Search
Close this search box.
βιβλία

Βιβλία: 10 βιβλία με τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών

Τα βιβλία είχαν ιστορικά τεράστια σημασία ως πηγές πληροφόρησης, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, μια κληρονομιά που παραμένει παρά την επικράτηση του διαδικτύου και της τηλεόρασης. Ακόμη και τώρα, στην εποχή των ψηφιακών μέσων, τα βιβλία συνεχίζουν να διατηρούν τη δημοτικότητά τους, προσελκύοντας εκατομμύρια αναγνώστες κάθε εβδομάδα. Έχετε περιέργεια για τα πιο επιτυχημένα λογοτεχνικά έργα στην ιστορία; Η παρακάτω επικαιροποιημένη κατάταξη του 2020 προσφέρει μια ματιά σε αυτόν τον ιστορικό κατάλογο των μπεστ σέλερ.

10 βιβλία στην «πυρά»: Όταν ο κομμουνισμός και ο ναζισμός έκαναν cancel

Ακολουθεί η λίστα με τα 10 βιβλία που έχουν σημειώσει τις υψηλότερες πωλήσεις στην ανθρώπινη ιστορία:

1. Η Βίβλος: Με τις εκπληκτικές εκτιμώμενες πωλήσεις περίπου 5 δισεκατομμυρίων αντιτύπων, η Βίβλος κατέχει την πρώτη θέση. Χωρισμένη στην Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, η προέλευσή της χρονολογείται από τον 8ο αιώνα π.Χ. έως τον 1ο αιώνα μ.Χ. Αρχικά γραμμένη στα εβραϊκά και τα αραμαϊκά, η σημασία της Βίβλου υπερβαίνει τις τεράστιες πωλήσεις της – είναι επίσης το πιο μεταφρασμένο βιβλίο παγκοσμίως, αποτελώντας τα θεμέλια του χριστιανισμού.

βιβλία

2. Αποσπάσματα του Προέδρου Μάο Τσε Τσουνγκ (Το “Μικρό Κόκκινο Βιβλίο”):Το έργο αυτό, γνωστό και ως “Μικρό Κόκκινο Βιβλίο”, εξασφαλίζει τη δεύτερη θέση με περίπου 1,1 δισεκατομμύρια αντίτυπα που έχουν πωληθεί παγκοσμίως. Περιέχει 427 αποφθέγματα σε 33 θέματα από τον Μάο Τσετούνγκ, τον ηγέτη της κομμουνιστικής επανάστασης της Κίνας, και άσκησε σημαντική δύναμη κατά τη διάρκεια της βασιλείας του από το 1949 έως το 1976.

Βιβλία

3. Το Κοράνι: Πωλώντας περίπου 800 εκατομμύρια αντίτυπα, το Κοράνι, ένα θρησκευτικό κείμενο, βρίσκεται ανάμεσα στα 10 καλύτερα σε πωλήσεις βιβλία. Συντάχθηκε τον 7ο αιώνα μ.Χ., χρησιμεύει ως θεμέλιο του Ισλάμ και καθοδηγεί τις πρακτικές και τα έθιμα των μουσουλμάνων.

βιβλία

4. Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Γραμμένο από τον J.R.R. Tolkien, αυτό το μυθιστόρημα φαντασίας έχει πουλήσει περίπου 155 εκατομμύρια αντίτυπα. Παρά το γεγονός ότι διακινείται ως σειρά, είναι μια ενιαία ιστορία που εκτείνεται σε τρία βιβλία, συγκεντρώνοντας μια λατρεία οπαδών και εμπνέοντας ταινίες blockbuster.

βιβλίο

5. Ο Μικρός Πρίγκιπας (Le Petit Prince): Το διάσημο παιδικό βιβλίο του Antoine de Saint-Exupery, με πωλήσεις περίπου 140 εκατομμυρίων αντιτύπων, αποτελεί απόδειξη της διαχρονικής του απήχησης.

Βιβλία

Παιδική λογοτεχνία: 5 απ’ τα πιο επιδραστικά παιδικά βιβλία στην ιστορία της λογοτεχνίας

6. Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος (Sorcerer’s Stone): Το πρώτο μυθιστόρημα της J.K. Rowling, το πρώτο μέρος της σειράς Χάρι Πότερ, έχει σημειώσει μεγάλες πωλήσεις από την έκδοσή του το 1997, αποτελώντας τη βάση για ένα επιτυχημένο κινηματογραφικό franchise.

Βιβλίο

7. Προσκοπισμός για αγόρια: Το εγχειρίδιο του Robert Baden-Powell για τις υπαίθριες δραστηριότητες και το κίνημα των προσκόπων αντέχει, παραμένοντας σε κυκλοφορία από την έκδοσή του το 1908.

βιβλίο

8. And Then There Were None: Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι, το οποίο κατατάσσεται στην όγδοη θέση μεταξύ των βιβλίων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις χάρη στην περίπλοκη πλοκή του και τη δημοτικότητά του.

βιβλία

9. Το Χόμπιτ: Άλλο ένα δημιούργημα του J.R.R. Tolkien, αυτό το μυθιστόρημα φαντασίας που εκδόθηκε το 1937 μεταφέρει τους αναγνώστες στο βασίλειο της Μέσης Γης, γοητεύοντάς τους με την ιστορία του Μπίλμπο Μπάγκινς.

Βιβλίο

10. Το όνειρο της Κόκκινης Κάμαρας: Συγγραφικό έργο του Cao Xueqin τον 18ο αιώνα, αυτό το κλασικό κινεζικό μυθιστόρημα αποτυπώνει τη ζωή μιας οικογένειας στο Πεκίνο κατά τη διάρκεια της δυναστείας Qing.

biblia

Αυτοί οι λογοτεχνικοί θρίαμβοι αποτελούν απόδειξη της διαρκούς δύναμης της αφήγησης, που αιχμαλωτίζει τη φαντασία των αναγνωστών σε όλες τις γενιές και τους πολιτισμούς. Από ιερές γραφές μέχρι ιστορίες φαντασίας, τα βιβλία αυτά συνεχίζουν να διαμορφώνουν και να επηρεάζουν τον κόσμο της λογοτεχνίας.

Βιβλία: Το 35% δε διαβάζει κανένα βιβλίο σε έναν ολόκληρο χρόνο

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr