Search
Close this search box.
νέες ταινίες

Οι νέες ταινίες που παίζουν στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Νέες ταινίες είναι εδώ και σε περιμένουν. Πάρε ποπ κορν και βρες τον κοντινότερο κινηματογράφο.

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας είναι εδώ. Η «Απέραντη Αγάπη»του Εμανουέλε Κριαλέζε,« Τα Ίχνη της Βίας»
του Γιαν Ματουζίνσκι  και η ταινία «Λεονόρα αντίο» του Πάολο Ταβιάνι είναι μερικές από τις κινηματογραφικές επιλογές, που θα μπορούσες να κάνεις.

Απέραντη Αγάπη

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Εμανουέλε Κριαλέζε

Υπόθεση της ταινίας:

Στη δεκαετία του 1970, η Κλάρα (Πενέλοπε Κρουζ) και ο Φελίτσε (Βιντσέντζο Αμάτο) είχαν μόλις μετακομίσει σε ένα νέο διαμέρισμα και ο γάμος τους ήταν στα πρόθυρα του τέλους. Δεν ήταν ερωτευμένοι μεταξύ τους, αλλά δεν μπορούσαν να χωρίσουν. Τα παιδιά τους είναι η αυτό που τους κρατάει ενωμένους. Η Αντριάνα (Λουάνα Τζουλιάνι), η μεγαλύτερη κόρη, έγινε μόλις 12 χρονών. Οι εναλλαγές διάθεσης της Κλάρα και η ολοένα και μεγαλύτερη ένταση ανάμεσα στους γονείς της διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια της. Η Αντριάνα νιώθει δυσφορία με το όνομα και την ταυτότητα της και η επίμονη προσπάθεια της να πείσει τους πάντες ότι είναι αγόρι, κλυδωνίζει την ήδη εύθραυστη ισορροπία της οικογένειας.
Όσο τα παιδιά αναζητούν καθοδήγηση από το περιβάλλον τους, είτε μία φωνή από ψηλά είτε ένα τραγούδι στην τηλεόραση, όλα αλλάζουν, μέσα και έξω.

Τα Ίχνη της Βίας

Σκηνοθεσία: Γιαν Ματουζίνσκι

Η ταινία ακολουθεί την ιστορία του μοναδικού ατόμου που είδε τον ξυλοδαρμό, ο οποίος εν μία νυκτί γίνεται ο νούμερο ένα εχθρός του κράτους. Το κατασταλτικό καθεστώς χρησιμοποιεί ολόκληρο τον μηχανισμό του για να προσπαθήσει να τον στριμώξει και ανθρώπους που σχετίζονται με την υπόθεση, όπως οι γονείς του και η μητέρα του Γκρέγκορζ Ψέμιτς. Ένα δικαστικό θρίλερ με φόντο την αληθινή ιστορία ενός από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα της κομμουνιστικής περιόδου.

Η υποψηφιότητα της Πολωνίας για Όσκαρ ξεχώρισε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, επιδεικνύοντας την ικανότητα της χώρας να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της αστυνομικής βίας και της αντικειμενικής αλήθειας. Το 1983, η κομμουνιστική κυβέρνηση της Πολωνίας πάλευε να διατηρήσει την τάξη μετά το θάνατο του 18χρονου Γκρέγκορζ Ψεμίκ μετά τον ξυλοδαρμό του από την αστυνομία. Ο μόνος αυτόπτης μάρτυρας του γεγονότος γίνεται κυβερνητικός εχθρός.

Dodo

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Πάνος Χ. Κούτρας

Η υπόθεση της ταινίας Dodo:

Ένα παράξενο πουλί που εξαφανίστηκε από τον πλανήτη πριν από πολλά χρόνια θα επιστρέψει στην Αθήνα, στο πολυτελές σπίτι μιας οικογένειας που κινδυνεύει από οικονομική καταστροφή. Η αντίστροφη μέτρηση για τη χρεοκοπία έχει ήδη ξεκινήσει και μέσα στις επόμενες ώρες θα δοκιμαστούν τα όρια μεταξύ λογικής και τρέλας. Εάν η κατάσταση συνεχίσει να επιδεινώνεται, μπορεί να εξελιχθεί σε πλήρη έξαρση. Βρισκόμαστε σε μια στρατηγική τοποθεσία για τον γάμο της κόρης του με μια πλούσια κληρονόμο, κάτι που μπορεί να είναι μια σωτήρια χάρη για την οικογένεια της ανώτερης τάξης και και οι δύο γονείς θέλουν το καλύτερο για την κόρη τους.

Ωστόσο, οι λάθος επιλογές οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Η απομονωμένη βίλα ζει τη ζωή της Μαριέλλας (Σμαράγδα Καρύδη), πρώην τηλεοπτικής σταρ που έχει τον σύζυγό της, Πολ Καρακώστα. Η Σοφία είναι μια απρόθυμη νύφη που βρίσκεται σε δύσκολο σταυροδρόμι. Αναγκάζεται να επιλέξει ανάμεσα στο να παντρευτεί κάποιον που αγαπά ή να περάσει τον γάμο. Σε μια έντονα θεατρική, εξωφρενικά αστεία και απρόσμενη εξέλιξη, ο ακίνδυνος, χαριτωμένος και φοβισμένος Ντόντο θα βρεθεί στη μέση της δράσης και θα καθορίσει τις εξελίξεις.

ΣαμΣαμ

Σκηνοθεσία: Τανγκί ντε Κερμέλ

Ο Σαμ είναι πολύ τυχερός, γιατί έχει όλα όσα ονειρεύεται ένας κοσμικός ήρωας: υπερδυνάμεις, μερικούς φίλους και τον δικό του ιπτάμενο δίσκο για να εξερευνήσει το διάστημα. Όμως το μόνο που του απομένει είναι οι πραγματικές του υπερδυνάμεις. Όταν ο Mega, ο νέος του συμμαθητής, ισχυρίζεται ότι μπορεί να του διδάξει υπερδυνάμεις, ο SamSam βλέπει την ευκαιρία να ανακαλύψει επιτέλους τις υπερδυνάμεις του. Θα ξεκινήσουν μια κοσμική περιπέτεια με την ελπίδα να βρουν νέους φίλους και δύναμη μπροστά στον κίνδυνο.

Black Panther: Waka

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Ράιαν Κούγκλερ

Μετά το θάνατο του βασιλιά T’Challa, η βασίλισσα, οι Shuri, M’Baku, Okoye και η Dora Milaje μάχονται για να προστατεύσουν την Wakanda από τις παγκόσμιες δυνάμεις. Ενώ η Wakanda αγωνίζεται, οι ήρωες πρέπει να συνεργαστούν για να τους βοηθήσουν να προχωρήσουν. Με τη βοήθεια του War Dog Nakia και του Everett Ross, θα μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα νέο μονοπάτι για την Wakanda.

Λεονόρα αντίο

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Πάολο Ταβιάνι

Ο Πιραντέλλο πέθανε το 1936, σε ηλικία 69 ετών, και κανείς δεν επιτρέπεται να παραστεί στην κηδεία του ή να γιορτάσει τον θάνατό του. Ήθελε η στάχτη του να σκορπιστεί στη Σικελία για να αναπαυθούν εν ειρήνη. Στο τέλος έγιναν τρεις κηδείες… Η ταινία Leonora Goodbye αφηγείται τις περιπέτειες των στάχτων του Pirandello από τη Ρώμη στο Agrigento της Σικελίας, με χιουμοριστικά περιστατικά και ποίηση του Taviani, σε μια γοητευτική ασπρόμαυρη ταινία. Η ταινία γίνεται έγχρωμη μόνο στα τελευταία της λεπτά.

 

Όσα Φέρνει η Ζωή

Σκηνοθεσία: Μάικλ Μόρις

Η υπόθεση της ταινίας:

Η Leslie (Andrea Riseborough) είναι μια μοναχική μητέρα που έχει πιάσει πάτο. Άφραγκη (αν και κέρδισε το λαχείο κάποια χρόνια νωρίτερα), χωρίς σπίτι μετά την έξωση και χωρίς άλλες επιλογές, καθώς έχει μετακομίσει προσωρινά στον ενήλικα γιο της. Τελικά  αναγκάζεται να επιστρέψει στο σπίτι της, σε μια τελευταία προσπάθεια να ξαναχτίσει τη ζωή της σε ένα τοπικό μοτέλ, εκεί όπου της δίνουν ένα κρεβάτι και μια δουλειά οικονόμου από τον Sweeney (Marc Maron)

Διαβάστε περισσότερα:

Πινόκιο – Netflix: Το επίσημο τρέιλερ της ταινίας εντυπωσιάζει – Τρέιλερ

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr