Search
Close this search box.
Winter on Fire

Το ντοκιμαντέρ «Winter on Fire» στο Netflix μιλάει για τη βιαιοπραγία που βιώνει η Ουκρανία εδώ και 8 χρόνια από τη Ρωσία

Το ντοκιμαντέρ Winter on Fire στο Netflix μιλάει για τη βιαιοπραγία που βιώνει η Ουκρανία εδώ και 8 χρόνια από τη Ρωσία.

Το κρύο του χειμώνα του 2014 δεν έσβησε ούτε στιγμή την φλόγα της συλλογικής ψυχής και της συσπείρωσης του Ουκρανικού λαού που πολέμησε ενάντια στους σφετεριστές του δικαιώματος του για ελευθερία και εκσυγχρονισμό.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Το Winter on Fire στο Netflix, παρόλο που δημοσιεύτηκε το 2015 στη πλατφόρμα, έρχεται και πάλι στα δημοσιεύματα αυτές τις μέρες λόγω της τροπής που έχει λάβει η ασύλληπτη βιαιοπραγία που βιώνει η χώρα της Ουκρανίας εδώ και 8 χρόνια από την Ρωσία.

O σκηνοθέτης Evgeny Afineevsky με το πλάνα εκ των έσω, από την αρχή έως και το τέλος του ατελείωτου αγώνα εκείνης της περιόδου, μας τοποθετεί με στο πλήθος εκατομμυρίων που επί μήνες κατέβαινε σε ειρηνικές πορείες, πρόσφερε ακούραστα ολόκληρη τη ψυχή του, ακόμη και με την αμφιβολία του θανάτου, με μοναδικό του στόχο το ύψιστο αγαθό της ελευθερίας.

Winter on Fire
Winter on Fire

Με λίγα λόγια…

Όταν ο πρώην κατάδικος Viktor Yanukovych κατάφερε να λάβει την πρωθυπουργία, χωρίς να πέσει στην αντίληψη του κόσμου κάποια νοθεία, όπως συνέβη την πρώτη φορά που προσπάθησε να εκλεγεί, υποσχέθηκε στον λαό την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που τόσο πολύ ποθούσαν οι ταλαιπωρημένοι Ουκρανοί. Ο φιλορώσος πρωθυπουργός Yanukovych, ωστόσο την τελευταία στιγμή ανακοινώνει συμφωνία με την Ρωσία, ακυρώνοντας την μέχρι τότε φαινομενικά ευρωπαϊκή του διάθεση.

Ο λαός εξοργίζεται! Τα συλλαλητήρια που οργανώνονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρνουν τον κόσμο στην μεγάλη πλατεία Maidan, στα ελληνικά πλατεία ανεξαρτησίας. Η αγάπη για την παρτίδα και την ελευθερία φέρνουν κοντά το πλήθος σε μια ειρηνική γιορτή, μια εκδήλωση με βαθύ νόημα, χωρίς κανένα χρώμα της πολιτικής παλέτας.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση δίχως να μπορεί να διαχειριστεί το δικαίωμα της διαμαρτυρίας του λαού, επιλέγει να στείλει τα πιο βιαια όργανα του κράτους, ώστε να διαλύσει την συγκέντρωση. Η αναπάντεχη επίθεση που δέχτηκε ο άοπλος κόσμος στη maidan, ξύπνησε ένα τσουνάμι αντιδράσεων και δυνάμωσε την καυτή φωτιά που έκαιγε μέσα του.

Μέσα από το ντοκιμαντέρ, βλέπουμε πως ο άμαθος απλός λαός της Ουκρανίας, άτομα κάθε ηλικίας, αυτοοργανώθηκε μέσα σε λίγες ημέρες και πολέμησε για πολλούς μήνες στους δρόμους του Κιέβου με την ίδια του την κυβέρνηση.

Οι άνθρωποι πέθαναν στα αλήθεια για την ελευθερία τους.

Είναι συγκλονιστικό τι μπορεί να ξυπνήσει μέσα μας η κλοπή της αξιοπρέπειας μας όταν αυτή εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Είναι τρομερό τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος πιασμένος σφιχτά χέρι με χέρι, φτιάχνοντας τείχος σώμα με σώμα και ιδεές ανθρωπισμού που ταξιδεύουν από νου σε νου!

Δείτε επίσης

Δωρεά $10 εκ. για την Ουκρανία από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr