Search
Close this search box.
Βιβλία που θα γίνουν σειρές

Βιβλία που θα γίνουν σειρές στην ελληνική τηλεόραση – Λίστα βιβλίων

Βιβλία που θα γίνουν σειρές στην ελληνική τηλεόραση: Μια σειρά από βιβλία είναι έτοιμα να βρεθούν στην τηλεοπτική οθόνη κατά την προσεχή τηλεοπτική σεζόν. Τόσο η ΕΡΤ, γνωστή για την κληρονομιά της να ζωντανεύει την πλούσια ελληνική λογοτεχνία, όσο και τα ιδιωτικά κανάλια ετοιμάζονται να μεταμορφώσουν αυτές τις ιστορίες από τη σελίδα στην οθόνη. 

Τα βιβλία που θα γίνουν σειρές απ’ την ελληνική λογοτεχνία, όλα μαζί σε μια λίστα. Καθώς αυτά τα βιβλία φορούν νέους μανδύες και καλούν την αυγή των τηλεοπτικών τους περιηγήσεων, οι αφηγήσεις τους ξετυλίγονται με λεπτές αρμονίες. Με φόντο το πλούσιο ελληνικό λογοτεχνικό τοπίο, οι χαρακτήρες βγαίνουν από τις σκιές, αντιπροσωπεύοντας ο καθένας μια συμφωνία συναισθημάτων, ένα φάσμα της ανθρώπινης εμπειρίας. Μυστήρια ανείπωτα θα ξετυλιχθούν, συναισθήματα θα αντηχήσουν και το αφηγηματικό τόξο θα χαράξει την έξοχη πορεία του, από την πρώτη λέξη μέχρι το τελευταίο καρέ.

Πριν το θέαμα ανάψει στις μικρές οθόνες, πριν οι αφηγήσεις μαγέψουν τα βράδια και τις καρδιές, υπάρχει μια ιερή συγκυρία. Η ευκαιρία να εντρυφήσει κανείς στην πρωτογενή πηγή, να βυθιστεί στο βασίλειο όπου οι δημιουργοί βρήκαν τη μούσα τους, όπου η έμπνευση κυλούσε από την πένα στο χαρτί. Σε αυτή τη συγκυρία στέκονται οι αναγνώστες, έτοιμοι να βιώσουν την καρδιά των ιστοριών, να γίνουν μάρτυρες των σπινθήρων που γέννησαν κινηματογραφικές φλόγες και να αναγνωρίσουν τη γνώριμη ουσία που διαπλέκει τον λογοτεχνικό και τον οπτικοακουστικό τομέα. Τα βιβλία που θα γίνουν σειρές στην ελληνική τηλεόραση είναι αρκετά δημοφιλή στον λογοτεχνικό κόσμο.

Με τις σελίδες να φτερουγίζουν, το προοίμιο γνέφει -ένα ταξίδι όπου οι λέξεις, οι εικόνες και τα συναισθήματα συνενώνονται σε μια καθηλωτική πραγματικότητα. Οι δεσμοί που έχουν δέσει τις λέξεις με τις σελίδες θα τεντωθούν, δίνοντας στις ιστορίες τα φτερά που λαχταρούν. Με κομμένη την ανάσα, ο κόσμος περιμένει τη μεταμόρφωση καθώς οι αγαπημένες αφηγήσεις μεταφέρονται από το ράφι του βιβλίου στην οθόνη, οι μελωδίες τους εναρμονίζονται με τους ψιθύρους της προσμονής, οι αποχρώσεις τους ζωγραφίζουν τον καμβά της φαντασίας και τα πνεύματά τους ανάβουν τις φωτιές της αφήγησης.

Πλάτωνας: 30 βήματα για να υιοθετήσετε τη φιλοσοφία του – Ολοκληρωμένος οδηγός

Βιβλία που θα γίνουν σειρές στην ελληνική τηλεόραση: Ακολουθεί η λίστα:

Το Ναυάγιο

Ανάμεσα στις συναρπαστικές διασκευές, η σειρά του Mega παρουσιάζει το “Το ναυάγιο”, με υπότιτλο “Ένα ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ”. Αυτή η συναρπαστική σειρά αντλεί την ουσία της από το ομώνυμο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη. Το προηγούμενο δημιούργημα του συγγραφέα, το “Σάσμος”, είχε βρει με επιτυχία το δρόμο του στο κανάλι Alpha. Το “Ναυάγιο” πλοηγείται στη στοιχειωμένη ιστορία του πλοίου “Ηράκλειον”, το οποίο βρήκε την τραγική του μοίρα κάτω από τα κύματα στα ανοιχτά της νησίδας Φαλκονέρα το 1966, στοιχίζοντας τη ζωή στους επιβάτες του.

Η αφήγηση είναι βουτηγμένη στην ιστορία, με το διαπεραστικό σήμα SOS που στάλθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1966, χαράσσοντας τις συντεταγμένες του ναυαγίου του στη συλλογική μνήμη. Καθώς ο ασύρματος του πλοίου σιωπά και οι φωνές των επιβατών σβήνουν, η Ειρήνη και ο Απόστολος ξεκινούν μια απελπισμένη προσπάθεια επιβίωσης απέναντι σε έναν ασύμμετρο αντίπαλο. Αυτή η συναρπαστική μάχη για τη ζωή θέτει ένα ουσιαστικό ερώτημα – ποιος θα διασωθεί και ποιος θα χαθεί;

Το κορίτσι με το σαλιγκάρι

Το μυθιστόρημα “Το κορίτσι με το σαλιγκάρι”, έχει γίνει το επίκεντρο της επερχόμενης σειράς της ΕΡΤ με τίτλο “Η παραλία”, που βρίσκεται στο στάδιο των γυρισμάτων. Γραμμένο από την Πηνελόπη Κούρτζη, το βιβλίο λειτουργεί ως βάση για το κινηματογραφικό αυτό εγχείρημα, μεταφέροντας το κοινό στα φημισμένα Μάταλα, ένα καταφύγιο όπου οι διεθνείς χίπηδες χάραξαν τις δικές τους αφηγήσεις στο σκηνικό της Ελλάδας. Η Δανάη Μιχαλάκη αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά, αντικατοπτρίζοντας την ουσία του βιβλίου.

“Λαχταρώ την αποκλειστική σου παρουσία. Η σκέψη να σε μοιραστώ είναι ένα αβάσταχτο βάρος. Θα προτιμούσα να σε χάσω εντελώς παρά να σε δω να ανήκεις σε κάποιον άλλον”. Η έκφραση περιείχε έναν τόνο μεταμέλειας, οι ίδιες οι λέξεις απλές και κλισέ. Ωστόσο, μέχρι εκείνη τη στιγμή, κανείς δεν είχε συγκεντρώσει το θάρρος να το επικοινωνήσει. Μέχρι που το έκανε εκείνη. Ήταν αυτή που το μετέφερε – το κορίτσι με το σαλιγκάρι.

Στις 26 Μαρτίου 1969, πάτησε ελληνικό έδαφος μέσω του αεροδρομίου του Ελληνικού, κρατώντας στην παλάμη της ένα μικρό, τραυματισμένο σαλιγκάρι. Με αταλάντευτη φροντίδα, προστάτευσε το εύθραυστο πλάσμα στο ταξίδι της προς τα Μάταλα. Εκεί, την περίμενε μια υπόσχεση για τον παράδεισο της φύσης, συνυφασμένη με τα πνεύματα των χίπις. Ματάλα, το καταφύγιο της απελευθέρωσης, όπου αντηχούσε ο απόηχος του Τζόνι Μίτσελ και, κυρίως, του Χάρι. Ο τελευταίος παρέμεινε μέχρι τον Μάιο του 1969, μαζί με τα παιδιά των λουλουδιών που έρχονταν από κάθε γωνιά του πλανήτη, προσδοκώντας το άπιαστο καλοκαίρι του έρωτα. Μια εποχή που, δυστυχώς, δεν εκδηλώθηκε ποτέ… γιατί εκείνος ο μοιραίος Μάιος είχε μια απροσδόκητη τροπή.

Το προξενιό της Τζούλιας

Η προεπισκόπηση για την επερχόμενη σειρά “Το προξενιό της Τζούλιας”, που θα μεταδοθεί από το κανάλι Alpha το επόμενο έτος, έχει ήδη αποκαλυφθεί. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Τζούλιας θα ενσαρκώσει η Ευγενία Ξυγκόρου, εδραιώνοντας ένα τρομερό σύνολο σε μια αφήγηση που τοποθετείται στην ελληνική επαρχία κατά τη δεκαετία του 1950. Η εν λόγω παραγωγή αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Γιώργου Ψυχογιού.

Η ερωτική περιπλοκή ανάμεσα στην Τζούλια Βένιο και τον γαιοκτήμονα Γιώργη Προβίου ήταν έτοιμη να αντηχήσει ως σημαντική είδηση σε ολόκληρο τον λαρισινό κάμπο. Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου, η κορύφωση του γάμου της οδήγησε σε μια ζοφερή κατάληξη – τη δολοφονία του συζύγου της και της τρίχρονης κόρης τους. Καταδικασμένη σε θάνατο, η Τζούλια αγκαλιάζει τη σιωπή καθώς αποδέχεται το πεπρωμένο της και, κατά συνέπεια, την ενοχή της. Τις ημέρες που προηγούνται της προγραμματισμένης εκτέλεσής της, μια νεαρή δημοσιογράφος, η Αλεξάνδρα Γκίκα, προσπαθεί να εξασφαλίσει μια συνέντευξη με τη Τζούλια μέσα στις φυλακές Αβέρωφ, όπου είναι έγκλειστη. Τη συνοδεύει ο δικηγόρος Δημήτριος Αντζαλίνας.

Οι αναμνήσεις της καταδικασμένης γυναίκας, που φαίνεται να ξυπνούν από έναν αδρανή λήθαργο, τους ωθούν πέντε χρόνια πίσω στο παρελθόν – στη μετεμφυλιακή εποχή του Δεκεμβρίου του 1949. Μέσα από την αφήγησή της, κατακλύζονται από έντονες υποψίες ότι μπορεί να υπάρχει μια κρυφή πτυχή, μια εναλλακτική εξήγηση των γεγονότων. Αυτή η προοπτική, αν γίνει αποδεκτή και αποδειχθεί, θα μπορούσε ενδεχομένως να την αθωώσει. Ωστόσο, ο χρόνος εξαντλείται, αφήνοντάς τους ένα μικρό περιθώριο για να αποκαλύψουν την αλήθεια.

Η Μεγάλη Χίμαιρα

Για πρώτη φορά, το μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση πρόκειται να κάνει το τηλεοπτικό του ντεμπούτο μέσω μιας διασκευής έξι επεισοδίων, με το κάθε μέρος να κοστίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 750.000 ευρώ. Η σειρά αναμένεται να προβληθεί από την ΕΡΤ στις αρχές του 2024 και θα είναι υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Ντένη Ηλιάδη. “Η Μεγάλη Χίμαιρα” αποτελεί μια κατεξοχήν απεικόνιση της ελληνικής κλασικής λογοτεχνίας, αποτελώντας μια ανεπανάληπτη ευκαιρία ανάγνωσης για όσους δεν έχουν ακόμη εξερευνήσει τις σελίδες της.

“Η Μεγάλη Χίμαιρα” αναδεικνύεται ως μια περίπλοκη ψυχογραφική απεικόνιση, που διεισδύει βαθιά στον ψυχισμό της γυναίκας πρωταγωνίστριάς της. Η σχολαστική προσέγγιση του συγγραφέα αναλύει συστηματικά τον χαρακτήρα. Η αφήγηση παρακολουθεί το ταξίδι της Μαρίνας, μιας νεαρής Γαλλίδας που ξεκινά την πορεία του έρωτα, του γάμου και τελικά της μετεγκατάστασης στην πατρογονική κατοικία του πατέρα της στην Επισκοπή των Συρακουσών. Εκεί, εγκλωβίζεται κάτω από τη βαριά και αποδοκιμαστική παρουσία της πεθεράς της. Καθώς η Μαρίνα διαπλέκει τη μοίρα της με τις ναυτικές επιχειρήσεις του συζύγου της, κάθε εσωτερική της ταραχή έχει ιδιόμορφες επιπτώσεις στη ζωή τους. Η επέλευση μιας οικονομικής καταστροφής, συνυφασμένη με την ψυχική φθορά της ηρωίδας, πυροδοτεί έναν καταιγισμό γεγονότων που βυθίζει τα πάντα σε έναν αδυσώπητο κύκλο αγάπης και θανάτου.

Οι Πάνθεοι

Οι Πάνθεοι, που αρχικά εκδόθηκαν ως η τρίτη προσθήκη στη μυθιστορηματική σύνθεση του Αθανασιάδη από το 1948 έως το 1961, χάρισαν στον συγγραφέα τους το περίφημο Βραβείο Πεζογραφίας 1959 της Ακαδημίας Αθηνών. Το μυθιστόρημα αυτό, ένα από τα πολλά έργα του συγγραφέα που μεταφέρθηκαν στην ελληνική τηλεόραση, έκανε το επιτυχημένο τηλεοπτικό του ντεμπούτο μεταξύ 1977 και 1979. Αφηγείται με γλαφυρό τρόπο τις περιπέτειες της οικογένειας των Πανθέων, ενός επιφανούς αστικού νοικοκυριού, εν μέσω των πρώτων χρόνων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Προχωράμε 47 χρόνια μπροστά και οι ιστορίες της οικογένειας Πάνθεον βρίσκουν αναβίωση στον ΣΚΑΪ, με ένα εξαιρετικό καστ, υπό την επιδέξια καθοδήγηση του σκηνοθέτη Σπύρου Μιχαλόπουλου.

Ανάμεσα στη συλλογή βιβλίων του Τάσου Αθανασιάδη που ωρίμασε σε διάστημα 15 και πλέον ετών για να ξεδιπλώσει το ολοκληρωμένο σύμπαν των Πάνθεων, παραμένει σε κυκλοφορία το “Τα Πάνθεα – Η κερκόπορτα”.

Δεκαεπτά Κλωστές 

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας είναι έτοιμος να αποκαλύψει τη βαθιά αφήγηση της πιο διαβόητης μαζικής δολοφονίας της Ελλάδας μέσα από την επερχόμενη σειρά του για την Cosmote TV. “Δεκαεπτά κλωστές”, που αντλεί τα θεμέλιά του από το ομώνυμο βιβλίο του Πάνου Δημάκη, εμβαθύνει περαιτέρω στην πραγματική αφήγηση του Αντώνη Αρώνη – Λαγωνάρη, έναν ρόλο που ζωντανεύει ο Πάνος Βλάχος.

Το έπος αυτό εμβαθύνει στο αίνιγμα του πιο πρωτοφανούς και άγνωστου εγκλήματος της Ελλάδας. Ένα αληθινό χρονικό που συγκλόνισε τα Κύθηρα το 1909. Η αφήγηση εισχωρεί βαθιά στον ψυχολογικό λαβύρινθο ενός ανθρώπου που φαινομενικά είχε όλα όσα επιθυμούσε στη ζωή του, αλλά βρήκε τα θεμέλιά του να καταρρέουν. Με μια εξάρτηση από την αποδοχή των γύρω του, ανταποδίδει απλόχερα. Ωστόσο, η γρήγορη απόρριψη, η επίμονη αδικία και η διάλυση του κόσμου του τον μετέτρεψαν σε μια δύναμη εναντίον όλων, με αποκορύφωμα το πιο κατάφωρο έγκλημα που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ελλάδα.

Το μυθιστόρημα, που πηγάζει από πραγματικά γεγονότα, παραδίδει μια συγκλονιστική έκθεση για το πεπρωμένο και τις περιπλοκές του, ενορχηστρώνοντας έναν αφηγηματικό ιστό από αόρατα νήματα που διαμορφώνουν την ύπαρξή μας. Μέσα σε αυτό το μωσαϊκό, αποκαλύπτουμε την ανάγκη να πάρουμε τον έλεγχο του πεπρωμένου μας. Η ιστορία διερευνά επίσης την ηθική μιας κοινωνίας ικανής να θυσιάζει ανθρώπινες ζωές στο βωμό της συλλογικής κανονικότητας, τροφοδοτούμενη από το κουτσομπολιό, την κριτική και την απειλητική τάση να εντοπίζει αποδιοπομπαίους τράγους.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

 

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr