Search
Close this search box.
Τζέρι Λι Λιούις

Τζέρι Λι Λιούις: Έφυγε από τη ζωή ένας από τους πιο σημαντικούς μουσικούς του 20ου αιώνα

Ο Τζέρι Λι Λιούις πέθανε σε ηλικία 87 ετών. Υπέφερε από πολλές ασθένειές τα τελευταία χρόνια. 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο Τζέρι Λι Λιούις, ένας από τους πιο σημαντικούς μουσικούς του 20ου αιώνα. Η είδηση ​​του θανάτου του κυκλοφόρησε επίσημα από τον εκπρόσωπό του, αφού λανθασμένα δημοσιεύτηκε πριν από δύο ημέρες. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πιανίστας έφτασε σε αυτή την ηλικία, δεδομένου του αριθμού των ασθενειών από τις οποίες υπέφερε τα τελευταία χρόνια.

Πάλεψε με το σώμα και την υγεία του σε πολύ νεαρή ηλικία και όσοι τον γνώριζαν πριν από πολύ καιρό δεν πίστευαν ότι θα έφτανε σε αυτή την ηλικία. Το 1956, ο Lewis έκανε τις πρώτες του ηχογραφήσεις στη Sun Records στο Μέμφις του Τενεσί. Αυτό ήταν ένα σημαντικό ορόσημο στην καριέρα του, καθώς τον βοήθησε να εκτοξευθεί.

Το τραγούδι του “Crazy Arms” πούλησε 300.000 αντίτυπα και η επιτυχία του 1957 “Whole Lotta Shakin’ Goin’ On” έκανε τον Lewis να γίνει γνωστό και τον καθιέρωσε στη ροκ εν ρολ σκηνή της εποχής. Ακολούθησαν οι μεγάλες επιτυχίες «Great Balls of Fire», «Breathless» και «High School Confidential». Συμμετείχε επίσης στο περίφημο “Million Dollar Quartet” από το 1956 και μετά, μαζί με τους Elvis Presley, Johnny Cash και Carl Perkins.

Αυτή ήταν μια μεγάλη στιγμή στην ιστορία του Rock and Roll. Ο Lewis έγινε επίσης γνωστός για τη μεγάλη ενέργεια που επέδειξε στη σκηνή. Το 1958, η καριέρα του Lewis δέχτηκε ένα μεγάλο πλήγμα όταν αποκαλύφθηκε στο κοινό ότι είχε παντρευτεί την 13χρονη ξαδέρφη του. Το γεγονός ότι συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών προκάλεσε μεγάλη ζημιά στη φήμη του, με αποτέλεσμα να μειωθεί η παρουσία του στη ροκ εν ρολ μουσική σκηνή.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο Lewis δεν είχε ιδιαίτερη επιτυχία. Ωστόσο, το 1964 το άλμπουμ του Live at the Star Club είχε τεράστια επιτυχία και θεωρήθηκε από τους κριτικούς ως ένα από τα καλύτερα στην ιστορία της ροκ μουσικής. Έχει κυκλοφορήσει συνολικά 40 άλμπουμ στη μεγάλη του καριέρα, με πιο πρόσφατο το “Mean Old Man” το 2010 και το “Rock & Roll Time” το 2014.

Διαβάστε περισσότερα:

Φιλαράκια – Μάθιου Πέρι: Όταν έχω βάρος, είναι αλκοόλ. Όταν είμαι αδύνατος, είναι χάπια.»

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr