Search
Close this search box.
έρευνα_ευτυχισμένοι_άνθρωποι

Έρευνα δείχνει ποιοι είναι οι πιο ευτυχισμένοι πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση – Πολύ χαμηλά στην κατάταξη η Ελλάδα

Έρευνα της Eurostat δείχνει ποιοι είναι οι πιο ευτυχισμένοι πολίτες της Ευρώπης, με τους Έλληνες να βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις.

Έρευνα της Eurostat ανέδειξε την Αυστρία ως την πιο ευτυχισμένη χώρα μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πατρίδα του Φρόυντ και του Μότσαρντ, στην ετήσια δημοσίευση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για τους «δείκτες ποιότητας ζωής» συγκέντρωσε συνολικά 7,9 στα 10, σε μια μέτρηση η οποία βασίζεται σε έρευνες που διεξάγονται σε όλα τα κράτη μέλη. Αν κάποιος βέβαια αναλογιστεί ότι η Αυστρία είναι μια πολύ εύπορη χώρα, το αποτέλεσμα δεν αποτελεί έκπληξη.

Οι χώρες που ακολουθούν και έχουν καταλάβει από κοινού τη 2η θέση στα στοιχεία με βαθμολογία 7,7 στα 10, είναι η Πολωνία, η Ρουμανία και η Φινλανδία. Η Βουλγαρία από την άλλη βρίσκεται με την χαμηλότερη βαθμολογία στο άλλο άκρο της κλίμακας, ως η μόνη χώρα που σημείωσε βαθμολογία μικρότερη από έξι (5,6) στον συνολικό δείκτη ικανοποίησης από τη ζωή. Στη Ρουμανία και την Πολωνία, ωστόσο, δύο μάλλον φτωχότερα έθνη, σημαίνει ότι τα περισσότερα χρήματα δεν ισοδυναμούν απαραίτητα με περισσότερη ευτυχία.

Αντιθέτως παράγοντες όπως το επίπεδο εκπαίδευσης, η ηλικία και η οικογενειακή αλλά και οικονομική κατάσταση φαίνεται ότι θα μπορούσαν να είναι περισσότερο ενδεικτικοί της συνολικής ικανοποίησης σε αντίθεση με τον πλούτο. Με την Eurostat να σημειώνει ότι «οι πολίτες της ΕΕ τείνουν να είναι αρκετά ικανοποιημένοι από τη ζωή τους γενικά, αναφέροντας κατά μέσο όρο 7,1 μονάδες στις 10».

Αναφορικά με την δική μας χώρα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση από το τέλος, καθώς βρέθηκε να είναι μία από τις πιο δυστυχισμένες χώρες της έρευνας, με την Γερμανία και την Βουλγαρία να είναι οι μοναδικές που βρίσκονται κάτω από αυτή.

Χόρχε Μπουκάι: «δεν είμαι υπεύθυνος για όσα αισθάνομαι (ναι, είμαι υπεύθυνος για τον χειρισμό των αισθημάτων μου)

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr