Search
Close this search box.
Γιάννης Ρίτσος

Γιάννης Ρίτσος: Μουσείο η οικία του ποιητή στη Μονεμβασιά

Ο Γιάννης Ρίτσος, ή ζωή και το έργο του θα φιλοξενηθούν μέσω του έργου «Μετατροπή της οικίας Γιάννη Ρίτσου στο Κάστρο Μονεμβασιάς σε δημοτικό μουσείο».

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η περιφέρεια Πελοποννήσου και ο δήμος Μονεμβασιάς συνεργάζονται για τη μετατροπή του σπιτιού του Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά σε δημοτικό μουσείο.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών και εποπτεύεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί χώρος αφιερωμένος στον Γιάννη Ρίτσο. Αυτό τονίστηκε κατά την αυτοψία που έκανε στο σπίτι του ποιητή και στα μνημεία του στην Καστροπολιτεία.

Η μόνιμη έκθεση θα δείχνει τη ζωή και το έργο του ποιητή μέσα από επιλεγμένα ποιήματα, τα οποία θα χωριστούν σε διαφορετικές ενότητες. Κάθε ενότητα θα δείχνει ένα εμβληματικό ποίημα από την Ελλάδα και τη διεθνή λογοτεχνία.

Οι κύριοι στόχοι του σχεδιασμού μιας έκθεσης για την ιστορία της Μονεμβασιάς είναι να συμβάλει στην ενίσχυση της συλλογικής μνήμης και ευαισθητοποίησης των ανθρώπων που ζουν εκεί και να βοηθήσει στη διατήρηση της ιστορίας της περιοχής.

Ολόκληρη η περιοχή της Παλαιάς Μονεμβασίας, γέφυρα και βράχος, είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος, και η χερσόνησος της Μονεμβασίας ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ως ιστορικός τόπος με κήρυξη, επίσης, ως μνημείων των οικισμών και των τειχών επί της χερσονήσου.

Διαβάστε περισσότερα:

Ρένος Χαραλαμπίδης: Ετοιμάζει νέα ταινία μετά από 12 ολόκληρα χρόνια (Φωτογραφία)

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr