Search
Close this search box.
Πολωνία

Δύο ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν χωριό στην Πολωνία – Βίντεο

Η Πολωνία δέχθηκε ρωσικούς πυραύλους στο έδαφος της. Δείτε παρακάτω το βίντεο.

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν χωριό στην Πολωνία κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, προκαλώντας πολλές ζημιές. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση από τη Ρωσία, και οι αρχικές αναφορές δείχνουν ότι οι πύραυλοι δεν προορίζονταν για χρήση στην Ουκρανία συγκεκριμένα, αλλά μπορεί να είχαν στόχο άλλες περιοχές..

Οι πύραυλοι έπεσαν στο χωριό Przewodów της Πολωνίας, και επιτυγχάνοντας εγκαταστάσεις σιτηρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία, η εισαγγελία και ο στρατός βρίσκονται ήδη στο σημείο και ερευνούν εάν οι πύραυλοι έπεσαν στο έδαφος της χώρας του ΝΑΤΟ. Ορισμένοι αναλυτές υποστήριξαν ότι οι πύραυλοι μπορεί να είχαν στόχο το Lviv, μια ουκρανική πόλη περίπου 100 χιλιόμετρα νότια του Przewodów, η οποία έχει ήδη χτυπηθεί από τα ρωσικά πλήγματα σήμερα.

Το Κίεβο και το Χάρκοβο είναι επίσης πιθανοί στόχοι. Ο χάρτης με τον υποτιθέμενο τόπο της επίθεσης κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, αλλά δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί εάν οι πύραυλοι προσγειώθηκαν σε πολωνικό έδαφος, δηλαδή σε έδαφος του ΝΑΤΟ.

Δυο νεκροί έχουν αναφερθεί ως τώρα από τις αρμόδιες αρχές.

Διαψεύδει η Μόσχα

Η Μόσχα αρνείται ότι οι πύραυλοί της έπεσαν στο πολωνικό έδαφος και υποστηρίζει ότι οι αναφορές είναι απλώς πρόκληση από πολωνικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχους. Σύμφωνα με τη Μόσχα, καμία ρουκέτα δεν εκτοξεύτηκε από τη Ρωσία σε ουκρανικές θέσεις κοντά στα πολωνικά κρατικά σύνορα, ενώ δημοσιεύματα πολωνικών ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι θραύσματα από ρωσικούς πυραύλους προέρχονται στην πραγματικότητα από πολωνικά όπλα.

Στην Πολωνία επικρατεί πληροφοριακό χάος

Ανώτερη πηγή στο γραφείο του Πολωνού πρωθυπουργού δήλωσε στο BBC :

«Δεν έχω καμία βεβαιότητα και δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τίποτα»

Πολωνός αξιωματούχος δήλωσε στο CNN:

«Δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση από τις πολωνικές αρχές ότι ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν σε πολωνικό έδαφος», τόνισε.

Η Ουκρανία δέχθηκε μαζική πυραυλική επίθεση από τη Ρωσία

Ρωσικοί πύραυλοι έχουν εκτοξευθεί σε διάφορες πόλεις της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι. Η Ρωσία εκτόξευσε περίπου 100 πυραύλους στην Ουκρανία, πλήττοντας αρκετές βασικές τοποθεσίες ενεργειακής υποδομής. Λίγο πριν τις 15:30 ακούστηκαν σειρήνες στην Ουκρανία.

Μετά από λίγα λεπτά εκρήξεων, άνθρωποι στο Κίεβο, το Λβιβ, το Χάρκοβο και άλλες κοντινές πόλεις άκουσαν πυροβολισμούς. Πολλές περιοχές της χώρας υπέστησαν διακοπές ρεύματος μετά τους βομβαρδισμούς. Οι ουκρανικές αρχές είπαν ότι αυτό οφείλεται στους βομβαρδισμούς. Ο δήμαρχος του Κιέβου είπε ότι περίπου η μισή πρωτεύουσα έχει μείνει χωρίς ρεύμα. Ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός στην περιοχή Pechersk της πρωτεύουσας.

Δείτε το βίντεο για το χτύπημα στην Πολωνία:

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Διαβάστε περισσότερα:

Μάργκοτ Ρόμπι: Ανατροπή στους «Πειρατές της Καραϊβικής»

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr