Search
Close this search box.
Γλυπτά_Παρθενώνα_συμφωνία

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η θετική στάση για συμφωνία από τον ηγέτη των Εργατικών και η συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times που αφορά τα Γλυπτά του Παρθενώνα. ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ, δείχνει ανοιχτός για μια συμφωνία.

Την επόμενη εβδομάδα υπάρχει μια προγραμματισμένη συνάντηση του ηγέτη των Εργατικών Κιρ Στάρμερ και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο. Με αφορμή αυτή την συνάντηση ο Στάμερ δήλωσε πως δεν πρόκειται να εμποδίσει μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία που θα προβλέπει δανεισμό μέρους των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα,  όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Ο Στάρμερ, που ευελπιστεί να γίνει πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου τον επόμενο χρόνο, σκοπεύει να μιλήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την θετική του στάση σε μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και του Βρετανικού Μουσείου για το μέλλον των Γλυπτών.

Ενώ ο Μητσοτάκης από την πλευρά του σκοπεύει και εκείνος να θέσει το ζήτημα των Γλυπτών κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο την επόμενη εβδομάδα, όπως αναφέρει το βρετανικό μέσο. Την Τρίτη θα συναντήσει τον Στάρμερ και τον πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ στην Ντάουνινγκ Στριτ και σύμφωνα με πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του Έλληνα πρωθυπουργού θα θέσει το θέμα και στις δύο συναντήσεις.

Μπορεί οι Έλληνες αξιωματούχοι να μην έχουν θετικές σκέψεις για άμεσα αποτελέσματα, ο Μητσοτάκης όμως βρίσκεται σε συζητήσεις με τον πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Όσμπορν εδώ και μήνες για το θέμα, σημειώνουν οι Financial Times.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Όσμπορν πρότεινε μια συμφωνία δανεισμού στην οποία μέρος των Γλυπτών θα σταλούν στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα με αντάλλαγμα την αποστολή ελληνικών θησαυρών στο μουσείο Μπλούμσμπερι στο κεντρικό Λονδίνο. «Ελπίζω ότι θα βρούμε έναν τρόπο να συνεργαστούμε με την Ελλάδα, ώστε ένα μέρος των Μαρμάρων να περάσει μέρος του χρόνου τους στην Αθήνα… και βλέπουμε περισσότερους από τους θησαυρούς τους σε αντάλλαγμα. Μπορεί κάλλιστα να μην τα καταφέρουμε, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος να πούμε ότι στόχος του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είναι ο επαναπατρισμός και η επανένωση όλων των Γλυπτών, ώστε το μνημείο να εκτεθεί ολόκληρο στο Μουσείο της Ακρόπολης.

8 λόγοι για τους οποίους δε θα επιβίωνες στην Αρχαία Ελλάδα

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr