Search
Close this search box.
Ρένος Χαραλαμπίδης

Ρένος Χαραλαμπίδης: Ετοιμάζει νέα ταινία μετά από 12 ολόκληρα χρόνια (Φωτογραφία)

«Νυχτερινός Εκφωνητής» είναι ο τίτλος της νέας ταινίας του Ρένου Χαραλαμπίδη.

Μετά τη σκηνοθεσία τεσσάρων ταινιών, ο Ρένος Χαραλαμπίδης επιστρέφει πίσω από την κάμερα για να κάνει την πέμπτη του ταινία. Αυτή τη φορά, σκηνοθετεί τον «Νυχτερινός Εκφωνητής»». Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι ξεκινούν τα γυρίσματα ενός νέου έργου μέσω του λογαριασμού του στο Instagram. Η εταιρεία παραγωγής Boo Productions συνεργάστηκε με τον Ελληνικό Κινηματογράφο και την ΕΡΤ για να βοηθήσει να γίνει το έργο πραγματικότητα. Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Χαραλαμπίδης μίλησε για την ταινία με τη Βένα Γεωργακοπούλου. Είπε ότι είναι ακόμα στα αρχικά στάδια ανάπτυξης και ότι δεν έχει πολλά να πει ακόμα γι’ αυτό, όμως αποκάλυψε πως θα αφορά έναν εκφωνητή, ο οποίος βλέπει τον εαυτό του να ωριμάζει κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής.

Ρένος Χαραλαμπίδης – Δείτε την ανάρτησή του:

Μοτέρ, κλακέτα και… ο αγαπημένος μας Ρένος Χαραλαμπίδης ξεκίνησε τα γυρίσματα της νέας του ταινίας «Νυχτερινός Εκφωνητής», σε παραγωγή της Boo Productions και με την υποστήριξη από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και την ΕΡΤ.

Ρένος Χαραλαμπίδης

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης:

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι από το Σπήλαιο Ορεστιάδας του νομού Έβρου. Είναι αυτοδίδακτος ηθοποιός και σεναριογράφος με θεατρικές σπουδές σε ελεύθερα εργαστήρια στην Αθήνα. Έχει πρωταγωνιστήσει στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Εμφανίστηκε ως σκηνοθέτης το 1997 με το «No Budget Story», μια ασπρόμαυρη ρομαντική ταινία που σημάδεψε τη δεκαετία του ’90 και ξεκίνησε μια ολόκληρη σχολή με τη φιλοσοφία του γύρω από τον κινηματογράφο. Το 2000, γυρίστηκε μια ταινία για μια ομάδα ανθρώπων από τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Η ταινία σχεδιάστηκε για να τους στιγματίσει, γιατί έδειξε πόσο άσχημη ήταν η ζωή τους. Η ταινία μοιάζει με ένα αποχαιρετιστήριο τραγούδι σε μια Αθήνα που δεν υπάρχει πια. Είναι ένα σημαντικό δείγμα γραφής από έναν ιδιαίτερο δημιουργό.

Το 2005, βασισμένος στο ομότιτλο βιβλίο του Πέτρου Τατσόπουλου, σκηνοθέτησε την ταινία «Η Καρδιά του Κτήνους» και κατάφερε για ακόμα μία φορά να κερδίσει κοινό και κριτικούς.

Τα «4 Μαύρα Κουστούμια» είναι η τέταρτη σκηνοθετική του δουλειά με την οποία καθιέρωσε το στιλ του σαν κινηματογραφιστής, δίνοντας ξεκάθαρα πια το προσωπικό του στίγμα στο ελληνικό σινεμά.

Απέσπασε βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (Κρατικό Βραβείο Ποιότητας Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Γιώργο Βουλτζάτη, Ειδική Μνεία από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών) και στο Φεστιβάλ Κωνσταντινούπολης (Βραβείο FIPRESCI).

Διαβάστε περισσότερα:

Μοναξιά: Ένα συγκινητικό animation (Βίντεο)

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr