρονικές αιτήσεις

Η ΔΥΠΑ αύξησε το voucher βιβλίων

Η αξία της επιταγής (voucher) αυξήθηκε κατά 25%

Προβλέπεται πως θα εκδοθούν 150.000 voucher, με προϋπολογισμό 3.750.000 ευρώ, αυξημένο κατά 750.000 ευρώ συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια

Βιβλία: Το 35% δε διαβάζει κανένα βιβλίο σε έναν ολόκληρο χρόνο

Ποιος είναι ο στόχος του προγράμματος;

Η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η στήριξη των επιχειρήσεων στον χώρο του βιβλίου.

Οι δικαιούχοι του voucher και οι ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν με έκπτωση 10% όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το gov.gr  .

 Αποκαλύπτοντας τα οφέλη της ανάγνωσης

Η ανάγνωση βιβλίων είναι μια διαχρονική δραστηριότητα που εκτείνεται πέρα από την απλή πράξη του ξεφυλλίσματος των σελίδων. Η εμβάθυνση στον κόσμο της λογοτεχνίας προσφέρει πληθώρα πλεονεκτημάτων που συμβάλλουν στην προσωπική ανάπτυξη, την πνευματική διέγερση και τη συνολική ευημερία. Ας εξερευνήσουμε πώς η φαινομενικά μοναχική πράξη της ανάγνωσης βιβλίων μπορεί να επηρεάσει βαθιά τη ζωή μας.

1. Επέκταση της γνώσης:
Τα βιβλία είναι ένας θησαυρός πληροφοριών και ιδεών. Η ενασχόληση με διάφορα είδη και θέματα εκθέτει τους αναγνώστες σε νέες προοπτικές, πολιτισμούς και ιστορικά πλαίσια. Είτε πρόκειται για μυθοπλασία είτε για μη μυθοπλασία, κάθε βιβλίο είναι μια ευκαιρία να διευρύνει κανείς τους ορίζοντες του και να διευρύνει τη βάση των γνώσεών του.

2. Διανοητική διέγερση:
Το διάβασμα είναι μια πνευματική προπόνηση που κρατά τον εγκέφαλο ενεργό και απασχολημένο. Απαιτεί γνωστικές διεργασίες όπως η κατανόηση, η ανάλυση και η κριτική σκέψη. Η τακτική ανάγνωση μπορεί να ενισχύσει το λεξιλόγιο, να βελτιώσει την εστίαση και να ενισχύσει τη διατήρηση της μνήμης.

3. Ενσυναίσθηση και συναισθηματική νοημοσύνη:
Οι μυθιστορηματικές αφηγήσεις δίνουν τη δυνατότητα στους αναγνώστες να μπουν στη θέση χαρακτήρων με διαφορετικό υπόβαθρο. Αυτή η καθηλωτική εμπειρία καλλιεργεί την ενσυναίσθηση, επιτρέποντας στα άτομα να κατανοήσουν διαφορετικά συναισθήματα, εμπειρίες και απόψεις. Τέτοιες γνώσεις συμβάλλουν στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης και των διαπροσωπικών δεξιοτήτων.

4. Μείωση του άγχους:
Η πράξη της ανάγνωσης έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα του στρες. Βυθιστείτε σε μια σαγηνευτική ιστορία και θα διαπιστώσετε ότι οι έγνοιες του κόσμου ξεθωριάζουν. Ένα καλογραμμένο βιβλίο μπορεί να αποτελέσει πνευματικό καταφύγιο, προσφέροντας μια απόδραση από την καθημερινότητα.

5. Φαντασία και δημιουργικότητα:
Τα βιβλία είναι πύλες σε κόσμους άγνωστους, όπου η φαντασία κυριαρχεί. Η ανάγνωση διεγείρει τις δημιουργικές ικανότητες του νου, ενθαρρύνοντας τους αναγνώστες να οραματίζονται χαρακτήρες, σκηνικά και σενάρια. Αυτή η άσκηση φαντασίας μπορεί να επεκταθεί πέρα από τις σελίδες, επηρεάζοντας τη δημιουργική σκέψη σε διάφορες πτυχές της ζωής.

6. Βελτιωμένη εστίαση και συγκέντρωση:
Σε έναν κόσμο γεμάτο περισπασμούς, η ανάγνωση απαιτεί συνεχή συγκέντρωση. Η πράξη της εμβάπτισης σε ένα βιβλίο εκπαιδεύει το μυαλό να συγκεντρώνεται σε μια μόνο εργασία για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αυτή η δεξιότητα μπορεί να μεταφερθεί και σε άλλους τομείς, ενισχύοντας την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα.

7. Δια βίου μάθηση:
Τα βιβλία προσφέρουν μια δια βίου οδό για μάθηση και προσωπική ανάπτυξη. Ανεξάρτητα από την ηλικία σας, υπάρχει πάντα κάτι καινούργιο να ανακαλύψετε μέσα στις σελίδες ενός βιβλίου. Οι δια βίου αναγνώστες συνεχίζουν να προκαλούν τους εαυτούς τους πνευματικά, καλλιεργώντας μια συνεχή αναζήτηση της γνώσης.

8. Ενισχυμένο λεξιλόγιο και δεξιότητες επικοινωνίας:
Η έκθεση σε διαφορετικά στυλ γραφής και ποικίλη χρήση της γλώσσας ενισχύει το λεξιλόγιο. Ένα πλούσιο λεξιλόγιο επιτρέπει αποτελεσματικότερη επικοινωνία και έκφραση, τόσο σε γραπτή όσο και σε προφορική μορφή.

9. Ενδυνάμωση και αυτοαναστοχασμός:
Τα βιβλία συχνά περιέχουν ιστορίες χαρακτήρων που ξεπερνούν τις προκλήσεις, οι οποίες μπορούν να εμπνεύσουν τους αναγνώστες να αντιμετωπίσουν τα δικά τους εμπόδια με ανανεωμένο σθένος. Επιπλέον, η ανάγνωση μπορεί να ωθήσει στον αυτο-αναστοχασμό, καθώς οι αναγνώστες ταυτίζονται με τις εμπειρίες και τις αποφάσεις των χαρακτήρων.

10. Πολιτιστική σύνδεση και συζήτηση:
Τα βιβλία χρησιμεύουν ως πολιτιστικοί άξονες επαφής που συνδέουν τα άτομα μεταξύ γενεών και υποβάθρων. Η ανταλλαγή αναγνωστικών εμπειριών δημιουργεί κοινό έδαφος για συζητήσεις και ανταλλαγές ιδεών, ενισχύοντας τις συνδέσεις με τους άλλους.

Σε μια ταχέως εξελισσόμενη ψηφιακή εποχή, η τέχνη της ανάγνωσης ενός φυσικού βιβλίου μπορεί να μοιάζει με νοσταλγική ενασχόληση. Ωστόσο, τα εγγενή οφέλη της εξακολουθούν να υφίστανται, αποδεικνύοντας ότι η σχέση μεταξύ ενός αναγνώστη και ενός βιβλίου εκτείνεται πολύ πέρα από το μελάνι στις σελίδες. Από τη διεύρυνση της γνώσης έως την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, από την τόνωση της δημιουργικότητας έως τη μείωση του άγχους, η πράξη της ανάγνωσης είναι μια διαχρονική ενασχόληση που τρέφει το μυαλό, την ψυχή και την αίσθηση του θαύματος που κρύβεται μέσα μας.

Παιδική λογοτεχνία: 5 απ’ τα πιο επιδραστικά παιδικά βιβλία στην ιστορία της λογοτεχνίας

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr