Search
Close this search box.
μεσοποταμια

Αρχαία τούβλα από τη Μεσοποταμία αποκαλύπτουν τα μυστήρια του μαγνητικού πεδίου της Γης

Η δύναμη του μαγνητικού πεδίου της Γης αποτυπώθηκε στα ορυκτά κατά τη χρήση τους από τους τεχνίτες που κατασκεύαζαν τα τούβλα, πριν από χιλιάδες χρόνια.

5+1 βασιλιάδες της αρχαιότητας που απέρριψαν τον θρόνο

Οι ανακαλύψεις από τα αρχαία τούβλα της Μεσοποταμίας ανοίγουν νέους ορίζοντες στην κατανόηση του μαγνητικού πεδίου της Γης. Η έρευνα σχετικά με τα αρχαία τούβλα από τη Μεσοποταμία αποκάλυψε σημαντικά ευρήματα σχετικά με το μαγνητικό πεδίο της Γης. Οι επιστήμονες ανέλυσαν τα ορυκτά στα οποία αποτυπώθηκαν οι αλλαγές στο μαγνητικό πεδίο, χρησιμοποιώντας τα αρχαία τούβλα ως πηγή πληροφοριών.

Με τη βοήθεια μαγνητομέτρου, εντόπισαν τη μαγνητική “υπογραφή” σε κόκκους οξειδίου του σιδήρου που ενσωματώθηκαν στα τούβλα. Κατά τη διάρκεια της ανάλυσης, παρατηρήθηκαν δραματικές αλλαγές στη δύναμη του μαγνητικού πεδίου κατά την περίοδο της βασιλείας του Ναβουχοδονόσορα, περίοδος περίπου από το 604 έως το 562 π.Χ.

Αυτή η ανακάλυψη υποδηλώνει ότι οι αρχαίοι τεχνίτες κατέγραφαν, ίσως αναίτια, αυτές τις μεταβολές στο μαγνητικό πεδίο στα ορυκτά των τούβλων. Η μελέτη αυτή προσφέρει μια πρωτότυπη μέθοδο για τη χρονολόγηση αρχαίων αντικειμένων και αποτελεί ένα βήμα προς την κατανόηση της δυναμικής του γεωμαγνητικού πεδίου της Γης.

Πηγή εξωφύλλου

10 χειρόγραφα του αρχαίου κόσμου που δεν έχουν αποκρυπτογραφηθεί

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr