Search
Close this search box.
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

Τέσσερις ερμηνείες της Emma Stone που θα έπρεπε να είχαν προταθεί για Όσκαρ

H Emma Stone άξιζε παραπάνω υποψηφιότητες στην καριέρα της!

Έχει τιμηθεί ήδη από την Ακαδημία το 2017 για το «La La Land» νικώντας ονόματα όπως η Isabelle Huppert και η Natalie Portman. Έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να επαναλάβει αυτόν τον θρίαμβο φέτος με το «Poor Things», τουλάχιστον αν πιστέψουμε τις στοιχηματικές. Από το 2015 με το «Birdman ή (Η Απρόσμενη Αρετή της Αφέλειας)» δεν είναι ξένη ως προς τον θεσμό, ωστόσο έχουν υπάρξει συμμετοχές της που, αν μη τι άλλο, μας έχουν κάνει να αναρωτηθούμε «πώς και δεν προτάθηκε για Όσκαρ με αυτό;». Και σίγουρα κάτι λέει για τη φιλμογραφία της Emma Stone το ότι σε ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα είχε παρουσίες σε φιλμ τόσο δυνατές που θα μπορούσαν κάλλιστα να την οδηγήσουν και άλλες φορές στο Dolby Theatre.

Αυτές τις εμφανίσεις της θα κοιτάξουμε παρακάτω. Κάποιες από τις παρακάτω ερμηνείες έτυχαν αρκετά μεγάλης αναγνώρισης από κοινό και κριτικούς, απέσπασαν βραβεία σε μερικές περιπτώσεις, ωστόσο το κύριο κριτήριο επιλογής τους ήταν ότι δεν αναγνωρίστηκαν από τα Όσκαρ τελικά. Άρα, για να διευκρινιστεί, δεν μιλάμε για γενικώς υποτιμημένες ερμηνείες. Πάμε!

Olive – Εύκολη… Κατά Λάθος (2010)

Ίσως η πρώτη της ερμηνεία γενικά που τράβηξε τα φώτα πάνω της με τρόπο τέτοιο που να ειπώθηκε στους κύκλους των σινεφίλ πως εδώ υπάρχει ένα μεγάλο αναδυόμενο ταλέντο. Καταφέρνοντας να ισορροπήσει μοναδικά ανάμεσα σε εφηβική ανασφάλεια και τη νεανική ενέργεια ενός κοριτσιού που έχει τη δύναμη να ξεχωρίσει, απέσπασε εδώ και την παρθενική της υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα κι έβαλε γερές βάσεις για μια συνέχεια που επαλήθευσε και με το παραπάνω τις θετικές προσδοκίες που δημιούργησε εδώ. Και ναι, η δυναμική της ήταν τέτοια που άνετα θα την έβλεπε κανείς στην πεντάδα του Α’ Γυναικείου το 2011.

Skeeter Phelan – Υπηρέτριες (2011)

Στην πρώτη πιο «σοβαρή» της κινηματογραφική απόπειρα, η Stone είναι μετρημένη και δείχνει μια πρώιμη ωριμότητα που θα αναπτύξει ακόμη περισσότερο αργότερα, αλλά ίσως είναι άτυχη από την άποψη ότι από το ίδιο καστ είχε να ανταγωνιστεί στην κατηγορία του Β’ Γυναικείου τις Octavia Spencer (που τελικά και κέρδισε εκείνη τη χρονιά) και Jessica Chastain, και είναι πολύ σπάνιες οι περιπτώσεις που φιλμ αποσπά πάνω από δύο υποψηφιότητες σε μία συγκεκριμένη ερμηνευτική κατηγορία… Εδώ πάντως απέδειξε περίτρανα ότι μπορεί να «ζωγραφίσει» κι εκτός κωμικού πλαισίου, τουλάχιστον για τη μεγάλη οθόνη.

Billie Jean King – Η Μάχη των Φύλων (2017)

Αυτή ήταν μια παρουσία που στην εποχή της συζητήθηκε πολύ (και δικαίως θα λέγαμε) για μια ενδεχόμενη συμμετοχή στα Όσκαρ, αλλά δυστυχώς το όμορφο κατά τα άλλα φιλμ των Jonathan Dayton και Valerie Faris πέρασε σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητο από το ευρύ κοινό, κάτι που φάνηκε και από τις μικρές εισπράξεις, επομένως και οι πιθανότητες της Stone για μια ακόμη αναγνώριση από την Ακαδημία εξανεμίστηκαν εκείνη τη χρονιά. Θα πει κανείς βέβαια μικρό το κακό, αφού το προηγούμενο κιόλας έτος βραβεύτηκε, εδώ όμως δείχνει ένα άλλο πρόσωπο, πιο εσωτερικό και «μεστό» από κάποιες απόψεις, με ταπεινή αφοσίωση στον ρόλο, που αποδεικνύει και το εύρος της. Ε, μια υποψηφιότητα για το εν λόγω επίτευγμα μάλλον την άξιζε. Την επόμενη χρονιά θα το κατάφερνε για πρώτη φορά με βιογραφικό ρόλο (αντί για μυθοπλαστικό) για την «Ευνοούμενη», αλλά στην κατηγορία του Β’ Γυναικείου.

Estella/Cruella – Κρουέλα (2021)

Ήταν η κινητήρια δύναμη του συγκεκριμένου live action origin story της Disney, σαρωτική και με απολαυστική αυτοπεποίθηση ως «κακιά με χρυσή καρδιά», σε σημείο που βελτίωνε και την ίδια την ταινία στην οποία συμμετείχε. Έπεσε όμως πάνω σε χρονιά που στην πεντάδα για την οποία στόχευε δεν υπήρχε παρουσία από πιο ανάλαφρες ή πιο εμπορικές ταινίες, οπότε οι πιθανότητές της ήταν μάλλον περιορισμένες. Πάντως και το γεγονός μόνο ότι αποτέλεσε έναν από τους πιο iconic ρόλους εκείνης της σεζόν θα έπρεπε να μετρήσει για τα μέλη της Ακαδημίας, που εντούτοις βράβευσε το φιλμ, αλλά για τα κοστούμια του (μια άξια νίκη ομολογουμένως).

Κείμενο: Πάρις Μνηματίδης (Lavart)

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr