Άλλη μια θεατρική εβδομάδα ξεκινά στην πόλη της Θεσσαλονίκης ( 16/4 – 22/4), με την θεματολογία της ατζέντας μας να περιλαμβάνει από σάτιρα και μιούζικαλ μέχρι βιόδραμα και αισθηματική κωμωδία. Την προσοχή μας τραβούν, αδιαμφισβήτητα, οι δύο δημοφιλείς αθηναϊκές αφίξεις, Η Κατάρα της Ίρμα Βεπ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, και το Σεξ λεξικόν, που έρχεται στο θέατρο Αθήναιον, χωρίς, όμως, να παραλείπουμε τα γνώριμα – πλέον – στο κοινό ανεβάσματα, Αναφορά στον Γκρέκο με πρωταγωνιστή τον Τάκη Χρυσικάκο αλλά και Life is a fairytale, παράσταση της Γλύκας Στόιου, που επιστρέφει φέτος υπό νέο τίτλο.

 

Η Κατάρα της Ίρμα Βεπ του Charles Ludlam σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στη Μονή Λαζαριστών (ΚΘΒΕ)

Πρόκειται για το απολαυστικό έργο του Charles Ludlam, ιδρυτή του Ridiculous Theatre Company, το οποίο ακροβατώντας ανάμεσα στην σάτιρα και το μυστήριο, φέρνει τον θεατή αντιμέτωπο με το μεταφυσικό στοιχείο αλλά και με πολλές ανατροπές. Η παράσταση, με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Φάνη Μουρατίδη σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας, που ανέβηκε με επιτυχία στο Θέατρο Βρετάνια, μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών από την Τετάρτη 18 Απριλίου.

«Η Κατάρα της Ίρμα Βεπ» σε σκηνοθεσία Γ. Κακλέα στη Μονή Λαζαριστών

Σεξ λεξικόν – Η επιστήμη του έρωτα του Σπύρου Δ. Μιχαλόπουλου σε σκηνοθεσία Αγγελίτας Τσούγκου στο θέατρο Αθήναιον

Η αισθηματική κωμωδία του Σπύρου Μιχαλόπουλου μας ταξιδεύει πίσω στο 1978, την ημέρα που ένα νεαρό ζευγάρι επιχειρεί να κάνει έρωτα για πρώτη φορά ακολουθώντας το Σεξ λεξικόν. Τα αποτελέσματα αυτής της απόπειρας – που μόνο θετικά δεν υπήρξαν – θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει το κοινό της Θεσσαλονίκης, καθώς η επιτυχημένη παράσταση παρουσιάζεται 20 και 21 Απριλίου στο θεατρικό σανίδι του Αθήναιον.

Η ρομαντική κωμωδία «Σεξ Λεξικόν – Η Επιστήμη του Έρωτα» στη Θεσσαλονίκη

Αναφορά στον Γκρέκο του Νίκου Καζαντζάκη σε σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς – Μελίνα Μερκούρη

Η γνωστή πια στο φιλοθεάμων κοινό παράσταση, που επιμελείται ολοκληρωτικά ο Τάκης Χρυσικάκος και βασίζεται στο αριστούργημα του Νίκου Καζαντζάκη, δεν είναι παρά ένας καθρέφτης, στον οποίο αντικατοπτρίζεται τόσο το μεγαλείο της Ελλάδας όσο και το ανυπόταχτο πνεύμα του ίδιου του συγγραφέα. Αναφορά στον Γκρέκο, λοιπόν, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς – Μελίνα Μερκούρη από 20 Απριλίου.

Το γνωστό έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Αναφορά στον Γκρέκο» έρχεται ξανά στη Θεσσαλονίκη

Life is a fairytale της Γλύκας Στόιου σε σκηνοθεσία Γιούστινας Χορόστσακ στο θέατρο Αθήναιον

To έργο, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά την περυσινή θεατρική σεζόν υπό τον τίτλο Στρίγγλα Γυναίκα, εμπνέεται από έργα όπως το «Ημέρωμα της στρίγγλας» και το «Λεωφορείον ο Πόθος», πλάθοντας μια τρυφερή και συνάμα σκληρή γυναικεία ιστορία, με πρωταγωνίστρια την Κατερίνα. Η παράσταση της Γλύκας Στόιου ανεβαίνει στη μικρή σκηνή του θεάτρου Αθήναιον από την Παρασκευή 20 Απριλίου.

“Life Is A Fairytale” H Δραματική Μαύρη Κωμωδία της Γλύκας Στόιου

Ασθμαίνω σε σύλληψη και σκηνοθεσία Χριστόδουλου Ανδρέου στο θέατρο Άνετον

Πρόκειται για μια παράσταση βασισμένη σε στοιχεία της ζωής και του έργου της Lavinia Schulz και του Walter Holdt, που θέτει ως άξονα το σωματικό θέατρο με σκοπό να αναδείξει την δύναμη του να μάχεσαι για κάτι που αγαπάς. Η παρουσίασή της θα γίνει – στο πλαίσιο του φεστιβάλ του Δήμου Θεσσαλονίκης «Ανοιχτή σκηνή- Θεατρικές φωνές της πόλης» – από 21 έως 23 Απριλίου στο Θέατρο Άνετον.

«Ασθμαίνω.» Από Την LandArt Theater Στην Ανοικτή Σκηνή του Δήμου Θεσσαλονίκης

Chicago από την Prodancers Studio στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η Prodancers Studio συνεργάζεται φέτος με τον ανατρεπτικό Μάριο Μιλτιάδου, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη, χοροθεατρική προσέγγιση του δημοφιλούς μιούζικαλ Chicago. Δολοπλοκία, σκοτεινά πάθη, έγκλημα, ματαιοδοξία αλλά και φεμινισμός, σεξουαλική απελευθέρωση και μπόλικη jazz, έρχονται από 18 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Tο δημοφιλές μιούζικαλ «CHICAGO» έρχεται από την Prodancers Studio στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Συνεχίζονται ακόμη:

Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα σε σκηνοθεσία Πάνου Δεληνικόπουλου στη Μονή Λαζαριστών (ΚΘΒΕ)

Ντα σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (ΚΘΒΕ)

Oρφανά σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεεδονικών Σπουδών (ΚΘΒΕ)

Το Σπίτι σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γιαμλόγλου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

H Μεγάλη Χίμαιρα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ράφτης Κυριών σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά στο θέατρο Αυλαία

Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζιβασιλείου στο θέατρο Τ

Η κραυγή της σιωπής σε σκηνοθεσία Βίκυς Φραγκούδη στο Studio 29A

Κείμενο: Ευγενία Θεοδωρίδου (Lavart)

Κοινοποίηση:

Σχόλια

No more articles
Έφυγε Από Τη Ζωή Ο Κινηματογραφιστής Βιτόριο Ταβιάνι

Close