Search
Close this search box.
σχολικοί πίνακες

Βρέθηκαν σχολικοί πίνακες, ανέγγιχτοι για σχεδόν 100 χρόνια! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Βρέθηκαν ανέγγιχτοι, σχολικοί πίνακες! Όταν τα συνεργεία ξεκίνησαν την ανακαίνιση τεσσάρων αιθουσών διδασκαλίας στο Γυμνάσιο Emerson στην Oklahmoma  είχαν μια σαφή αποστολή: να βελτιώσουν το μαθησιακό περιβάλλον. Δεν περίμεναν ότι οι εργασίες τους θα αποκάλυπταν ένα συναρπαστικό κεφάλαιο της τοπικής ιστορίας.

Οι σχολικοί πίνακες από το 1917! Το αρχικό τους έργο ήταν η αφαίρεση των παλιών μαυροπινακων, αλλά καθώς άρχισαν τις εργασίες τους, έπεσαν πάνω σε μια εκπληκτική αποκάλυψη. Κάτω από τους υπάρχοντες μαυροπίνακες κρυβόταν ένα άλλο στρώμα, ανέγγιχτο για σχεδόν έναν αιώνα. Τα σχέδια και τα γραπτά που ήταν χαραγμένα σε αυτούς τους κρυμμένους πίνακες έμοιαζαν σαν να είχαν δημιουργηθεί μόλις χθες.

Αυτοί οι καλοδιατηρημένοι σχολικοί μαυροπίνακες παρέχουν μια συναρπαστική ματιά στις εκπαιδευτικές πρακτικές του 1917, αναδεικνύοντας παιδαγωγικές τεχνικές που με το πέρασμα των χρόνων έχουν περάσει στην αφάνεια. Αυτό που είναι πραγματικά αξιοσημείωτο, ωστόσο, εκτείνεται πέρα από το περιεχόμενο – είναι η άψογη καλλιγραφία, μια μορφή τέχνης που σήμερα θεωρείται απαρχαιωμένη.

Γυμνάσιο Emerson στην Oklahmoma

Το ύφος και η ουσία αυτών των μαθημάτων μπορεί να φαίνονται άγνωστα στους σημερινούς μαθητές, ωστόσο προσφέρουν μια συγκλονιστική σύνδεση με τους προγόνους τους. Για την παλαιότερη γενιά, η θέα αυτών των πινάκων προκαλούσε ισχυρά συναισθήματα.

σχολικοί πίνακες

Οι πίνακες φέρουν δύο διαφορετικές ημερομηνίες: 30 Νοεμβρίου 1917 και 4 Δεκεμβρίου 1917, λειτουργώντας ως παράθυρα σε μια περασμένη εποχή.

Η προέλευση αυτών των σχεδίων, είτε πρόκειται για έργο μαθητών είτε εκπαιδευτικών, παραμένει ένα μυστήριο.

σχολικοί πίνακες

Μέσα από τις απλές αλλά υποβλητικές οδηγίες για την καθαριότητα και την υγιεινή, οι πίνακες αυτοί μας μεταφέρουν έναν αιώνα πίσω στο χρόνο.

Το Γυμνάσιο Έμερσον, που στέκει από  το 1895, έχει υποστεί πολλές αλλαγές και ανακαινίσεις με την πάροδο των χρόνων, αλλά τίποτα παρόμοιο με αυτή την αξιοσημείωτη ανακάλυψη δεν έχει έρθει ποτέ στο φως.

σχολικοί πίνακες

σχολικοί πίνακες

Βιβλιοθήκες: Οι 10 μεγαλύτερες συλλογές στον κόσμο

Πηγή φωτογραφιών

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr