Search
Close this search box.
λουκμαν

Διαδήλωση για τη δολοφοφία του Σαχτάτ Λουκμάν σήμερα, από την πακιστανική κοινότητα

Η δολοφονία του Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα συμπληρώνει δέκα χρόνια σήμερα 17 Ιανουαρίου. Ο 27χρονος Σαχζάτ κινούταν με το ποδήλατό του όταν δέχτηκε επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής, Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο.

Λάκης Γαβαλάς:«Τρελαίνομαι που ξαφνικά όλοι λέμε ότι θέλουμε παιδιά» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 3:20πμ ο Σαχζατ Λουκμάν, με το ποδήλατό του, κατευθυνόταν στη δουλειά του στη λαϊκή, όμως, δύο χρυσαυγίτες τού στήνουν ενέδρα και τον δολοφονούν εν ψυχρώ. Ο Διονύσης Λιακόπουλος τον χτυπά στην καρδιά με ένα στιλέτο πεταλούδα, ενώ ο Χρήστος Στεργιόπουλος του επιτίθεται με το δικό του στιλέτο, καρφώνοντάς τον άλλες έξι φορές στη σπονδυλική στήλη, την πλάτη και τα χέρια.

Βογκώντας πρόλαβε να κάνει λίγα βήματα  και εξέπνευσε λίγα μέτρα παρακάτω, πέφτοντας στη ρόδα ενός σταθμευμένου φορτηγού. Οι δολοφόνοι, με έντονο το αίσθημα της ατιμωρησίας, κυκλοφορούσαν στην πόλη, με τα πειστήρια του εγκλήματος πάνω τους. Ακόμα, δεν είχαν μπει καν στον κόπο να σκουπίσουν τα αίματα στο μαχαίρι, το οποίο χρησιμοποίησαν για να δολοφονήσουν τον Λουκμάν.

Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά Καμπάνια «Δεν είναι αθώοι οι Ναζί στη φυλακή» καλούν σε πορεία στην πλατεία Μερκούρη (Άνω Πετράλωνα) στις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης.

σαζχατ λουμαν

Μήνυμα για τη διαδήλωση έχουν εκφράσει οι γονείς του αδικοχαμένου Σαχζάτ, Χαντίμ Χουσεΐν και Σουκράν Μπίμπι:

«10 χρόνια μετά την δολοφονία του γιού μας Σαχζάτ Λουκμάν, του αγαπημένου παιδιού μας που πήγε στην Ελλάδα για δουλειά, για να βοηθήσει τις επτά αδελφές του και το χάσαμε γιατί το σκότωσαν φασίστες της Χρυσής Αυγής. Πονάμε ακόμη.

You are currently viewing a placeholder content from Default. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Αλλά είμαστε δυνατοί και έχουμε κουράγιο γιατί βλέπουμε ότι δεν ξεχνάτε και τιμάτε την μνήμη του γιού μας, ενός φτωχού μετανάστη εργάτη που δολοφονήθηκε άδικα την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του με το ποδήλατο που πολύ αγαπούσε και στο Πακιστάν.

Οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής πρέπει να μείνουν φυλακή για να μην μπορούν να σκοτώνουν παιδιά σαν τον Σαχζάτ Λου7κμάν και τον Παύλο Φύσσα. Συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα για δικαιοσύνη, για μια κοινωνία χωρίς φασισμό και ρατσισμό, χωρίς φτώχεια.

Σας στέλνουμε τις ευχές και τις ευχαριστίες μας!».

You are currently viewing a placeholder content from Default. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Ο Γρηγόρης Πετράκος και τα ΜΜΕ που καταρρέουν με ραγδαία ταχύτητα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή  εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr