Το συγκρότημα από το Wolverhamptom αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη του είδους της Glam Rock, που άνθησε στις αρχές της δεκαετίας του 70.

Παρά το γεγονός ότι έπρεπε να σταθούν δίπλα σε άλλα μεγάλα ονόματα του είδους, όπως T.Rex, Garry Glitter και τον τεράστιο David Bowie, τα τραγούδια τους κατάφερναν να φτάνουν πάντα στις κορυφαίες θέσεις των charts, ενώ αποτέλεσαν το πρώτο συγκρότημα που τρία singles τους κατάφεραν να κατακτήσουν την κορυφήׂ δείγμα της μεγάλης αγάπης που τους έδειχνε το μουσικό κοινό. Αξίζει, επίσης, να σημειώσουμε ότι για μεγάλα ονόματα που κυριάρχησαν τις επόμενες δεκαετείες, από τους Ramones και τους Clash έως τους Def Leppard και τους Quite Riot, αποτέλεσαν κύρια έμπνευση. Πολλοί από αυτούς, μάλιστα, δεν έχασαν την ευκαιρία να το δείξουν έμπρακτα, κάνοντας cover από τα τραγούδια τους.

Η σύνθεση των Slade ήταν οι Don Powell (ντράμς), Jim Lea (μπάσο), Dave Hill (κιθάρα) και Noddy Holder (τραγούδι). Ηχογράφησαν, συνολικά, 15 άλμπουμ από το 1969 έως το 1994. Το Look Wot You Dun κυκλοφόρησε ως single το 1972.

Πηγή φώτο: https://www.imdb.com/

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ