Search
Close this search box.
She Said

Η ταινία «She Said» βασίζεται στα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης του Χάρβεϊ Γουάινστιν – Τρέιλερ

Η ταινία She Said είναι μια αμερικανική βιογραφική δραματική ταινία του 2022 σε σκηνοθεσία της Maria Schrader και σενάριο της Rebecca Lenkiewicz.

Η ταινία She Said βασίζεται στην έρευνα των New York Times που αποκάλυψε το ιστορικό κακοποίησης και σεξουαλικής παραβατικότητας του Χάρβεϊ Γουάινστιν σε βάρος γυναικών από τις Jodi Kantor, Megan Twohey και Rebecca Corbett και στο ομώνυμο βιβλίο των Kantor και Twohey του 2019.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Carey Mulligan και η Zoe Kazan ως Twohey και Kantor, αντίστοιχα, μαζί με τους Patricia Clarkson, Andre Braugher, Jennifer Ehle και Samantha Morton σε δευτερεύοντες ρόλους και την Ashley Judd που εμφανίζεται ως η ίδια.

Η επιλογή του βιβλίου έγινε το 2018 και η ταινία ανακοινώθηκε το 2021 ως συμπαραγωγή μεταξύ της Annapurna Pictures και της Plan B Entertainment. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη με την κινηματογραφίστρια Natasha Braier. Κατά τη διάρκεια της μεταπαραγωγής, το μοντάζ ολοκληρώθηκε από τον Hansjörg Weißbrich και τη μουσική επένδυση συνέθεσε ο Nicholas Britell.

Η ταινία She Said έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης στις 13 Οκτωβρίου 2022 και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες των Ηνωμένων Πολιτειών στις 18 Νοεμβρίου από την Universal Pictures.

Καστ:

Ποιος είναι ο Χάρβεϊ Γουάινστιν;

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν  είναι Αμερικανός πρώην παραγωγός ταινιών και καταδικασμένος για σεξουαλικά αδικήματα. Μαζί με τον αδελφό του, Μπομπ Γουάινστιν, συνίδρυσαν την εταιρεία ψυχαγωγίας Miramax, η οποία παρήγαγε αρκετές επιτυχημένες ανεξάρτητες ταινίες, όπως Sex, Lies, and Videotape (1989), The Crying Game (1992), Pulp Fiction (1994), Heavenly Creatures (1994), Flirting with Disaster (1996) και Shakespeare in Love (1998).

Ο Γουάινστιν κέρδισε ένα Όσκαρ για την παραγωγή του Shakespeare in Love και κέρδισε επίσης επτά βραβεία Τόνι για θεατρικά έργα και μιούζικαλ, συμπεριλαμβανομένων των The Producers, Billy Elliot the Musical και August: Μετά την αποχώρησή του από τη Miramax, ο Γουάινστιν και ο αδελφός του Μπομπ ίδρυσαν το The Weinstein Company, ένα μίνι-μεγάλο κινηματογραφικό στούντιο. Ήταν συμπρόεδρος, μαζί με τον Μπομπ, από το 2005 έως το 2017.

Τον Οκτώβριο του 2017, μετά από καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση που χρονολογούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, ο Γουάινστιν απολύθηκε από την εταιρεία του και αποβλήθηκε από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών. Περισσότερες από 80 γυναίκες προέβησαν σε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ή/και βιασμό εναντίον του Γουάινστιν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Οι καταγγελίες αυτές πυροδότησαν την εκστρατεία #MeToo στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις επακόλουθες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση εναντίον πολλών ισχυρών ανδρών σε όλο τον κόσμο- το φαινόμενο αυτό αναφέρεται ως “φαινόμενο Γουάινστιν”.

Ο Γουαϊνστάιν συνελήφθη και κατηγορήθηκε για βιασμό στη Νέα Υόρκη τον Μάιο του 2018 και κρίθηκε ένοχος για δύο από τα πέντε κακουργήματα τον Φεβρουάριο του 2020. Ο Γουαϊνστάιν καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκισης και άρχισε να εκτίει την ποινή του στο σωφρονιστικό ίδρυμα Wende. Η ημερομηνία αποφυλάκισής του είναι η 9η Νοεμβρίου 2039, όταν θα είναι 87 ετών Στις 20 Ιουλίου 2021, εκδόθηκε στο Λος Άντζελες, για να αντιμετωπίσει περαιτέρω κατηγορίες σε επόμενη δίκη.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας She said:

Διαβάστε περισσότερα:

Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο ετοίμαζε τα τρομακτικά «Βουνά της Τρέλας» του Λαβκραφτ – Βίντεο

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr