Search
Close this search box.

Μάρτιν Σκορσέζε: Εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τους νέους παραγωγούς ταινιών

Ο Μάρτιν Σκορσέζε εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τους νέους παραγωγούς ταινιών και τους προέτρεψε να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε ενθάρρυνε τους νέους παραγωγούς να “επανεφεύρουν” τον κινηματογράφο με την βοήθεια της  τεχνολογίας, τονίζοντας τη διαφορά μεταξύ κινηματογραφικής εμπειρίας και “περιεχομένου”.

Ο σκηνοθέτης συζήτησε για το μέλλον του κινηματογράφου κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με τον οικοδεσπότη Edgar Wright, το Σάββατο (7 Οκτωβρίου) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του BFI στο Λονδίνο. Η συζήτηση περιλάμβανε ολόκληρη την καριέρα του Σκορσέζε, από την ταινία του 1974 Mean Streets – που έκανε την επανάστασή του – μέχρι την τελευταία του συνεργασία με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο,  την ταινία Killers Of The Flower Moon.

Σκορζέσε δυσαρέσκεια για παραγωγούς ταινιών

Όταν ρωτήθηκε για τις απόψεις του σχετικά με την κινηματογραφική βιομηχανία σήμερα, αφού στο παρελθόν είχε συχνά καταγγείλει ταινίες franchise όπως η Marvel, είπε ότι είναι στην κρίση των παραγωγών και του κοινού να αποφασίσουν ποιο θα είναι το μέλλον του κινηματογράφου.

“Δεν ήθελα να είμαι η τελευταία γραμμή άμυνας”, αστειεύτηκε ο Σκορσέζε. “Δεν ξέρω που θα πάει ο κινηματογράφος. Γιατί πρέπει να είναι ο ίδιος που ήταν τα τελευταία 90-100 χρόνια; Δεν χρειάζεται. Προτιμάτε τον κινηματογράφο των τελευταίων 90-100 ετών; Εγώ ναι, αλλά είμαι γέρος”.

Ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι οι νέοι άνθρωποι “θα δουν τον κόσμο γύρω τους με διαφορετικό τρόπο”, γεγονός που, σε συνδυασμό με τη νέα τεχνολογία, θα “επανεφεύρει” το κινηματογραφικό τοπίο.

“Τι σημαίνει ένα πλάνο τώρα; Δεν ξέρω πια. Δεν νομίζω ότι σημαίνει τίποτα. Είναι πραγματικά στο χέρι του καθενός. Βρίσκεστε όλοι στη διαδικασία μιας περιόδου επαναπροσδιορισμού. Είναι μια αρκετά εξαιρετική εποχή και πολλά από αυτά οφείλονται στην τεχνολογία”, δήλωσε.

“Αυτή είναι η ελευθερία που έχετε τώρα. Τόση μεγάλη ελευθερία, που νομίζω ότι πρέπει να ξανασκεφτείτε τι θέλετε να πείτε και πώς θέλετε να το πείτε”.

Ο Σκορσέζε εξήγησε ότι ενώ “φοβάται” ότι οι ταινίες franchise θα “καταλάβουν τις αίθουσες”, ελπίζει ότι στο μέλλον θα υπάρχει χώρος για “σοβαρές” ταινίες στον κινηματογράφο.

Πηγές φωτογραφιών: 1, 2

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr