Search
Close this search box.
Συνέντευξη: Ο Ian Anderson

Συνέντευξη: Ο Ian Anderson των Jethro Tull μιλάει στη Lavart

Ο Ian Anderson, ένας πραγματικά εναλλακτικός θρύλος της ροκ και ηγέτης των Jethro Tull μιλάει στη Lavart σε μία συνέντευξη με αφορμή τη συναυλία του λατρεμένου από το ελληνικό κοινό group στη Θεσσαλονίκη και τη Μονή Λαζαριστών!

Οι Jethro Tull στη Lavart. Οι Jethro Tull στη Θεσσαλονίκη. Οι Jethro Tull που το 1967 απορροφώντας ένα εκκεντρικό και μοναδικό μείγμα hard rock, folk και κλασικής μουσικής με πολλά άλλα, υποτιθέμενα μη μοντέρνα μουσικά στυλ ακολούθησαν μια μακρά και εξαιρετικά επιτυχημένη καριέρα (Beggar’s Farm, Teacher, Jeffrey Goes to Leicester Square) έχοντας κυκλοφορήσει 30 στούντιο ζωντανά άλμπουμ με πωλήσεις άνω των 60 εκατομμυρίων, κατατάσσοντας τους ως ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα της Βρετανίας.

Ο Ian Anderson, sτην καλλιτεχνική του πορεία ανέλαβε πολλά σόλο project και ως ένας από τους καλύτερους φλαουτίστες στον κόσμο συνεχίζει απτόητος τη μακρά μουσική καριέρα του. Ο σπουδαίος καλλιτέχνης με αφορμή την επικείμενη εμφάνισή του στη Μονή Λαζαριστών την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, αλλά και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη μας μίλησε για τη σχέση του με το ελληνικό κοινό και τα μελλοντικά του σχέδια.

Δημήτρης Φαργκάνης (Lavart) – Την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφτείτε την Ελλάδα για δύο ξεχωριστές εμφανίσεις! Πώς αισθάνεστε;

Ian Anderson – Πάντα ανυπομονώ να επιστρέψω στην Ελλάδα, για να επανενωθώ με το κοινό μας και να απολαύσω το φαγητό, την ιστορία και την αρχιτεκτονική.

Δημήτρης Φαργκάνης (Lavart) – Το ελληνικό κοινό είναι πραγματικά συνδεδεμένο με τη μουσική σας, τον ήχο σας, τη ροκ στάση σας μεταξύ των ετών. Είναι αυτός ένας σπουδαίος λόγος για εσάς όταν επιλέγετε έναν χώρο, μια χώρα για τη ζωντανή περιοδεία σας;

Ian Anderson – Οι διοργανωτές μας πρέπει να βρουν χώρους που είναι διαθέσιμοι και πρακτικοί για την πραγματοποίηση συναυλιών. Δεν καταφέρνουμε πάντα να παίζουμε στους χώρους που θα θέλαμε περισσότερο, αλλά τα πράγματα είναι λίγο τρελά μετά τη πανδημία και εξακολουθούμε να δυσκολευόμαστε να βρούμε κατάλληλους χώρους σε πολλές χώρες.

Ian Anderson
Στην καλλιτεχνική του πορεία ανέλαβε πολλά σόλο project και ως ένας από τους καλύτερους φλαουτίστες στον κόσμο συνεχίζει απτόητος τη μακρά μουσική καριέρα του.

Δημήτρης Φαργκάνης (Lavart) – Ποια στιγμή θυμάστε από τη μαγική διαδρομή των Jethro Tull;

Ian Anderson – Παραστάσεις στα θεατρικά αμφιθέατρα σε όλη τη Μεσόγειο – συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας και φυσικά, η συνεργασία με τους πολλούς σπουδαίους μουσικούς που συμμετείχαν όλα αυτά τα χρόνια στην μπάντα.

Δημήτρης Φαργκάνης (Lavart) – Πώς είναι η ζωή ενός πολυοργανιστή; Πόσες ώρες περνάτε με το φλάουτο σας; Τι σημαίνει για εσάς;

Ian Anderson – Παίζω φλάουτο τις περισσότερες μέρες σε πρόβες, εμφανίσεις και ηχογραφήσεις. Και αν δεν έχω αυτές τις ευκαιρίες, παίζω απλά για διασκέδαση. Είναι ένα από τα όργανα που είναι πιο κοντά στην έκφραση της ανθρώπινης φωνής.

Δημήτρης Φαργκάνης (Lavart) – Έχετε αντιληφθεί ποτέ την επίδρασή σας ως μπάντα στη διεθνή μουσική σκηνή; Τι πιστεύετε για αυτό;

Ian Anderson – Απλώς συνεχίζω τη ζωή μου. Δεν σκέφτομαι πολύ την επιτυχία ή την αποδοχή. Νιώθω τυχερός που έχω τη δουλειά μου και την ευχαρίστησή μου ταυτόχρονα.

Δημήτρης Φαργκάνης (Lavart) – Πόσο δύσκολο είναι για ένα συγκρότημα όπως οι Jethro Tull να συνεχίσει να δημιουργεί μουσική στις μέρες μας;

Ian Anderson – Καθόλου δύσκολο. Ξεκίνησα να δουλεύω σε ένα νέο άλμπουμ τον περασμένο Ιανουάριο και μόλις, σήμερα τελείωσα την ηχογράφηση και τη μίξη. Θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του επόμενου έτους. Όσο η ενέργεια και ο ενθουσιασμός μου συνεχίζουν να επιστρέφουν, θα διασκεδάζω ως συνήθως.

Δημήτρης Φαργκάνης (Lavart) – Έχετε το ίδιο πάθος, την ίδια επιθυμία, την ίδια δίψα να βρεθείτε στη σκηνή ή στο στούντιο, για να ηχογραφήσετε τραγούδια; Υπάρχει κάτι κοινό με το παρελθόν ή κάτι τελείως διαφορετικό;

Ian Anderson – Είναι πάντα μια μικρή δοκιμασία όταν ξεκινάμε ένα νέο project ή μια περιοδεία. Αλλά μόλις βάλω μπρος, η ενέργεια ξεχειλίζει και η διασκέδαση αρχίζει.

Ian Anderson
«Δεν σκέφτομαι πολύ την επιτυχία ή την αποδοχή. Νιώθω τυχερός που έχω τη δουλειά μου και την ευχαρίστησή μου ταυτόχρονα.»

Δημήτρης Φαργκάνης (Lavart) – Ποιο είναι το μήνυμά σας για τους Έλληνες θαυμαστές πριν από τη ζωντανή εμφάνιση στη Μονή Λαζαριστών Θεσσαλονίκης;

Ian Anderson – Ανυπομονούμε να τους παρουσιάσουμε μερικές από τις στιγμές-ορόσημα του Progressive Rock ρεπερτορίου μας. Τα τραγούδια που σηματοδότησαν μια νέα κατεύθυνση ή βελτίωσαν μια προηγούμενη. Τραγούδια από το 1968 μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τα πιο γνωστά τραγούδια από τα πολλά άλμπουμ μας.

Συνέντευξη: Δημήτρης Φαργκάνης 

 

Διαβάστε περισσότερα:

Συνέντευξη: Η αρχαιοελληνική λύρα αποκαλύπτεται μέσα από τη Λίνα Παλέρα

 

Πηγές φωτογραφιών:1, 2, 3

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr