Νίτσα Μαρούδα

Πέθανε η ηθοποιός Νίτσα Μαρούδα

Πέθανε η ηθοποιός, Νίτσα Μαρούδα. O πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας έκανε γνωστό τον θανατό της.

Συγκεκριμένα ο Σπύρος Μπιμπίλας δήλωσε:

«Ακόμα μία δυσάρεστη είδηση. Το γλυκό κορίτσι του σινεμά, η όμορφη κοπελίτσα που μας έκανε να γελάμε με το νάζι της έφυγε από κοντά μας ξαφνικά από ανακοπή! Γεννημένη το 1935, μας χάρισε άπειρες όμορφες στιγμές στον κινηματογράφο και το θέατρο… Αύριο 4:30 την αποχαιρετάμε στο κοιμητήριο Χαλανδρίου… Καλό ταξίδι γλυκιά μας Αγαπημένη Νίτσα»!

Η Ελένη Μαρούδα και η ιστορία της.

Η Ελένη (Νίτσα) Μαρούδα, γεννημένη στην Πάτρα το 1935[1], είναι Ελληνίδα ηθοποιός του κινηματογράφου. Έπαιξε σε πολλές ταινίες κατά τη λεγόμενη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου στις δεκαετίες του ’60 και του ’70, όπου έπαιξε τον τυπικό κωμικό ρόλο της ανόητης ξανθιάς[2]. Σπούδασε υποκριτική στη Σχολή Μουσικού Θεάτρου Θεοφανίδη[1]. Η πρώτη της ταινία στον κινηματογράφο ήταν το «Αγρίμι» του 1960 του Κώστα Καραγιάννη και πρωταγωνίστησε σε 37 ταινίες με όλα τα ιερά τέρατα του τότε ελληνικού κινηματογράφου. Η τελευταία της ταινία ήταν το 1980 Candidate for Congress και The Candidate for Congress και η τελευταία της εμφάνιση στο Y.E.N.E.D TV. Στη σειρά του 1982 The Barber – The Story of the Hair Dryer. Η φράση της «Woud you like pergamot;» στην ταινία του 1968[1] Ladies and the Tramp παραμένει μεγάλου μήκους. Είναι παντρεμένη με τον Συμεών Κολοκοτά, ενώ η κόρη της Ιωάννα είναι σύζυγος του πολιτικού και πρώην υπουργού Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Φιλμογραφία
1980 Υποψήφιοι βουλευτές και βουλευτίνες
1972 Ο μάγκας με το τρίκυκλο[
1972 Πως Καταντήσαμε Σωτήρη
1970 Ενα αστείο κορίτσι
1970 Ο Σταύρος είναι πονηρός!
1969 Η νεράιδα και το παλικάρι
1969 Η ωραία του κουρέα
1969 Ο άνθρωπος που γύρισε από τα πιάτα
1969 Ποιος Θανάσης!
1969 Το ανθρωπάκι
1969 Το Λεβεντόπαιδο
1968 Η αρχόντισσα κι ο αλήτης
1968 Ο Μικες παντρευεται
1966 Η βουλευτίνα
1966 Η γυναίκα μου τρελλάθηκε
1966 Ο παπατρέχας
1965 Κάλλιο πέντε και στο χέρι
1965 Μια τρελή τρελή οικογένεια
1965 Ο ουρανοκατέβατος
1965 Πάρε το δάκρυ μου
1965 Στοργή
1965 Τέντυ μπόι… αγάπη μου
1964 Δεσποινίς διευθυντής
1964 Νειάτα στο Πεζοδρόμιο
1964 Ο πολύτεκνος
1963 Εμείς τα μπατιράκια
1963 Φυγή
1962 Μην είδατε τον Παναή;
1962 Το Καρπουζάκι
1961 Κατήφορος
1960 Η Νάνσυ την Ψώνισε
1960 Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες
1960 Ο Δολοφόνος Αγαπούσε πολύ
1960 Το αγρίμι

Δείτε την Νίτσα Μαρούδα σε μια χαρακτηριστική σκηνή του ελληνικού κινηματογράφου μαζί  με τον Κώστα Βουτσά:

Διαβάστε περισσότερα:

Οι νέες ταινίες που παίζουν στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ