Search
Close this search box.
Γιούλια Ναβάλναγια

Η Γιούλια Ναβάλναγια στη δίνη ενός «ψυχρού πολέμου»: «Αν φοβόμουν, θα ήταν δύσκολο να είμαι μαζί του»

Το 2021, το Vanity Fair την ανακήρυξε “την πραγματική πρώτη κυρία της Ρωσίας”, λίγους μήνες μετά τη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι με τον αγαπημένο νευροτοξικό παράγοντα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, το novichok.

Τον Αύγουστο του 2020, η Γιούλια Ναβάλνι, ενώ βρισκόταν στο πλευρό του συζύγου της στο νοσοκομείο του Ομσκ, κάλεσε τους Ρώσους να στηρίξουν το ζευγάρι και να αντισταθούν στο καθεστώς Πούτιν, επικαλούμενη τη συντριπτική παρουσία αστυνομικών και μυστικών πρακτόρων στο νοσοκομείο.

Η Γιούλια, προβλέποντας το ενδεχόμενο δολοφονίας ή φυλάκισης του Αλεξέι Ναβάλνι, αναλαμβάνει τώρα να συνεχίσει τον αγώνα του κατά της διαφθοράς και για μια ελεύθερη Ρωσία. Την επιθυμία της να ζήσει σε μια ελεύθερη Ρωσία και να την οικοδομήσει εξέφρασε σε ένα βίντεο μετά τον θάνατο του συζύγου της.

H Αλαμπάμα διακόπτει την εξωσωματική έπειτα από απόφαση δικαστηρίου ότι τα κατεψυγμένα έμβρυα είναι παιδιά

 

Συνηθισμένη να αναλαμβάνει δράση, η Γιούλια είχε προτείνει το 2018, όταν ο σύζυγός της αντιμετώπιζε νομικά ζητήματα, να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία. Παρά το γεγονός ότι γενικά παρέμεινε πολιτικά επιφυλακτική όσο βρισκόταν στο πλευρό του συζύγου της, η Γιούλια Ναβάλνι εμφανίζεται τώρα αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Γεννημένη στη Μόσχα στις 24 Ιουλίου 1976, η Γιούλια Μπορίσοβνα Αμπροσίμοβα σπούδασε Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις στη Ρωσική Οικονομική Ακαδημία Πλεχάνοφ. Κατάγεται από μεσοαστική οικογένεια της Μόσχας και οι γονείς της χώρισαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Η Γιούλια, γνωστή για τον στωικισμό της, γνώρισε τον σύζυγό της Αλεξέι κατά τη διάρκεια των διακοπών της στην Τουρκία όταν ήταν 22 ετών, και συνέχισαν να βλέπονται μετά την επιστροφή τους στη Μόσχα. Παρά την καταγωγή του συζύγου της από λιγότερο προνομιούχο περιβάλλον, η οικογένεια της Γιούλια φέρεται να τη βοήθησε οικονομικά.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

 

Η Γιούλια Ναβάλνι είναι γνωστή ως υποστηρικτική σύζυγος και μητέρα, έχοντας καταφύγει στη Γερμανία από το 2020

Παρά το διακριτικό προφίλ της, η Γιούλια Ναβάλνι υπήρξε σημαντική σύμβουλος και προστάτιδα των δύο παιδιών τους. Ενώ αρχικά σταμάτησε να εργάζεται μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού το 2001, η Γιούλια φαίνεται τώρα έτοιμη να συνεχίσει τον αγώνα του Αλεξέι Ναβάλνι κατά του Πούτιν, δείχνοντας αποφασιστικότητα για την οικοδόμηση μιας ελεύθερης Ρωσίας.

Γνωστή για τη συναισθηματική της αυτοσυγκράτηση, η Γιούλια στάθηκε στο πλευρό του συζύγου της κατά τη διάρκεια διαφόρων κρίσεων, επιδεικνύοντας ανθεκτικότητα και αποφασιστικότητα. Μετά την πρώτη δίωξη του Αλεξέι το 2013, δήλωσε: “Αυτά τα κτήνη δεν θα δουν ποτέ δάκρυα στα πρόσωπά μας”.

Η στωικότητά της επέμεινε το 2020, όταν ο σύζυγός της δηλητηριάστηκε, κάνοντας εκκλήσεις για την αλήθεια σχετικά με την κατάστασή του και για να φύγει από τη χώρα. Η ίδια η Γιούλια είχε πέσει θύμα απόπειρας δηλητηρίασης πριν από την επίθεση στον σύζυγό της. Παρά τις προκλήσεις, η Γιούλια Ναβάλνι ορκίζεται τώρα να συνεχίσει το έργο του συζύγου της, επιδεικνύοντας ανθεκτικότητα και αποφασιστικότητα για την επιδίωξη μιας ελεύθερης και δημοκρατικής Ρωσίας.

Τί σημαίνει ξέπλυμα του πουτινισμού;

Φωτογραφία εξωφύλλου (©AP Photo/Evgeny Feldman)

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr