Search
Close this search box.
lotr

Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η μεγάλη επιστροφή το 2024

Η κινηματογραφική βιομηχανία ταινιών γνωρίζει σημαντικές αλλαγές, ιδιαίτερα με την πτώση των ταινιών κόμικ.

Η Warner Bros και η Amazon βρήκαν μια νέα κατεύθυνση εμβαθύνοντας στον κόσμο της Μέσης Γης του J.R.R. Tolkien με το franchise του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Παρά τις διάφορες προσπάθειες αναβίωσης της σειράς, το 2024 αναμένεται να σηματοδοτήσει μια σημαντική επιστροφή για το franchise.

«Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»: Οι πρωταγωνιστές της ταινίας σε ένα ξεκαρδιστικό… hangover! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα σημαντικό στοιχείο αυτής της επιστροφής είναι η σειρά Prime Video “The Lord of the Rings: The Rings of Power“. Έκανε πρεμιέρα το 2022 και τράβηξε την προσοχή για τον προϋπολογισμό της που έσπασε ρεκόρ, με κόστος περίπου 55 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο. Ενώ πυροδότησε συζητήσεις μεταξύ των θαυμαστών λόγω των αποκλίσεων από το αρχικό υλικό, αποδείχθηκε επιτυχημένο για το Prime Video, οδηγώντας στην παραγωγή μιας δεύτερης σεζόν.

Η δεύτερη σεζόν, αυτή τη στιγμή στο post-production, αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024, δυνητικά ανταγωνιστική με το «House of the Dragon» του HBO.

Εκτός από τη σειρά, η Warner Bros σχεδιάζει ξανά τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών για τη μεγάλη οθόνη. Το πρώτο έργο σε αυτή την προσπάθεια είναι μια ταινία κινουμένων σχεδίων που ονομάζεται “The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim”.

Εμπνευσμένο από δημοφιλείς ταινίες anime και τις ταινίες live-action Lord of the Rings, λειτουργεί ως spin-off και prequel, αφηγούμενο την ιστορία του Helm Hammerhand, του Βασιλιά του Rohan, ο οποίος κυβέρνησε πάνω από 250 χρόνια πριν από τα γεγονότα στην τριλογία The Lord of Rings.

lotr
The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim

Η επερχόμενη ταινία κινουμένων σχεδίων, «The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim», αποτελεί μέρος της συνέχειας των ταινιών Άρχοντας των Δαχτυλιδιών του Πίτερ Τζάκσον. Η Miranda Otto, επαναλαμβάνοντας τον ρόλο της ως Éowyn από το “The Two Towers” και “The Return of the King”, θα είναι ξανά  η αφηγήτρια της ταινίας. Ο Brian Cox θα είναι η φωνή του Helm Hammerhand και η ταινία, που αρχικά ήταν προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο, έχει καθυστερήσει για τον Δεκέμβριο του 2024, ευθυγραμμιζόμενη με την παράδοση της εορταστικής περιόδου των προηγούμενων ταινιών Lord of the Rings.

lotr

Ενώ τα “The Rings of Power” και “The War of the Rohirrim” είναι τα επιβεβαιωμένα έργα του Lord of the Rings για το 2024, ο πρόεδρος της Warner Bros. Discovery, David Zaslav, εξέφρασε την πρόθεση του στούντιο να αναπτύξει ενεργά νέες ταινίες στο franchise. Ο Zaslav οραματίζεται τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών να ακολουθεί ένα παρόμοιο μοντέλο με το Star Wars της Disney, με περιοδικές κυκλοφορίες νέων ταινιών. Αν και οι συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με αυτά τα έργα είναι άγνωστες ς, αναμένεται ότι το 2024 θα φέρει ανακοινώσεις, δημιουργώντας την προσμονή για το “The War of the Rohirrim”.

Ο απέραντος κόσμος της Μέσης Γης παρέχει άφθονο υλικό για εξερεύνηση, συμπεριλαμβανομένων πρίκουελ, σίκουελ και spin-off. Ενώ τα δικαιώματα για ορισμένες ιστορίες του Tolkien, όπως αυτές στο “The Silmarillion”, είναι περίπλοκα και μπορεί να μην είναι υπό τον έλεγχο της Warner Bros, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές αγαπημένες ιστορίες των θαυμαστών, όπως «Ο πόλεμος με τον  Μάγο-Βασιλιά.της Άνγκμαρ» ή «Beren and Lúthien», που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πιθανά θέματα για μελλοντικές ταινίες στο franchise The Lord of the Rings.

10 αποφθέγματα από την τριλογία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr