Search
Close this search box.

Βραβεία Emmy: Για πρώτη φορά διεξήχθη στην Αθήνα ο ημιτελικός

Βραβεία Emmy: Η φετινή χρονιά σηματοδότησε μια ιστορική στιγμή, καθώς ο ημιτελικός των διάσημων βραβείων Emmy πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα. Το Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τη NOVA, ενορχήστρωσε αυτή τη λαμπερή εκδήλωση.

Μετά τη διαδικασία επιλογής των υποψηφιοτήτων για τα Βραβεία Emmy: στον χώρο του Ζαππείου, πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο Gala, στο οποίο συμμετείχαν εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο του θεάματος και των τεχνών, καθώς και εκπρόσωποι διαφόρων θεσμικών και επιχειρηματικών φορέων του κλάδου.

Νωρίτερα, η ελληνική κριτική επιτροπή αξιολόγησε τις κατηγορίες του Πρώτου Ανδρικού και του Πρώτου Γυναικείου Ρόλου σε τηλεοπτική σειρά μέσω μιας σειράς ιδιωτικών προβολών, υπό την επίβλεψη μελών της Διεθνούς Ακαδημίας Emmy. Οι κριτικές επιτροπές αυτές συγκροτούνται προσεκτικά, τηρώντας αυστηρά κριτήρια, με επαγγελματίες από την τηλεοπτική και κινηματογραφική βιομηχανία, την καλλιτεχνική παραγωγή και τους δημιουργικούς τομείς. Οι τελικές αποφάσεις των κριτών παραμένουν εμπιστευτικές και θα καθορίσουν τις υποψηφιότητες για τα Διεθνή Βραβεία Emmy, που θα απονεμηθούν στις 20 Νοεμβρίου, όπως συνηθίζεται, στη Νέα Υόρκη.

Η ελληνική κριτική επιτροπή αποτελούνταν από μια διακεκριμένη επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν άτομα όπως οι Νίκος Απειρανθίτης, Μάκης Γαζής, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Αμαλία Γιαννίκου, Χρήστος Δήμας, Νάταλι Δούκα, Νίνο Ελματζίογλου, Αγάπη Κεφαλογιάννη, Χρήστος Κόμπος, Δήμητρα Κωστοπούλου, Όλγα Μαλέα, Λένα Παπαληγούρα, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Φρόσω Ράλλη, Ειρήνη Σουγανίδου, Τόνια Σωτηροπούλου, Φαίη Τσιτσιπή, Γιώργος Φειδίας, Βιάρα Άνκοβα, Νατάσα Μπουγιάν, Ζρίνκα Τσίτεσιτς και Ζρίνκα Γιάνκοφ. Η τελική κρίση αυτής της αξιόλογης επιτροπής θα καθορίσει τις υποψηφιότητες για τα επερχόμενα Διεθνή Βραβεία Emmy στη Νέα Υόρκη.

O Κώστας Μπακογιάννης, σε δήλωσή του ανέφερε:
«Χάρη στην επιτυχημένη πορεία του Athens Film Office, που ιδρύθηκε από τον Δήμο Αθηναίων τον Απρίλιο του 2020, η Αθήνα έχει αναπτύξει μία τεράστια δυναμική στη δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών. Η απόφαση της Διεθνούς Ακαδημίας των Emmys να πραγματοποιήσει τον ημιτελικό των International Emmy Awards στην πόλη μας είναι και η απόδειξη της ενισχυμένης μας θέσης στον παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη. Είμαι πολύ χαρούμενος που σε συνεργασία με τη NOVA φιλοξενήσαμε τη σπουδαία αυτή διοργάνωση, η οποία οπωσδήποτε δεν θα είναι και η τελευταία!»

Κάθε καλοκαίρι, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, η Διεθνής Ακαδημία Emmy ξεκινά ένα ταξίδι σε περισσότερες από 25 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο για τη διεξαγωγή των ημιτελικών. Αυτό το στάδιο των Ημιτελικών είναι μια κρίσιμη φάση για την επιλογή των υποψηφίων και χρησιμεύει ως μια εξαιρετική ευκαιρία δικτύωσης για τους οικοδεσπότες και τους εγκεκριμένους από την Ακαδημία κριτές.

Τα τελευταία χρόνια, η Αθήνα έχει εδραιώσει τη θέση της στο χώρο της κινηματογραφικής παραγωγής, χάρη στη δημιουργία του Γραφείου Κινηματογράφου του Δήμου Αθηναίων τον Απρίλιο του 2020. Πάνω από 100 οπτικοακουστικές παραγωγές έχουν επιλέξει την Αθήνα ως τόπο γυρισμάτων, με αποτέλεσμα σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις της πόλης.

Εθνικό Θέατρο: Οι παραστάσεις που θα δούμε τη σεζόν 2023-2024 (ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr