Τα Grammys τιμούν το κορυφαίο συγκρότημα

Νομίζατε πως οι διακρίσεις για τους Queen, ακόμη και 27 χρόνια μετά τον θάνατο του πρωτεργάτη τους, Freddie Mercury, έχουν πάψει να υφίστανται; Το συγκρότημα-σύμβολο των δεκαετιών του ’70 και του ’80 ετοιμάζεται να δεχθεί μια ακόμη ύψιστη αναγνώριση, λαμβάνοντας τιμητικό βραβείο προσφοράς στην παγκόσμια μουσική.

Αυτή τη φορά οι Βρετανοί «θρύλοι» της ροκ συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των βραβείων Grammy με τους καλλιτέχνες που πρόκειται να απονεμηθεί βραβείο προσφοράς στην παγκόσμια μουσική, ως αποτέλεσμα των επιτυχιών και των καινοτομιών που εισήγαγαν καθ’ όλη την πορεία τους. Στην ίδια λίστα συνυπάρχουν τα ονόματα των Neil Diamont, των Meters, του Louis Jordan, της Emmylou Harris, του Hal Blaine και της Tina Turner. Παράλληλα, θα απονεμηθούν αντίστοιχα βραβεία και σε ανθρώπους που σχετίζονται με το τεχνολογικό κομμάτι της μουσικής.

Υπενθυμίζουμε πως οι Queen, που ιδρύθηκαν το 1970, διαθέτουν ήδη δύο βραβευμένα με Grammy άλμπουμ στη δισκογραφία τους, με την πρώτη best-of συλλογή τους (1981) να ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια αντίτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποτελώντας τον δίσκο με τις περισσότερες πωλήσεις στη χώρα. Και η δεύτερη συλλογή τους, βέβαια, με τίτλο «Greatest Hits II», που κυκλοφόρησε το 1991, βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα με 3,8 εκατομμύρια αντίτυπα.

Κείμενο: Γιάννης Καρακασίδης (Lavart) 

Κοινοποίηση:

Σχόλια

No more articles
Ο Γιάννης Θαβώρης μιλάει στη Lavart  

Close