Search
Close this search box.
Τζακ ο Αντεροβγάλτης

Τζακ ο Αντεροβγάλτης: Ποιοι διάσημοι κατηγορήθηκαν για τα φρικτά εγκλήματα;

Ποιος ήταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης; Εξερευνώντας τις κατηγορίες των διασημοτήτων που κατηγορήθηκαν για τα στυγερά εγκλήματα!

Ο θρύλος του Τζακ του Αντεροβγάλτη εξακολουθεί να αιχμαλωτίζει τη συλλογική μας φαντασία, τροφοδοτώντας εικασίες και θεωρίες σχετικά με την πραγματική ταυτότητα του διαβόητου δολοφόνου. Αυτός ο διαβόητος αγνώστου ταυτότητας κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος τρομοκρατούσε τη συνοικία Whitechapel του Λονδίνου στα τέλη του 19ου αιώνα, έχει προκαλέσει εικασίες και ίντριγκες εδώ και δεκαετίες. Εκτός από τις πολυάριθμες έρευνες για την πραγματική ταυτότητά του, αρκετές διασημότητες έχουν κατηγορηθεί ότι είναι ο ασύλληπτος δολοφόνος. Αυτό το άρθρο διεισδύει στον συναρπαστικό κόσμο αυτών των κατηγοριών των διασημοτήτων και στο διαρκές μυστήριο που περιβάλλει τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη.

Μεταξύ των πολλών θεωριών, οι κατηγορίες των διασημοτήτων ξεχωρίζουν για την εντυπωσιακή τους απήχηση και τη συγχώνευση της εγκληματικής ίντριγκας με διάσημα ονόματα. Από τον πρίγκιπα Αλβέρτο Βίκτωρα μέχρι τον Walter Sickert και τις κατηγορίες της Patricia Cornwell, οι ισχυρισμοί αυτοί παρέχουν μια μοναδική ματιά στη διαρκή γοητεία που ασκεί η αινιγματική φιγούρα του Τζακ του Αντεροβγάλτη. Καθώς περιηγούμαστε στον πολύπλοκο ιστό των ιστορικών στοιχείων, των θεωριών και των ίντριγκων των διασημοτήτων, η ταυτότητα  του Αντεροβγάλτη παραμένει ένα από τα πιο διαρκή μυστήρια στον κόσμο του εγκλήματος και των ανεξιχνίαστων υποθέσεων.

Σάρον Τέιτ: Μια δολοφονία που σημάδεψε το Χόλιγουντ τον Αύγουστο του ’69

Ο μύθος του Τζακ του Αντεροβγάλτη

Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης θεωρείται υπεύθυνος για μια σειρά φρικιαστικών δολοφονιών που συνέβησαν μεταξύ 1888 και 1891 στη συνοικία Whitechapel του Λονδίνου. Ο τρόπος δράσης του δολοφόνου περιελάμβανε τη βάναυση δολοφονία και τον ακρωτηριασμό των γυναικών θυμάτων του, αφήνοντας πίσω του ένα ανατριχιαστικό ίχνος τρόμου και εικασιών. Παρά τις εκτεταμένες έρευνες της αστυνομίας και τις διάφορες θεωρίες που διατυπώθηκαν από ιστορικούς και ερασιτέχνες ντετέκτιβ, η ταυτότητα του Τζακ του Αντεροβγάλτη παραμένει άγνωστη.

Κατηγορίες διασημοτήτων:  Βασιλικοί και διαβόητοι

Με την πάροδο των ετών, διάφορες διασημότητες έχουν προταθεί ως πιθανοί υποψήφιοι για την ταυτότητα του Τζακ του Αντεροβγάλτη. Ένας από τους πιο εντυπωσιακούς ισχυρισμούς είναι ότι ο δούκας του Κλάρενς, πρίγκιπας Αλβέρτος Βίκτωρ, ήταν ο διαβόητος δολοφόνος. Η κατηγορία αυτή κέρδισε έδαφος λόγω της υποτιθέμενης σχέσης του πρίγκιπα με τα θύματα και της ταραχώδους προσωπικής του ζωής. Ωστόσο, ιστορικά αρχεία και στοιχεία έχουν καταρρίψει αυτή τη θεωρία, αποκαλύπτοντας ότι ο πρίγκιπας Αλβέρτος Βίκτωρ δεν βρισκόταν στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια ορισμένων από τους φόνους.

Μια άλλη κατηγορία υψηλού προφίλ αφορά τον ζωγράφο Walter Sickert. Η σύνδεση του Sickert με την υπόθεση του Αντεροβγάλτη έγκειται στη σειρά πινάκων και σχεδίων του που εμπνεύστηκε από τους φόνους. Ορισμένοι θεωρητικοί έχουν προτείνει ότι η τέχνη του και η προσωπική του ιστορία υποδηλώνουν μια σκοτεινή πλευρά, που ενδεχομένως τον συνδέει με τα εγκλήματα. Ωστόσο, όπως και πολλές άλλες κατηγορίες, αυτή η θεωρία στερείται συγκεκριμένων στοιχείων και παραμένει εικασία.

Τζακ ο Αντεροβγάλτης
Walter Sickert.
Τζακ ο Αντεροβγάλτης
Walter Sickert

Οι κατηγορίες δεν έχουν περιοριστεί στο μακρινό παρελθόν. Η διάσημη Αμερικανίδα συγγραφέας Patricia Cornwell κατηγόρησε τον Βρετανό ζωγράφο Richard Walter ότι είναι ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης στο βιβλίο της “Portrait of a Killer: Τζακ ο Αντεροβγάλτης – Η υπόθεση έκλεισε”. Η θεωρία της Cornwell βασίζεται σε στοιχεία DNA και σε ανάλυση των επιστολών του Αντεροβγάλτη, αλλά έχει αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό από πολλούς ειδικούς στον τομέα.

Η γοητεία των κατηγοριών των διασημοτήτων

Η γοητεία της κατηγορίας διασημοτήτων ότι είναι ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης είναι πολύπλευρη. Από τη μία πλευρά, αξιοποιεί τη νοσηρή γοητεία που περιβάλλει την υπόθεση του Αντεροβγάλτη, επιτρέποντας τη συγχώνευση της ίντριγκας του αληθινού εγκλήματος με τη λάμψη και την αίγλη της κουλτούρας των διασημοτήτων. Οι κατηγορίες εναντίον διάσημων προσώπων προσφέρουν ένα δελεαστικό μείγμα του οικείου και του μακάβριου, αιχμαλωτίζοντας τη φαντασία του κοινού με μοναδικό τρόπο.

Ωστόσο, είναι απαραίτητο να προσεγγίζουμε τέτοιες κατηγορίες με προσοχή. Οι θεωρίες που βασίζονται σε διασημότητες συχνά στερούνται ουσιαστικών αποδείξεων, βασιζόμενες σε περιστασιακές συνδέσεις, καλλιτεχνικές ερμηνείες και εντυπωσιασμό. Η πολυπλοκότητα της υπόθεσης του Αντεροβγάλτη δεν μπορεί να αναχθεί σε μια απλή κατηγορία εναντίον ενός γνωστού ατόμου και είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η απόδοση αυτών των εγκλημάτων σε διασημότητες χωρίς οριστικές αποδείξεις μπορεί να βλάψει την κληρονομιά τους.

Πηγές φωτογραφιών: 1, 2,3,4

5 γυναίκες δολοφόνοι που έμειναν στην ιστορία

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr