Search
Close this search box.
Το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας έρχεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας έρχεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας έρχεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
INVOCACIÓN / ΕΠΙΚΛΗΣΗ

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

18 & 19 Σεπτεμβρίου 2022

 

Η αποθέωση του ισπανικού χορού στο Ηρώδειο!

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου χορογράφου και νέου καλλιτεχνικού διευθυντή Rubén Olmo, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, την παράσταση INVOCACION / ΕΠΙΚΛΗΣΗ κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.
Για δύο βραδιές, η καρδιά της Ισπανικής κουλτούρας και του Ανδαλουσιανού ταπεραμέντου θα χτυπά στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Από το παθιασμένο φλαμένκο και το παραδοσιακό μπολερό ως τον γοητευτικό σύγχρονο χορό και το κλασικό μπαλέτο, το Invocacion παρουσιάζει όλα τα είδη και τις τάσεις του ισπανικού
χορού, σε μια μεγάλη γιορτή συναισθημάτων και δημιουργικών αντιθέσεων, με απρόσμενες εναλλαγές χορογραφιών, εντυπωσιακά κοστούμια και πρωτότυπη ζωντανή μουσική.

Ένα ταξίδι στα ωραιότερα τοπία της Ιβηρικής Χερσονήσου, για τους φίλους του χορού και της ισπανικής κουλτούρας, με όχημα τη μουσική και τον χορό και οδηγούς τους 60 κορυφαίους χορευτές και τους 15 δεξιοτέχνες μουσικούς που θα βρεθούν πάνω στη σκηνή του Ηρωδείου.

Το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας έρχεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας έρχεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

INVOCACION
Η απόλυτη εμπειρία χορού!

Ένα εντυπωσιακό θέαμα – επίκληση στην ίδια τη ζωή!
Ένα δίωρο ταξίδι στην αυθεντική ατμόσφαιρα τη Ανδαλουσίας!

 

Το Invocacion -η πρώτη παραγωγή του Εθνικού Μπαλέτου της Ισπανίας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Rubén Olmo- έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2020 στο Villamarta Theatre – Jerez και στις 18 & 19 Σεπτεμβρίου επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της παράστασης.

Μέσα από τέσσερις νέες χορογραφίες, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ζήσει την απόλυτη εμπειρία χορού μέσα από ένα συνδυασμό της αυθεντικής γοητείας του flamenco με την αυστηρή δεξιοτεχνία του μπαλέτου που .

INVOCACION BOLERA
Χορογραφία: Rubén Olmo
Μουσική: Manuel Busto
Σχεδιασμός /προσαρμογή κοστουμιών: Pedro Moreno / Pedro Soler

 

Πρόσφατη χορογραφία βασισμένη σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και πολύπλοκα είδη του ισπανικού χορού με χρήση καστανιετών, που εμφανίστηκε τον 18 ο αιώνα και συνδυάζει μοναδικά τους λαϊκούς χορούς της Ανδαλουσίας με τον πιο «ακαδημαϊκό» χορό. Ένας φόρος τιμής στους μεγάλους δασκάλους της Escuela Bolera, που καθόρισαν το είδος Ángel Pericet, Mariemma, Antonio el Bailarín κ.ά..

JAULENA
Χορογραφία: Rubén Olmo
Επηρεασμένος από ένα χωριό της Γρανάδα που συνυπάρχουν ο χριστιανικός, ο εβραϊκός και ο αραβικός πολιτισμός, ο Ruben Olmo, δημιουργεί μια γέφυρα ανάμεσα στα διαφορετικά στυλ χορού και οδηγεί το granaína και το zapateado στο επίκεντρο

ETERNA IBERIA
Χορογραφία: Antonio Najarro
Μουσική: Moreno Buendía
Κοστούμια: Yaiza Pinillos
Εμπνευσμένος από τη μουσική που έγραψε το 1963 ο Moreno Buendía για το Eterna Castilla, ο χορογράφος Antonio Najarro παρουσιάζει την προσωπική του οπτική για τον ισπανικό χορό, μέσα από ομαδικές χορογραφίες, σόλο και pas de deux, που συνδυάζουν τη χρήση καστανιέτας, ισπανικής κάπας και καπέλου Cordovan. Μια σύγχρονη ματιά στις ρίζες, την ουσία και τον πλούτο της χώρας που είναι γεμάτη μελωδικές και ρυθμικές αποχρώσεις και απαράμιλλη δύναμη.

DE LO FLAMENCO – Αφιέρωμα στον Mario Maya.
Χορογραφία: Mario Maya, Milagros Menjíbar, Rafaela Carrasco, A. Rueda, Manolo Marín, Isabel
Bayón
Με αυτή τη σουίτα φλαμένκο, βασισμένη στο πρωτοπόρο και απολύτως προσωπικό στυλ του Mario Maya (1937-2008), το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας εντάσσει για πρώτη φορά στο ρεπερτόριό του ένα δικό του έργο, αφιερώνοντας μέρος της παράστασης στον κορυφαίο χορευτή και χορογράφο, ο οποίος, παρότι υπήρξε εκ των δημιουργών του Ανδαλουσιανού Θεάτρου Φλαμένκο με το δικό του μοναδικό στυλ, δεν είχε συμπεριληφθεί μέχρι τώρα στο ρεπερτόριο του Ballet Nacional de España.

Οι παραστάσεις τελούν υπό την αιγίδα της Ισπανικής Πρεσβείας
και του 
Institute Cervantes
.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=soZmVWWXC9A

Info
Εθνικό Μπαλέτο Ισπανίας

INVOCACION
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Κυριακή 18 & Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρα έναρξής: 21:00

Τιμές εισιτηρίων :
VIP 120 €
A ΖΩΝΗ 100 €
Β ΖΩΝΗ 80 €
Γ ΖΩΝΗ 60 €
Δ ΖΩΝΗ 55 €
Ε ΖΩΝΗ 45€ / Φοιτητικό – Ανέργων 35 €
ΣΤ ΖΩΝΗ 30 € / Φοιτητικό – Ανέργων 25 €
ΑΜΕΑ 15€

Κρατήσεις για τις θέσεις ΑμΕΑ γίνονται τηλεφωνικά στο 2103221897  (email: tameia@aefestival.gr)

Προπώλησηviva.gr – artinfo.gr

Link προπώλησης:
https://www.viva.gr/tickets/theater/national-ballet-espana/

Πληροφορίες: 2109213310

Δείτε επίσης

 

Οι «Πέρσες» του Αισχύλου παρουσιάζονται από την Ομάδα Σημείο Μηδέν στο Θέατρο Πέτρας

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr