Search
Close this search box.
αγια σοφια

Αγιά Σοφιά: 25 ευρώ είσοδος για μη μουσουλμάνους – Πότε θα εφαρμοστεί η απόφαση;

Εισιτήριο αξίας 25 ευρώ θα καλούνται να πληρώνουν στην Αγία Σοφία οι επισκέπτες μη μουσουλμάνοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας.

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: Αρνητική στάση για την ανάθεση των εισιτηρίων της Ακρόπολης σε ιδιώτες

Η είσοδος στην Αγία Σοφία για τους τουρίστες θα είναι 25 ευρώ, μετά τον διαχωρισμό των εισόδων ανάμεσα σε αυτούς που προσκυνούν και εκείνους που την επισκέπτονται για πολιτιστικούς ή τουριστικούς λόγους.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας αναφέρει ότι προγραμματίζει την εγκατάσταση εκδοτηρίου εισιτηρίων σε καθορισμένη τοποθεσία, η οποία έχει ήδη προετοιμαστεί για τους επισκέπτες, και αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 15 Ιανουαρίου.

«Επιπλέον έχει γίνει η εγκατάσταση καμερών ασφαλείας, συστημάτων ανίχνευσης πυρκαγιάς καθώς και συστημάτων ανακοίνωσης έκτακτης ανάγκης, ενώ έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας κατά μήκος της διαδρομής περιήγησης στα αξιοθέατα του τεμένους» συμπληρώνεται.

Διευκρινίζεται ότι «οι υπήκοοι της Τουρκικής Δημοκρατίας που επισκέπτονται το τέμενος για θρησκευτική λατρεία θα συνεχίσουν να εισέρχονται δωρεάν από την προβλεπόμενη για αυτό το λόγο είσοδο». όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ακρόπολη: Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες του μνημείου – 1843

Πηγή εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr