Search
Close this search box.
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
Το Πρώτο Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού στην Ελευσίνα είναι γεγονός!

Το Πρώτο Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού στην Ελευσίνα είναι γεγονός!

Το Πρώτο Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού στην Ελευσίνα είναι γεγονός!

Μυστήριο 50 _ Ecoculture Festival ^ : Μια γιορτή για το περιβάλλον

Σημαντικές συζητήσεις, γαστρονομικές συναντήσεις, ποδηλατικές διαδρομές, περιπατητικές δράσεις στους συνοικισμούς, πικ νικ με μουσική από DJs και τοπικές μπάντες, και πολλές παράλληλες δράσεις πλαισιώνουν το Πρώτο Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού για το περιβάλλον, την οικολογία και τη βιωσιμότητα

Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου
ΟΑΣΗ, πρώην camping
Μια γιορτή για το περιβάλλον ανοιχτή σε όλες τις ηλικίες
Είσοδος ελεύθερη
(Σε ορισμένες δράσεις απαραίτητη η προκράτηση θέσεων)

Το Πρώτο Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού στην Ελευσίνα είναι γεγονός!
Το Πρώτο Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού στην Ελευσίνα είναι γεγονός!

Έναν πρότυπο θεσμό και μία από τις βασικές δράσεις παρακαταθήκης του προγράμματός της εγκαινιάζει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, ενεργοποιώντας ταυτόχρονα την ΟΑΣΗ, το πρώην κάμπινγκ της Ελευσίνας. Το Μυστήριο_50 Ecoculture Festival^, το πρώτο που διοργανώνεται στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, είναι μια διήμερη γιορτή που αντλεί τη θεματική της από το περιβάλλον, την οικολογία και τη βιωσιμότητα και περιλαμβάνει εργαστήρια με τη συμμετοχή επιστημόνων, ερευνητών για την ιστορία και τη σύγχρονη πραγματικότητα της Ελευσίνας και των γύρω περιοχών, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και παράλληλες δράσεις, όπως περιπάτους στους συνοικισμούς της πόλης, εργαστήρια για παιδιά, πικ νικ με μουσική από DJs και μπάντες της περιοχής, ξεναγήσεις, ποδηλατικές διαδρομές και γαστρονομικές συναντήσεις. Η είσοδος είναι ελεύθερη με προκράτηση θέσεων.

Φωτογραφία: Νεοκλής Μαντάς
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της πρώτης πειραματικής έκδοσης του Ecoculture Festival^, θα πραγματοποιηθεί το Ecoculture Dialogues, ποικίλες και ενδιαφέρουσες συζητήσεις για τη βιώσιμη καινοτομία και την αγροδιατροφή, ενώ για παιδιά 8 έως 14 ετών θα διοργανωθεί το Μυστήριο_46 Αρθρωτοί Κήποι, ένα ευφάνταστο εργαστήριο κηποτεχνίας, που συνδυάζει την καλλιέργεια με τις νέες τεχνολογίες. Ποικίλες παράλληλες δράσεις πλαισιώνουν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, όπως το 2023 Eleusis Open Farm Days με περισσότερες από 15 φάρμες της περιοχής να υποδέχονται το ευρύ κοινό παρουσιάζοντας τα προϊόντα τους, ποδηλατικές διαδρομές μέσα την πόλη αλλά και στις γραμμές του τρένου (railbiking), προβολή ταινιών και ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον, καθώς και ένα πικ νικ με μουσική από DJs και μπάντες της Ελευσίνας και της γύρω περιοχής.

Επιπλέον, στις 24 Σεπτεμβρίου, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Γεωργίας Μαυραγάνη, θα πραγματοποιηθεί το Μυστήριο_38 Μουσική των σπιτιών, επιτόπιες διαδρομές στον συνοικισμό των Ποντίων της Ελευσίνας με επιλεγμένες μουσικές να διαχέονται στον δημόσιο χώρο μέσα από τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει το Μυστήριο_49 Συμπόσιο #2 – Εύξεινος Πόντος,έναβιωματικό ταξίδι στις γεύσεις και τα έθιμα του Πόντου με βασικό άξονα την πολιτισμική ανταλλαγή και την ανάδειξη του γαστρονομικού πολιτισμού του τόπου, σε συνεργασίαμε τον Σύλλογο Ποντίων Ελευσίνας «Νέα Τραπεζούντα».

Αναλυτικό Πρόγραμμα
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου
10:30 – 11:00 Προσέλευση

11:00 – 17:45
Ecoculture Dialogues
Στρογγυλές τράπεζες Διαλόγων στον χώρο της ΟΑΣΗΣ, με κεντρικό άξονα τη χαρτογράφηση των κύριων περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών της Ελευσίνας, αλλά και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει. Στόχος τους η αναζήτηση εκπαιδευτικων, παραγωγικών, καλλιτεχνικών και σχεδιαστικών πρακτικών μιας ενιαίας πολιτιστικής στρατηγικής ως μέσου για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας της πόλης. Στη δράση συμμετέχουν εμπειρογνώμονες, εκπρόσωποι της πολιτείας, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για παρακολούθηση των θεματικών συζητήσεων εδώ.

11:00 – 13:00 Ενότητα Α : Το Περιβάλλον της Ελευσίνας – Μια Χαρτογράφηση

Μέσα από την αναγνώριση των περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών της πόλης, θα επιχειρηθεί η υπογράμμιση των περιβαλλοντικών της προβλημάτων, κυρίως όσων αφορούν στην υπερσυγκέντρωση της βιομηχανικής παραγωγής σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή, αλλά και στη διαμόρφωση του δομημένου περιβάλλοντος (περιβαλλοντική υποβάθμιση, επιβάρυνση ποιότητας φυσικών πόρων) και των διαθέσιμων στρατηγικών για τη βελτίωση ή αναστροφή τους. Συντονίζει ο Κωστής Γριμάνης,Υπεύθυνος για θέματα κλίματος & ενέργειας | Greenpeace Greece.

Συμμετέχουν:

Αργύρης Οικονόμου | Δήμαρχος Ελευσίνας
Εύη Τζανακάκη | Αρχιτέκτων Μηχ. MSc, Contact Person Συντονισμού για το Σύμφωνο των Δημάρχων, Διεύθυνση Ενεργειακής Αποδοτικότητας, Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ)
Αλεξάνδρα Τσίγκου | Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής –
Χρήστος Χρηστάκης | Εκπρόσωπος της οικολογικής πρωτοβουλίας Ecoeleusis
Καθηγητής Μιχάλης Σκούλλος | Πρόεδρος MIO-ECSDE, Διευθυντής έδρας & Δικτύου UNESCO για την Διαχείριση & Εκπαίδευση Αειφόρου Ανάπτυξης στη Μεσόγειο στο ΕΚΠΑ
13:15 – 15:00 Ενότητα B: Περιβάλλον και Υγεία – Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Ελευσίνας IN SITU

Η πρώτη ημερίδα παρουσίασης της δράσης παρακαταθήκης Μυστήριο_7 Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Ελευσίνας IN SITU, στη θέσπιση και λειτουργία της οποίας προχωρά η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Το πρόγραμμα του νέου φορέα, το οποίο θα λειτουργήσει στις αρχές του 2023, αφορά κυρίως σε κατοίκους της Ελευσίνας και των γύρω περιοχών, και αναπτύσσεται γύρω από τις κρίσιμες θεματικές «Περιβάλλον & Υγεία» και «Πολιτιστική Πολιτική». Στόχος του είναι η καλλιέργεια της ελεύθερης σκέψης και η παροχή υψηλού επιπέδου επιστημονικής γνώσης σε διαφορετικό ηλικιακά και μορφωτικά κοινό. Συντονίζει ο Απόστολος Βανταράκης και απευθύνει έναν σύντομο χαιρετισμό ο Μιχαήλ Μαρμαρινός, Γενικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής 2023 Ελευσίς.

Συμμετέχουν:

Παναγιώτης Δημόπουλος | Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών
Σοφία Ριζοπούλου | Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΚΠΑ
Αθηνά Μαυρίδου | Αφ Καθηγήτρια ΠΑΔΑ, Επιστημονική Συνεργάτης Πανεπιστημίου Πατρών
Απόστολος Βανταράκης | Καθηγητής Πανεπιστήμιο Πατρών
16:00 – 17:45 Ενότητα Γ: Αγροδιατροφικός Τομέας – Βιώσιμες Πρακτικές

Η προβολή της Ελευσίνας ως ενός βιώσιμου πολιτισμικού αλλά κι αγροδιατροφικού προορισμού,με ρίζες στον χρόνο και στον χώρο, μέσα από τη γαστρονομική παράδοση της περιοχής. Μέσα από τον αναστοχασμό των αρχαίων μύθων μέχρι τη σύγχρονη Μεσογειακή και Ελληνική Διατροφή, θα επιχειρηθεί η ανάδειξη της ανάγκης μετάβασης σε έναν νέο βιώσιμο αγροδιατροφικό πολιτισμό, με θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, αναγεννητικές, αγρο-οικολογικές πρακτικές παραγωγής και ενσυνείδητης κατανάλωσης. Συντονίζει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Συμμετέχουν:

Παναγιώτης Παπαδόπουλος | Γεωπόνος MSc , Συν-ιδρυτής της Med Culture & Open Farm
Βάσω Γιατσίδου | Γεωπόνος MSc, Ιδρύτρια Mindful Eating Hellas
Στέλιος Βαπορίδης | Υπεύθυνος Ανάπτυξης Αγροδιατροφικού Τομέα & Επικεφαλής Επιθεωρητής Συστημάτων Διαχείρισης TUV AUSTRIA HELLAS
Νικηφόρος Στειακάκης | COO – Sustainable Food Destination Organization
Βαρβάρα Κουνέλη | Γεωπόνος MSc, Med Culture-Farm 2 School Project
Θωμάς Σαββίδης | Καθηγητής Βιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
18:00 – 22:00
Eco Culture
18:00 – 19:30 Μουσική των Σπιτιών

Το απόγευμα του Σαββάτου, σε μια διαδρομή στη Συνοικία των Ποντίων της Ελευσίνας, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της σκηνοθέτιδος Γεωργίας Μαυραγάνη, επιλεγμένες “σπιτικές” μουσικές θα ξεχυθούν από τα παράθυρα και τις πόρτες στον δημόσιο χώρο. Βαδίζοντας στον τόπο, ακούγοντας τη μουσική σύνθεση της διαδρομής, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να αγγίξει το νήμα της ιστορίας του τόπου, σε μια διαδρομή που θα καταλήξει στην Πλατεία Φιλικής Εταιρείας, την κεντρική πλατεία της συνοικίας.

Σημείο συνάντησης: Σύλλογος Ποντίων Ελευσίνας, Νέα Τραπεζούντα.

Δωρεάν είσοδος. Κρατήσεις θέσεων από 19/09 εδώ.

19:30 – 22:00 Μυστήριο_49 Συμπόσιο#2: Εύξεινος Πόντος

Αμέσως μετά την περιπατητική διαδρομή Μουσική των Σπιτιών, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της συνοικίας των Ποντίων της Ελευσίνας ένα εθνοτοπικό γλέντι, μια ιδιότυπη “σύμπραξη” λαϊκής παραδοσιακής μουσικής και τοπικής γαστρονομίας, που εστιάζοντας στην ανθρωπογεωγραφία της Ελευσίνας, θα φέρει στο ίδιο “οικολογικό” τραπέζι τα τραγούδια και τις συνταγές του Εύξεινου Πόντου.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου
10:30- 11:00 Προσέλευση

11:00 – 15:00
Ecoculture Dialogues
Στρογγυλές τράπεζες Διαλόγων στον χώρο της ΟΑΣΗΣ, με κεντρικό άξονα τη χαρτογράφηση των κύριων περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών της Ελευσίνας, αλλά και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει. Στόχος τους η αναζήτηση εκπαιδευτικων, παραγωγικών, καλλιτεχνικών και σχεδιαστικών πρακτικών μιας ενιαίας πολιτιστικής στρατηγικής ως μέσου για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας της πόλης. Στη δράση συμμετέχουν εμπειρογνώμονες, εκπρόσωποι της πολιτείας, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για παρακολούθηση των θεματικών συζητήσεων εδώ.

11:00 – 13:00 Ενότητα Δ: Πολιτισμός – Η Βιώσιμη Διάσταση

Ο κρίσιμος ρόλος του πολιτισμού στην ανάδειξη της βιωσιμότητας και την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης, μέσα από την παρουσίαση έργων και συνεργειών σχετικής θεματικής, όπως αυτά περιλαμβάνονται στο επίσημο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Συντονίζει η Διευθύντρια Πολιτιστικής Ανάπτυξης της 2023 Ελευσίς Γεωργία Βουδούρη, ενώ θα υπάρξει ένα μικρό βίντεο χαιρετισμού από την βελγική κολεκτίβα TimeCircus.

Συμμετέχουν:

Νίκος Βερβερίδης & Χρήστος Λάγνης | ιδρυτές της πρωτοβουλίας Γενιά17
Γρηγόρης Παπαδόπουλος | Skater Ελευσίνας & Φιορίντα Τσενάι | σκηνοθέτις μέλος της ομάδας Cultterra
Αιμιλία Μπουρίτη & Παναγιώτης Κτενίδης | Αμολή project (καλλιτεχνική Πλατφόρμα Συν+εργασία & Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας & Προστασίας Περιβάλλοντος ΠΑΔΑ)
Κίκα Κυριακάκου | Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Polygreen Culture & Art Initiative (PCAI)
Γιάννης Παππάς & Βιργινία Βασιλάκου | συν-ιδρυτές CHORUS & MENTOR
Henk Keizer | ιδρυτής του δικτύου AREA (Arts in Rural European* Areas) & επικεφαλής του The Artist Close By (Δανία)
Robbert van der Horst | εικαστικός και performer της Stichting Under the Blue Surface
13:15 – 15:00 Ενότητα E: Βιώσιμη Καινοτομία

Μια συζήτηση πάνω στην ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών – απαντήσεων στα ειδικά προβλήματα της περιοχής, με στόχο τη μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης. Μια παρουσίαση δράσεων καινοτομίας της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας αλλά και σημαντικών εκπροσώπων της βιομηχανίας της περιοχής, για τη βιώσιμη κατασκευή, την ανακύκλωση υλικών, τον συμμετοχικό σχεδιασμό, τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη ευρύτερα, και τα καινοτόμα πολιτιστικά προϊόντα. Νέοι τρόποι συνύπαρξης φιλικοί προς το περιβάλλον (#eco_art, #symposia, #homemade_music, #picnic_oasis), οι οποίοι εμπνέουν ιδιότυπα συλλογικά καλλιτεχνικά έργα, εκεί που συναντιέται η οικολογική ευαισθητοποίηση και η αγάπη για τον τόπο. Συντονίζει η Βασιλική Κονιάκου.

Θάνος Ανδρίτσος | ομάδα συμμετοχικού σχεδιασμού Commonspace & Μανώλης Λεβεδιάνος | LUDD – Makerspace / Fablab, «Design Campus: Ένα πρόγραμμα συμμετοχικού σχεδιασμού για την βιώσιμη αστική ανάπτυξη»
Πάνος Σακκάς & Φωτεινή Σεττάκη | THE NEW RAW
Δρ. Αγγελική Καραγιαννάκη | Συντονίστρια Μονάδας Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας, ACEin, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Στυλιανός Αντίοχος | Προϊστάμενος Ποιότητας του ελληνικού τομέα του Εργοστασίου ΤΙΤΑΝ
Rita Orlando | Head of Cultural planning and networking, Foundation Matera-Basilicata 2019
15:00 – 22:00
Eco Culture
15:00 – 22:00 Πικ νικ στην ΟΑΣΗ

Το κρυμμένο στον αστικό ιστό της Ελευσίνας κάμπινγκ ΟΑΣΗ υποδέχεται μικρούς και μεγάλους, με έναν πικ νικ – ζωντανή απόδειξη των τρόπων ενσωμάτωσης των βιώσιμων πρακτικών στην καθημερινή ζωή. Σε μια γιορτή που θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ, οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν το φαγητό της επιλογής τους και να ακούσουν μουσική από DJs και μπάντες της Ελευσίνας και της γύρω περιοχής [dj Ελένη Πέππα, Gustavo Brings (Βαγγέλης Οικονόμου, Γιάννης Τσίτος, Στέργιος Λιούρας), MULTi●CULTi (Όλεγκ Ντεργκάτσιοβ, Ηρακλής Τσοπελάκης)], καθώς και να παρακολουθήσουν προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον. Θα υπάρχει δημιουργική απασχόληση για παιδιά σε συνεργασία με το Παίδευσις Kids Academy.

18.30 Ποδηλατική βόλτα
Σημείο εκκίνησης: ΟΑΣΗ

Κατά τη διάρκεια του πικ νικ, διοργανώνεται για όσους το επιθυμούν ποδηλατική βόλτα με αφετηρία το πρώην κάμπινγκ ΟΑΣΗ. Η διαδρομή θα διασχίσει την πόλη της Ελευσίνας, περιλαμβάνοντας τις εκβολές του Σαρανταπόταμου, το παραλιακό μέτωπο και το Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας.

Οι συμμετέχοντες στην ποδηλατική βόλτα καλούνται να φέρουν το δικό τους ποδήλατο.

19.00 Εικαστική εγκατάσταση του Κωστή Βελώνη Μυστήριο_22 Στάχυα πέφτουν σε τσιμεντένια δάπεδα στο Παλαιό Ελαιουργείο

Η ποδηλατική βόλτα θα καταλήξει στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα μιας σύντομης ξενάγησης στην in situ γλυπτική εγκατάσταση του διακεκριμένου εικαστικού Κωστή Βελώνη Μυστήριο_22 Στάχυα πέφτουν σε τσιμεντένια δάπεδα.

Παράλληλες δράσεις
Στο πλαίσιο του διημέρου και όχι μόνο, οι κάτοικοι της Ελευσίνας και οι επισκέπτες του Φεστιβάλ μπορούν να λάβουν μέρος σε Παράλληλες Δράσεις για όλες τις ηλικίες, εμπνευσμένες από τη φιλοσοφία και τις θεματικές του.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου

10:00-18:00 Μυστήριο_46 Αρθρωτοί Κήποι σε σύλληψη, design και υλοποίηση από την Ολίβια Κότσιφα (SYN Fab Lab) και συνεργασία με το Decode FabLab

Τόπος Εργαστηρίων: Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός του ΟΣΕ στην Ελευσίνα

Εργαστήρια σχεδιασμού και κατασκευής κινητών μονάδων κηποτεμαχίων μεταλαμπαδεύουν και καλλιεργούν την οικολογική συνείδηση στις νεότερες γενιές της Ελευσίνας, συνδέοντας την πανάρχαια πρακτική της καλλιέργειας με τις νέες τεχνολογίες. Κράτηση θέσεων εδώ από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου

17:30-20:30
Τρενοποδηλατάδα (railbiking Tours) σε συνεργασία με τη Railbiking Greece
Σημείο συνάντησης: Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός του ΟΣΕ στην Ελευσίνα

Νέοι φιλικοί προς το περιβάλλον τρόποι μετακίνησης στην ίδια μας την πόλη μέσα από ποδηλατικές διαδρομές πάνω σε ράγες με τουριστικές δρεζίνες (railbikes).

23 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου
2023 Eleusis Open Farm Days σε συνεργασία με medculture
Φάρμες Δυτικής Αττικής

Επιλεγμένα αγροκτήματα από τη πλατφόρμα Open Farm Days, που ειδικεύονται στη βιώσιμη καλλιέργεια και στους εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής, ανοίγουν τις πύλες τους και υποδέχονται επισκέπτες την ανάδειξη της τοπικότητας, της εποχικότητας και της ελαχιστοποίησης του οικολογικού αποτυπώματος της αγροτικής διαδικασίας, ενισχύοντας δυναμικά την οικολογική συνείδηση στη Δυτική Αττική. Δήλωση συμμετοχής από τις 15 Σεπτεμβρίου στην πλατφόρμα του Open Farm εδώ.

Έως 30 Σεπτεμβρίου
Έκθεση Μυστήριο_64 Print Your City! Eleusis σε συνεργασία με τους THE NEW RAW
Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας

Τα εκθέματα από ανακυκλωμένο και εκτυπωμένο πλαστικό που παρήχθησαν στο πρωτοποριακό εργαστήριο Τρισδιάστατης Εκτύπωσης, Κυκλικής Οικονομίας και Ανακύκλωσης, καθώς και η ιστορία πίσω τη δημιουργική πρωτοβουλία μετάβασης από την ανακύκλωση στην τρισδιάστατη εκτύπωση, περιμένουν τους φιλομαθείς, μικρούς και μεγάλους φίλους στον πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου Ελευσίνας. Πληροφορίες για τις ώρες λειτουργίας εδώ.

Χρήσιμες διευθύνσεις

ΟΑΣΗ πρώην κάμπινγκ: Φιλικής Εταιρείας και Κρήτης

Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός: Αγαθού 42

Σύλλογος Ποντίων Ελευσίνας «Νέα Τραπεζούντα»: Ευκλείδη και Φιλικής Εταιρείας

Παλαιό Δημαρχείο: Νικολαΐδου & Βασ. Λάσκου

Δείτε το Χάρτη για να έρθετε στην ΟΑΣΗ πρώην κάμπινγκ.

Δωρεάν μετακίνηση για το κοινό | Κρατήσεις θέσεων από 19/09 εδώ
Σημείο συνάντησης: Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ. (Ερμού & Πειραιώς)

Πρόσβαση στην Ελευσίνα
#21km

Μόλις 21χλμ από το κέντρο της Αθήνας, μια από τις σημαντικότερες ιερές πόλεις της αρχαιότητας, η πόλη των Ελευσίνιων Μυστηρίων και γενέτειρα του Αισχύλου, η Ελευσίνα αποτελεί την τέταρτη κατά σειρά Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, που φιλοξενείται στην Ελλάδα. Η πρόσβαση σε αυτή μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:

Με αυτοκίνητο ή μηχανή μέσω της Αττικής Οδού ή από τη Λεωφόρο Αθηνών, σε μόλις 25 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας.
Με λεωφορείο (γραμμές 845 και 871 από Πειραιά, 876 από τον σταθμό “Αγ. Μαρίνα” του μετρό και 878 από Αχαρνές).
Με προαστιακό (στάση “Μαγούλα” και στη συνέχεια, με το λεωφορείο 863).

 

Δείτε επίσης

Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr