Search
Close this search box.
Βινσέντ Βαν Γκογκ πόκεμον

Βίνσεντ Βαν Γκογκ: Έξι έργα του με πρωταγωνιστές… τα πόκεμον (ΦΩΤΟ)

Έξι έργα του Βινσέντ Βαν Γκογκ με πρωταγωνιστές τα πόκεμον δημιούργησαν οι εμπνευστές της έκθεσης Pokémon x Van Gogh Museum για να καλλιεργήσουν στα παιδιά το ενδιαφέρον για την τέχνη.

Με πρωταγωνιστή το πιο διάσημο πόκεμον, τον Πίκατσου, οι εμπνευστές της έκθεσης προσπάθησαν να προσεγγίσουν τα νέα παιδιά και να τους ωθήσουν στην τέχνη ενός από τους σπουδαιότερους ζωγράφους του 19ου αιώνα.

Αυτό που θα περίμενε να δει κάποιος, δηλαδή το γκρι καπέλο και το γνώριμο γενειοφόρο πρόσωπο του Βίνσεντ Βαν Γκογκ απουσιάζει, και στην θέση του βρίσκεται μια απρόσμενη κίτρινη ύπαρξη, που είναι εξίσου αναγνωρίσιμη – ίσως και περισσότερο προς τα παιδιά. Ο Πίκατσου έχει καταλάβει ένας από τους έξι πίνακες του Ολλανδού ζωγράφου ως πρωταγωνιστής.

Η έκθεση Pokémon x Van Gogh Museum που πραγματοποιείται στο Άμστερνταμ, είναι μια ευφάνταστη ιδέα για να προσελκύσει το νέο ηλικιακά κοινό. Η Εμιλι Γορντένκερ, διευθύντρια του μουσείου εξηγεί: «Η συνεργασία αυτή θα επιτρέψει στη νεότερη γενιά να γνωρίσει την τέχνη και τη ζωή του Βίνσεντ βαν Γκογκ με έναν αναζωογονικό τρόπο».

https://www.facebook.com/groups/1437892849799842/

Η τέχνη του δέχτηκε σημαντικές επιρροές από την ιαπωνική τεχνοτροπία και ο ίδιος σε μια επιστολή προς τον αδερφό του Τεό το 1888 έγραφε πως «μου φαίνεται πως δεν θα μπορούσαμε να μελετήσουμε την ιαπωνική τέχνη, χωρίς να γίνουμε πολύ πιο ευτυχισμένοι».

Το μουσείο έχει εστιάσει ξανά στην σχέση του Βαν Γκογκ με την Ιαπωνία, όταν το 2018 με την έκθεση «Βαν Γκογκ και Ιαπωνία», εξέταζαν το ενδιαφέρον του ζωγράφου για την ιαπωνική ξυλογραφία Ουκιγιόε, αλλά και γενικότερα την τέχνη της περιόδου Έντο.

«Είναι δύσκολο να φαναταστούμε πώς θα είχαν εξελιχθεί τα έργα του χωρίς την πηγή αυτή έμπνευσης. Τον βοήθησε να βρει το στιλ που σήμερα όλοι γνωρίζουμε» περιέγραψε η Νίνκε Μπάκερ, επιμελήτρια του μουσείου.

Βινσέντ Βαν Γκογκ πόκεμον

Βινσέντ Βαν Γκογκ πόκεμον

Πηγή φωτογραφιών 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr