Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης

«Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης»: Γίνονται τηλεοπτική σειρά – Παρόν και ο Σκορσέζε

«Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης» γίνονται τηλεοπτική σειρά, είκοσι χρόνια μετά την επική ταινία, ο Μάρτιν Σκορσέζε επιστρέφει για περαιτέρω ανάπτυξη στους χαρακτήρες του Χέρμπερτ Άσμπερι.

Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης μας γυρίζουν στο 1846, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ακόμη εμπλεκόμενες στον Εμφύλιο Πόλεμο, μια άλλη μάχη γινόταν στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Στο Five Points του Μανχάταν, οι συγκρούσεις μεταξύ των ντόπιων (αμερικανικής καταγωγής απόγονοι Άγγλων Προτεσταντών μεταναστών) και Ιρλανδών και Ιταλών μεταναστών έκαναν την περιοχή όχι απλά επικίνδυνη, αλλά και απρόσιτη.

Αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι οι Ιρλανδοί και οι Ιταλοί μετανάστες θεωρούνταν απειλή για την κατεστημένη τάξη πραγμάτων από τους ντόπιους. Η ιστορία του Άμστερνταμ Βαλόν βρίσκεται στο επίκεντρο της αναταραχής. Είναι γιος του αρχηγού των Ιρλανδών μεταναστών που επιστρέφει για να βρει τον δολοφόνο του πατέρα του, «Μπιλ τον χασάπη», και να εκδικηθεί.

Η ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε “Gangs of New York” (2002) βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Herbert Asbury (1927). Όπως διευκρίνισε ο ίδιος ο συγγραφέας, το βιβλίο δεν είναι μια κοινωνιολογική ανάλυση αλλά ένα χρονικό της χρονικής περιόδου. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Daniel Day Lewis, Liam Neeson, Leonardo DiCaprio, Cameron Diaz και Brendan Gleeson.

Η επική ταινία περικλείει το βίαιο παρελθόν της αμερικανικής μητρόπολης πριν από την κυριαρχία της ιταλο-αμερικανικής μαφίας κατά την εποχή της ποτοαπαγόρευσης της δεκαετίας του 1920. Η ταινία έλαβε δέκα υποψηφιότητες για Όσκαρ και έγραψε ιστορία. Σύμφωνα με το Deadline, το «Gangs of New York» εξελίσσεται σε τηλεοπτική σειρά από τη Miramax Television, με τον Σκορσέζε να είναι εκτελεστικός παραγωγός και να σκηνοθετεί τα δύο πρώτα επεισόδια.

Ο Μπρετ Λέοναρντ, ο σεναριογράφος, δεν έχει δώσει ακόμη λεπτομέρειες για την πλοκή. Ωστόσο, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα, θα δούμε μια νέα εκδοχή της ιστορίας, με χαρακτήρες που δεν εμφανίστηκαν στην ταινία.

Οι χαρακτήρες και οι ιστορίες αυτής της περιόδου της αμερικανικής ιστορίας ήταν αδύνατο να εξερευνηθούν πλήρως σε μια ταινία δύο ωρών. Ο σπουδαίος σκηνοθέτης, που στα 80 του χρόνια παραμένει εξαιρετικά δραστήριος, είπε ότι μια τηλεοπτική σειρά μας δίνει χρόνο και δημιουργική ελευθερία να αναβιώσουμε αυτόν τον πολύχρωμο κόσμο και τις επιπτώσεις που είχε και έχει στην κοινωνία μας.

Δείτε το βίντεο της ταινίας του Μάρτιν Σκορσέζε:

Διαβάστε περισσότερα:

Pulp Fiction: Η Uma Thurman δεν ήθελε να χορέψει με τον John Travolta

Φωτογραφία εξωφύλλου

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ