Search
Close this search box.
Δημήτρης Κουτσόυμπας γάμος ομόφυλων

Κουτσούμπας: «ο γάμος ομόφυλων… σημαίνει κατάργηση της πατρότητας-μητρότητας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Κουτσόυμπα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις. Μάλιστα, η «Εφημερίδα Των Συντακτών» αποκάλεσε τις δηλώσεις του ομοφοβικές.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στην προτεινόμενη νομοθεσία για τον πολιτικό γάμο για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα  σε ομιλία του στη Βουλή. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η έγκριση του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου θα είχε ως αποτέλεσμα την κατάργηση των παραδοσιακών εννοιών της πατρότητας και της μητρότητας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε: 

«εδώ που τα λέμε, όταν μιλάμε για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, δεν μιλάμε για την αναγνώριση μιας μορφής συμβίωσης ή για κάποια ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ των συμβιούντων, βασικά μιλάμε για την τεκνοθεσία, την από κοινού γονική μέριμνα, τα οποία δεν είναι δύο ξεχωριστές έννοιες. Το αντίθετο: γάμος ομόφυλων σημαίνει από χέρι κατάργηση της πατρότητας-μητρότητας. Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον γονέα 1, 2, 3 και βάλε. Οδηγεί στην ακραία εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος με την παρένθετη μητρότητα. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει πολιτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών. Έτσι ήταν και έτσι είναι, όσο κι αν προσπαθούν ορισμένοι να το διαχωρίσουν για ευνόητους λόγους»

Ο Γρηγόρης Πετράκος και τα ΜΜΕ που καταρρέουν με ραγδαία ταχύτητα (ΒΙΝΤΕΟ)

 

«Αυτό που ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ακριβώς η διαγραφή των όρων μητρότητας-πατρότητας που εδράζεται στη βιολογική συμπληρωματικότητα γυναίκας-άνδρα στην αναπαραγωγική διαδικασία και η αντικατάστασή τους από το γονέας 1, 2 βάλε κ.λπ. όσα θες. Είναι η παραπέρα εμπορευματοποίηση της παρένθετης μητρότητας η οποία έχει εξελιχθεί σε μια μπίζνα δισεκατομυρίων κερδών κι αυτά μόνο πρόοδος δεν είναι. Σκοταδισμός, σύγχρονη βαρβαρότητα, στυγνή εκμετάλλευση είναι»

«Αυτό που ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ακριβώς η διαγραφή των όρων μητρότητας-πατρότητας που εδράζεται στη βιολογική συμπληρωματικότητα γυναίκας-άνδρα στην αναπαραγωγική διαδικασία και η αντικατάστασή τους από το γονέας 1, 2 βάλε κ.λπ. όσα θες. Είναι η παραπέρα εμπορευματοποίηση της παρένθετης μητρότητας η οποία έχει εξελιχθεί σε μια μπίζνα δισεκατομυρίων κερδών κι αυτά μόνο πρόοδος δεν είναι. Σκοταδισμός, σύγχρονη βαρβαρότητα, στυγνή εκμετάλλευση είναι.»

Ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δίνει την «ευκαιρία να προβάλλονται σκοταδιστικές απόψεις από διάφορους αντιδραστικούς, ακροδεξιούς για τον θεσμό της οικογένειας που αντιμετωπίζουν τη γυναίκα μόνο ως μηχανή αναπαραγωγής παιδιών. Αλλά και σε διάφορες άλλες ανορθολογικές, αντιεπιστημονικές απόψεις περί “κοινωνικής κατασκευής του φύλου” που φτάνουν να αμφισβητούν ακόμα και την αντικειμενική κοινωνική πραγματικότητα και που οδηγούν ακόμα και σε εμπόριο παιδιών».

Ακούστε τις δηλώσεις του Δημήτρη Κουτσούμπα:

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

 

Αντωνόπουλος για Λαμπάτο: «Είναι ένα πράγμα που με συγκλονίζει»

 

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr