Search
Close this search box.
Σπύρος Εξάρας στη Σφίγγα

«Ανατομία ενός εγκλήματος»: Ο βιρτουόζος της κιθάρας Σπύρος Εξάρας από τη Νέα Υόρκη στη Σφίγγα

«Ανατομία ενός εγκλήματος» του Σπύρου Εξάρα και του Φώντα Λάδη, ερμηνεύουν ο Δώρος Δημοσθένους, ο Αργύρης Λούλατζης και ο Γιώργος Νταλάρας.

Σταθμό στιχουργικά και μουσικά αποτελεί η πρωτοποριακή και πρωτότυπη δισκογραφική συνεργασία του εμβληματικού ποιητή, συγγραφέα και δημοσιογράφου Φώντα Λάδη με τον Σπύρο Εξάρα, τον διακεκριμένο διεθνώς Έλληνα κιθαρίστα και συνθέτη της τζαζ, που ζει εδώ και 31 χρόνια στη Νέα Υόρκη.

«Η Ανατομία ενός εγκλήματος» που αποτελείται από 11 ανέκδοτα ποιήματα του Φώντα Λάδη, είναι μία ακόμα απόδειξη της διαχρονικότητας και της δύναμης που έχουν στίχοι του.

Πρωτοπόρος, ρεαλιστής και ρομαντικός μαζί, έβγαλε από το συρτάρι του την παλιά, αλλά τόσο επίκαιρη συλλογή του και την εμπιστεύτηκε στον Σπύρο Εξάρα, τον μουσικό που έχει μοναδική δεξιοτεχνία να ενώνει τις μουσικές του κόσμου με συναρπαστικό τρόπο, ο οποίος ανέδειξε με μοναδική εφευρετικότητα το δύσκολο αυτό αστυνομικό είδος στίχου, καταργώντας για ακόμα μία φορά τα μουσικά σύνορα και χρησιμοποιώντας Νεοϋορκέζους μουσικούς από γειτονιές με εγκληματικότητα όπως το Χάρλεμ, που τα βιώματά τους σχετίζονται με το αντικείμενο,

Εκτός από κορυφαίοι τζαζίστες είναι εξοικειωμένοι και με άλλα είδη μουσικής, ακόμη και με το ελληνικό χασάπικο ή απτάλικο.

Η βραδιά της παρουσίασης του album «Η Ανατομία ενός εγκλήματος» προμηνύεται πραγματικά ξεχωριστή, με μοναδικές μουσικές, καλεσμένους ερμηνευτές και εκπλήξεις!

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr