Search
Close this search box.
15 φλοπς

Τεχνολογικά ναυάγια: 15 από τις πιο αποτυχημένες «επαναστάσεις»

Ο κόσμος μας εξελίσσεται διαρκώς, και πάντα φαίνεται να υπάρχει το επόμενο «μεγάλο πράγμα» που υποτίθεται ότι θα επηρεάσει σημαντικά τη ζωή μας. Αλλά ενώ ορισμένες από αυτές τις υποσχέσεις γίνονται πραγματικότητα, πολλές άλλες μένουν πολύ πίσω από τις προσδοκίες.

Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις όπου κάτι που φαινόταν τόσο εντυπωσιακό, τελικά αποδείχθηκε τίποτα περισσότερο από ένα απόλυτο φιάσκο. Όπως ανακάλυψε ένας χρήστης του Reddit, αυτές οι απογοητεύσεις δεν ξεχνιούνται εύκολα, γιατί όταν ρώτησε άλλους χρήστες να τις αναφέρουν, οι απαντήσεις έπεσαν βροχή. Δείτε παρακάτω μερικές από τις καλύτερες!

Στο Μεξικό κατασκευάστηκε αστρονομικό ρολόι βασισμένο στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων (ΒΙΝΤΕΟ)

1. Li-Fi

Χαρακτηρίστηκε ως ο διάδοχος του Wi-Fi, οραματιζόμενο τη μετάδοση δεδομένων μέσω ορατού φωτός. Ωστόσο, το περιορισμένο εύρος, το υψηλό κόστος και οι προκλήσεις υποδομής το περιόρισαν σε μια εξειδικευμένη εφαρμογή.

15 φλοπς

2. Fidget spinners

Περισσότερο μόδα παρά τεχνολογία. Τα fidget spinners υποσχέθηκαν απαλλαγή από το στρες και βελτίωση της συγκέντρωσης. Αλλά η καινοτομία γρήγορα ξεθώριασε και η έλλειψη μακροπρόθεσμων οφελών οδήγησε στην ταχεία πτώση τους.

15 φλοπς

3. Sega Dreamcast

Αυτή η κονσόλα διαθέτει γραφικά αιχμής και δυνατότητες online. Ωστόσο, το κακό marketing, η περιορισμένη υποστήριξη παιχνιδιών και ο ανταγωνισμός από το PlayStation 2 την καταδίκασαν.

15 φλοπς

4. Google Stadia

Το cloud gaming υποσχόταν μια επανάσταση, αλλά λόγω υψηλού latency, περιορισμένη ποικιλία παιχνιδιών και υψηλά κόστη συνδρομής δημιουργήθηκαν εμπόδια στην υιοθέτηση του cloud gaming από το ευρύ κοινό. Παρ’ όλα αυτά, το cloud gaming δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται και οι εταιρείες βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα latency και κόστους, ίσως στο μέλλον δούμε μια στροφή προς το cloud gaming. Προς το παρόν, όμως, η υιοθέτησή του παραμένει περιορισμένη, αφήνοντας ανεκπλήρωτες τις αρχικές υποσχέσεις για μια ριζική αλλαγή στον κόσμο των παιχνιδιών.

15 φλοπς

5. Το Fire Phone της Amazon

Αυτό το smartphone είχε ως στόχο να ενσωματώσει άψογα τις υπηρεσίες της Amazon. Ωστόσο, τα τεχνικά θέματα, η υψηλή τιμή και η κακή συμβατότητα εφαρμογών οδήγησαν σε εμπορική αποτυχία.

15 φλοπς

6. Η Theranos

Αυτή η εταιρεία εξέτασης αίματος υποσχόταν επαναστατική τεχνολογία, αλλά οι ψευδείς ισχυρισμοί και οι ελαττωματικές συσκευές οδήγησαν στην εντυπωσιακή της πτώση.

15 φλοπς

7. Laserdisc

Αυτές οι μορφές οπτικών μέσων πρόσφεραν υψηλής ποιότητας ήχο και βίντεο, αλλά τα DVD και οι υπηρεσίες ροής αποδείχθηκαν τελικά πιο βολικές και οικονομικές.

15 φλοπς

8. Ιπτάμενα αυτοκίνητα

Οι φουτουριστικές απεικονίσεις αφθονούν, αλλά η τεχνική σκοπιμότητα, οι κανονισμοί ασφαλείας και το κόστος υποδομής κρατούν τα ιπτάμενα αυτοκίνητα καθηλωμένα στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

15 φλοπς

 

9. Minidiscs

Ισχύει το ίδιο με τα laserdiscs.

15 φλοπς

10. Crypto

Ενώ διαθέτουν δυνατότητες, η μεταβλητότητα, τα ζητήματα ασφαλείας και οι περιβαλλοντικές ανησυχίες αμαυρώνουν τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά τους ως κύρια χρηματοοικονομικά εργαλεία.

15 φλοπς

11. New Coke

Αυτή η διαβόητη αναδιατύπωση του δημοφιλούς αναψυκτικού στόχευε να προσελκύσει νεότερες δημογραφικές ομάδες, αλλά αποξένωσε τους πιστούς πελάτες, τονίζοντας τους κινδύνους της αγνόησης των βασικών προτιμήσεων των καταναλωτών.

15 φλοπς

12. Meta

Το όραμα του metaverse της Meta αντιμετωπίζει τεχνικά εμπόδια, ανησυχίες για την ιδιωτικότητα και έλλειψη συναρπαστικών εμπειριών, αφήνοντας την μελλοντική του επιτυχία αμφίβολη.

15 φλοπς

13. Τηλεοράσεις 3D

Η 3D TV υποσχόταν μια καθηλωτική εμπειρία θέασης, αλλά το υψηλό κόστος, το περιορισμένο περιεχόμενο και η καταπόνηση των ματιών εμπόδισαν την υιοθέτησή της, περιορίζοντάς την σε μια εξειδικευμένη αγορά.

15 φλοπς

14. Google+

Η προσπάθεια της Google για μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στερούνταν σαφούς διαφοροποίησης και απέτυχε να προσελκύσει χρήστες μακριά από καθιερωμένους παίκτες όπως το Facebook.

15 φλοπς

15. NFT

Ισχύει το ίδιο όπως και με τα κρυπτονομίασματα.

15 φλοπς

Chatbot της Microsoft ερωτεύεται χρήστη και του ζητά να εγκαταλείψει το γάμο του

Πηγή εικόνων

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr