Search
Close this search box.
Ισαάκ Ασίμωφ αποφθέγματα

Ασίμωφ: «Δεν υπάρχουν τα έθνη μόνο η ανθρωπότητα και εάν δεν το κατανοήσουμε…» 11 αποφθέγματά του

Ο Ισαάκ Ασίμωφ, παραγωγικός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας και βιοχημικός, ήταν γνωστός για τις οραματικές ιδέες και προοπτικές του που συχνά ξεπερνούσαν τα όρια της λογοτεχνίας.

Το απόσπασμα του Ισαάκ Ασίμωφ, “Δεν υπάρχουν έθνη, μόνο ανθρωπότητα, και αν δεν το καταλάβουμε αυτό, σύντομα δεν θα υπάρχουν έθνη γιατί δεν θα υπάρχει ανθρωπότητα”, τονίζει τη διασύνδεση και την κοινή ευθύνη όλων των ανθρώπων στη Γη. Ο Ασίμωφ φαίνεται να υποστηρίζει μια παγκόσμια προοπτική που υπερβαίνει τα εθνικά σύνορα, τονίζοντας την ιδέα ότι είμαστε όλοι μέρος της ευρύτερης ανθρώπινης οικογένειας.

Το απόσπασμα υποδηλώνει ότι η αποτυχία να αναγνωρίσουμε την κοινή μας ανθρωπιά και να συνεργαστούμε σε παγκόσμια κλίμακα θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάλυση των εθνών και, τελικά, σε απειλή για την ύπαρξη της ανθρωπότητας στο σύνολό της. Μεταφέρει τη σημασία της προώθησης της συνεργασίας, της κατανόησης και της ενότητας μεταξύ των ανθρώπων παγκοσμίως για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων και τη διασφάλιση της ευημερίας ολόκληρης της ανθρώπινης φυλής.

Μπουκόφσκι: Αυτός που αγαπιέται στα φανερά αλλά και στα κρυφά πεθαίνει σαν σήμερα το 1994

11 αποφθέγματα του Ισαάκ Ασίμωφ

  1. «Επιθεώρησε κάθε κομμάτι νευροεπιστήμης και θα βρεις μία κουβέρτα ασφαλείας.»
  2. «Δεν υπάρχουν τα έθνη μόνο η ανθρωπότητα και εάν δεν το κατανοήσουμε, σύντομα δε θα υπάρχουν έθνη γιατί δε θα υπάρχει η ανθρωπότητα»
  3.  «Στη ζωή, αντίθετα από ότι στο σκάκι, το παιχνίδι ξεκινά μετά από το ματ.»
  4. «Στις περίεργες και απρόβλεπτες στιγμές συνδεόμαστε με φόβο με το παρελθόν.»
  5. «Η πιο θλιβερή πτυχή της ζωής αυτή τη στιγμή είναι ότι η επιστήμη συλλέγει γνώση γρηγορότερα από ότι η κοινωνία συλλέγει σοφία.»
  6. «Κάθε βιβλίο που αξίζει να απαγορεύσεις, αξίζει και να το διαβάσεις.»
  7.  «Οι άνθρωποι που νομίζουν ότι γνωρίζουν τα πάντα είναι πραγματικά μεγάλη ενόχληση για όλους εκείνους από εμάς που στα αλήθεια τα γνωρίζουμε.»
  8.  «Πιστεύω στις αποδείξεις. Πιστεύω στην παρατήρηση, στη μέτρηση, και στην αιτιολόγηση που επιβεβαιώνεται από ανεξάρτητους παρατηρητές. Θα πιστέψω οτιδήποτε, άσχετα από το πόσο παράξενο και γελοίο είναι, αν υπάρχουν αποδείξεις γι’ αυτό. Όσο πιο παράξενο και γελοίο είναι κάτι, τόσο πιο σταθερά θα πρέπει να είναι τα αποδεικτικά του στοιχεία.»
  9.  «Η αυτοδιδασκαλία πιστεύω ότι είναι το μοναδικό είδος εκπαίδευσης που υπάρχει.»
  10.  «Εάν η επιστήμη δημιουργεί προβλήματα, τότε αυτά δεν μπορούμε να τα λύσουμε με άγνοια.»
  11.  «Δεν φοβάμαι τους υπολογιστές. Φοβάμαι την έλλειψη αυτών.»

Τα βραβευμένα ελληνικά βιβλία του 2023 που πρέπει να διαβάσουμε – Κρατικά λογοτεχνικά βραβεία

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr