Search
Close this search box.

Εξερευνώντας 7 διαβόητες γυναίκες κατά συρροή δολοφόνους σε όλη την ιστορία

Στην ανατριχιαστική εξερεύνηση των γυναικών κατά συρροή δολοφόνων σε όλη την ιστορία, αυτή η περιεκτική αφήγηση μας ταξιδεύει στις πιο σκοτεινές γωνιές της εγκληματικότητας.

Καθώς ξεκινάμε αυτό το ανησυχητικό ταξίδι, γίνεται φανερό ότι τα κίνητρα που οδηγούσαν αυτές τις γυναίκες ήταν τόσο διαφορετικά όσο και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούσαν.

Από τις διεστραμμένες δολοφονίες της Jane Toppan με γνώμονα τη λαγνεία μέχρι την ύπουλη ασφαλιστική απάτη της Belle Gunness και τη χρήση του δηλητηρίου Aqua Tofana από την Giulia Tofana ως μέσο απελευθέρωσης, κάθε ιστορία ξεδιπλώνεται με μια μοναδική και μακάβρια αφήγηση που θα σας στοιχιώσει. Άραγε, ποια είναι η λεπτή γραμμή μεταξύ θυμού και εγκλήματος;

Οι παρακάτω πρωταγωνίστριες του άρθρου δεν κατάφεραν να διακρίνουν τα αυτά τα όρια.

Τζακ ο Αντεροβγάλτης: Ποιοι διάσημοι κατηγορήθηκαν για τα φρικτά εγκλήματα;

7 διαβόητες γυναίκες κατά συρροή δολοφόνους

1. Jane Toppan: Η νοσοκόμα 

γυναίκες δολοφόνοι

Η Jane Toppan, γνωστή και ως “Jolly Jane”, μια παραγωγική Αμερικανίδα κατά συρροή δολοφόνο από τα τέλη του 1800 στη Μασαχουσέτη. Γεννημένη το 1854, η Toppan, καθοδηγούμενη από λάγνες επιθυμίες, στόχευε πλούσιες οικογένειες, σκοτώνοντας τα θύματά της χρησιμοποιώντας ναρκωτικά ή δηλητήριο.

Κέρδιζε την εμπιστοσύνη της εκάστοτε οικογένειας και στον επίλογο αγκάλιαζε τα θύματά της καθώς πέθαιναν. Τελικά, όταν συνελήφθη, η Toppan ομολόγησε ότι δολοφόνησε δεκάδες ανθρώπους, με αποτέλεσμα να κλειστεί σε ψυχιατρική κλινική μέχρι το θάνατό της το 1938.

2. Belle Gunness & La Porte Murder Farm

γυναίκες δολοφόνοι

 

Η Νορβηγίδα μετανάστρια Belle Gunness, γοητευμένη από τον πλούτο, παντρεύτηκε τον Mads Sorenson και ασχολήθηκε με την ασφαλιστική απάτη μέσω μυστηριωδών πυρκαγιών. Όταν συνειδητοποίησε τη δυνατότητα πληρωμών από την ασφάλεια ζωής, στράφηκε στις δολοφονίες, ξεκινώντας από τα παιδιά και τον σύζυγό της. Αποκτώντας ένα αγρόκτημα γνωστό ως “La Porte Murder Farm”, η Gunness προσέλκυσε μνηστήρες μέσω διαφημίσεων Lonely Hearts, τους οποίους στη συνέχεια δολοφονούσε. Το αγρόκτημα κάηκε το 1908, και ενώ πιστεύεται ότι ήταν νεκρή, η τύχη της Gunness παρέμεινε αδιευκρίνιστη.

3. Guilia Tofana: Η διαβόητη γυναίκα της Ιταλίας

γυναίκες δολοφόνοι

Η Tofana και η κόρη της βοηθούσαν γυναίκες να δολοφονήσουν τους άντρες τους. Βέβαια, υποστηρίζεται πως αυτό βοηθούσε και γυναίκες θύματα βίας να ξεφύγουν από βίαιους συζύγους δηλητηριάζοντάς τους αλλά οι απόψεις διίστανται.

Το Aqua Tofana, ένα διαυγές και άοσμο δηλητήριο, οδηγούσε σε αργούς και βασανιστικούς θανάτους. Τελικά, συνελήφθησαν το 1659 και εκτελέστηκαν για την ύποπτη συμμετοχή τους στις δηλητηριάσεις.

4. Catherine Monvoisin & Η υπόθεση των δηλητηρίων

γυναίκες δολοφόνοι

Η La Voisin, η Catherine Monvoisin ήταν μέντιουμ και πραγματοποιούσε αμβλώσεις κατά τον 17ο αιωνα στη Γαλλία.

Οι μυστικιστικές πρακτικές της La Voisin εξελίχθηκαν σε εμπόριο δηλητηρίων, με την ίδια να ενορχηστρώνει ένα δίκτυο επαγγελματιών δηλητηριαστών.

Εμπλεκόμενη στη δηλητηρίαση της ερωμένης του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΔ’, η La Voisin συνελήφθη το 1699, οδηγώντας στην πτώση της.

5. Locusta της Γαλατίας: Η αυτοκρατορική θηλυκή κατά συρροή δολοφόνος της Ρώμης

γυναίκες δολοφόνοι

 

Η Λοκούστα, δηλητηριάστρια στην Αρχαία Ρώμη κατά τη διάρκεια της βασιλείας του αυτοκράτορα Νέρωνα, έπαιξε σημαντικό ρόλο στους θανάτους του αυτοκράτορα Κλαύδιου και του Μπριτάνικου, ετεροθαλή αδελφού του Νέρωνα. Επιβραβευμένη από τον Νέρωνα, η μοίρα της Locusta άλλαξε όταν πέθανε ο Νέρωνας, οδηγώντας στην εκτέλεσή της από τον αυτοκράτορα Γάλβα.

6. Rose West & το Σπίτι του τρόμου της Βρετανίας

γυναίκες δολοφόνοι γυναίκες δολοφόνοι

Η Ρόουζ Γουέστ, μαζί με τον σύζυγό της Φρεντ Γουέστ, έγιναν διαβόητοι το 1994, όταν βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα στο σπίτι τους. Καταδικασμένη για σεξουαλική επίθεση και δολοφονία, η Rose West εμπλέκεται στους θανάτους τουλάχιστον 10 κοριτσιών. Τα σαδιστικά εγκλήματά την οδήγησαν στην ισόβια φυλάκισή.

7. Elizabeth Bathory: Bathory: Blood Countess

γυναίκες δολοφόνοι

Θεωρείται η πιο διαβόητη γυναίκα κατά συρροή δολοφόνος, η Elizabeth Bathory, που γεννήθηκε στην Ουγγαρία το 1560, κέρδισε το παρατσούκλι “Κόμισσα του αίματος” για τις δολοφονίες της και το μπάνιο που πραγματοποιούσε στο αίμα των θυμάτων της.

Λειτουργώντας μια σχολή εθιμοτυπίας, η Bathory βασάνιζε και σκότωνε νεαρές γυναίκες, ενώ τα εγκλήματά της εντάθηκαν όταν στοχοποίησε κόρες ευγενών οικογενειών. Συνελήφθη αλλά δεν δικάστηκε λόγω της ευγενικής καταγωγής της. Η Bathory πέρασε το υπόλοιπο της ζωής της σε απομόνωση και πέθανε το 1614.

Ο άνθρωπος τελικά μπορεί να διαπράξει το απόλυτο αίσχος, αρκεί να το επιθυμήσει.

Netflix: Έρχονται τα μακάβρια εγκλήματα του Jeffrey Dahmer(ΤΡΕΙΛΕΡ)

Πηγή φωτογραφιών

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr