Search
Close this search box.
λαθρεμπόριο εργων τεχνης αλβανια

Αλβανία: Διακινούσαν έργα τέχνης από την Ελλάδα συνολικής αξίας 1,5 εκατ. ευρώ (BINTEO)

Κατασχέθηκαν 107 έργα τέχνης που είχαν διακινηθεί από την Ελλάδα στην Αλβανία, συνολικής αξίας 1,5 εκατ. ευρώ.

Τα 10 έργα τέχνης που σόκαραν περισσότερο την ανθρωπότητα

Δύο άτομα συνελήφθησαν στην αλβανική πόλη Φιέρι, (πόλη περίπου 11 χιλιόμετρα από τα ερείπια της αρχαίας πόλης της Απολλωνίας) στο πλαίσιο επιχείρησης της αλβανικής αστυνομίας.

Ένας  51χρονος και ένας 57χρονος, σε συνεργασία με άλλους άγνωστους προς το παρόν πολίτες για την αστυνομία, διακινούσαν έργα τέχνης από την Ελλάδα για να τα πουλήσουν στην Αλβανία.

Οι αρχές ανακάλυψαν και απέσυραν ως αποδεικτικό υλικό 107 έργα τέχνης, υποψιαζόμενα για εμπλοκή σε λαθρεμπόριο από την Ελλάδα. Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγονται πίνακες και εικόνες από Έλληνες και Ρουμάνους καλλιτέχνες, αρχαία ξίφη, ένα αντικείμενο που φέρεται να ανήκει στην αρχαιότητα, καθώς και ένα μάρμαρο κεφάλι, υποτίθεται από τον 2ο αιώνα π.Χ., τα οποία συνολικά εκτιμώνται στο περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Παράλληλα, κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των έργων από την Ελλάδα στην Αλβανία, όπου εντοπίστηκαν επίσης στρατιωτικά πυρομαχικά, μια ποσότητα ναρκωτικής κάνναβης sativa και μια ηλεκτρονική ζυγαριά.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Τα 10 πιο καθηλωτικά έργα τέχνης με θέμα τη μητρότητα (Εικόνες)

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr