Search
Close this search box.
αρχαία ελλάδα fun facts

Αρχαία Ελλάδα: Γιατί οι άνδρες πετούσαν μήλα στις γυναίκες κι άλλα αξιοπερίεργα

Η Hannah Ferrell, εικονογράφος και γραφίστας, δημιούργησε το project “Ancient Antics”, συνδυάζοντας την αγάπη της για την τέχνη και το σκίτσο. Στόχος της; Να δημιουργήσει χιουμοριστικά, αλλά και εκπαιδευτικά comics με ιστορίες από την Αρχαία Ελλάδα.

Αρχαία Ελλάδα: 6 πρακτικές που σοκάρουν από μια άγνωστη εποχή σε πολλούς

1. Μήλα για πρόταση γάμου:

Στην Αρχαία Ελλάδα, οι άνδρες πετούσαν μήλα στις γυναίκες που ερωτεύονταν. Θεωρούνταν ένα είδος πρότασης γάμου!

αρχαία ελλάδα fun facts

2. Το μονόφρυδο ως σημάδι ευφυΐας:

Στην Αρχαία Ελλάδα, το μονόφρυδο θεωρούνταν σημάδι ευφυΐας και ομορφιάς. Όσες γυναίκες δεν είχαν, σχεδίαζαν τεχνητό μονόφρυδο με μπογιές.

αρχαία ελλάδα fun facts

3. Η σημασία της συμμετοχής στα κοινά:

Η συμμετοχή στα κοινά ήταν πολύ σημαντική στην Αρχαία Ελλάδα. Όσοι δεν συμμετείχαν θεωρούνταν εγωιστές. Η λέξη “ιδιώτης” χρησιμοποιούνταν για να περιγράψει ανθρώπους που δεν ασχολούνταν με την πολιτική. Από εκεί προέρχεται και η αγγλική λέξη “idiot”.

αρχαία ελλάδα fun facts

4. Το ελληνικό γιογιό:

Πολλοί πιστεύουν ότι οι Κινέζοι δημιούργησαν το γιογιό, αλλά η αλήθεια είναι ότι εφευρέθηκε στην Ελλάδα. Η πρώτη αναφορά προέρχεται από αγγείο που απεικονίζει ένα άτομο να παίζει με ένα αντικείμενο σε σχήμα δίσκου σε χορδή.

αρχαία ελλάδα fun facts

5. Λάδι από αθλητές:

Όταν ένας αθλητής τελείωνε τον αγώνα, τον έτριβαν με ελαιόλαδο. Το λάδι, η βρωμιά και ο ιδρώτας συλλέγονταν, εμφιαλώνονταν και πωλούνταν ως αντιφλεγμονώδες. Θεωρούνταν πολυτέλεια και άξιζε πολλά χρήματα.

αρχαία ελλάδα fun facts

6. Φόβος για τους νεκρούς:

Οι αρχαίοι Έλληνες φοβόντουσαν ότι οι νεκροί θα σηκωθούν από τους τάφους τους. Γραπτά κείμενα μαρτυρούν ιστορίες νεκρών που καταδίωκαν τους αδικητές τους. Βρέθηκαν επίσης τάφοι με βαριά αγγεία ή βράχους πάνω στα σώματα, καθώς και ξόρκια με στόχο να επαναφέρουν στη ζωή τους νεκρούς.

Υπήρχαν φοροφυγάδες στην Αρχαία Ελλάδα; – Μια ματιά στα στιγμιότυπα της αρχαίας καθημερινότητας

Πηγή εικόνων

Πηγή εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr