Όσα ακούσαμε και είδαμε στην χθεσινή τους συναυλία!
Ψυχεδέλεια. Ένας όρος όσο εν πολλοίς ασαφής, αλλά τόσο και μεστός. Αφορά τόσο την ακοή, όσο και τις άλλες αισθήσεις, διότι μουσική δεν είναι μόνο οι μελωδίες, αλλά και όσα αυτές γεννούν. Κατά την προσωπική μου άποψη αυτό ακριβώς πρεσβεύουν οι Monophonics και το απέδειξαν με τη χθεσινή τους συναυλία στη Μονή Λαζαριστών, στη Θεσσαλονίκη. Λίγο πριν την επικείμενη εμφάνισή τους στην Αθήνα μαζί με την LP έφθασαν στην πόλη του Βορρά, ενθουσίασαν το κοινό τους και με τη σειρά τους οι ίδιοι ενθουσιάστηκαν από αυτό.

Λίγο μετά τις 20:00, οι πύλες άνοιξαν. Το κοινό ξεκίνησε να εισέρχεται στον χώρο και οι Gangsters of Love, το opening act, ήταν έτοιμο να υποδεχθεί ζεστά τους Θεσσαλονικείς και να τους… εφοπλίσει με όλα τα ψυχολογικά εφόδια για την μουσική εμπειρία που επρόκειτο να βιώσουν. Οι blues ήχοι από την δεκαετία των ‘70s γέμισαν την ατμόσφαιρα με χρώματα, την οποία λίγη ώρα αργότερα εμπλούτισαν οι Monophonics με τον ήσυχο δυναμισμό τους! Δώδεκα ολόκληρα χρόνια καριέρας μετουσιώθηκαν σε μια ταξιδιάρικη μουσική πορεία, η οποία ξεκίνησε με το κομμάτι Hard Times.


Οι Καλιφορνέζοι, αν και έχουν επισκεφθεί πολλάκις την χώρα μας, πάντα επιλέγουν τρόπους για να μας κάνουν να νιώθουμε μοναδικά, σαν μια πρώτη φορά γνωριμίας, σε κάθε τους εμφάνιση και συναυλία. Σε αυτό το δίωρο παραλήρημα έκστασης και λυρισμού, η soul παντρεύτηκε με την funk και όλα αυτά κάτω από τον τρούλο μιας ψυχεδέλειας τόσο αρμονικής, όσο και τα φωνητικά του frontman Kelly Finnigan!

Η διασκευή στο California Dreamin’ ήταν το αναπάντεχο δώρο της μπάντας στο ελληνικό κοινό, ενώ σε κάθε τραγούδι μπορούσες να ξεχωρίσεις το πάντρεμα των φωνών των οπαδών με αυτή του Kelly. Εάν έπρεπε να επιλέξουμε κορυφαίες στιγμές, τότε αναμφίβολα τα Bang Bang και Seven Nation Army ήταν αυτά που κέρδισαν περισσότερο τον κόσμο και μας έκαναν να πιστέψουμε ότι η εξωστρέφεια του συγκροτήματος υπερνίκησε τις ελάχιστες στιγμές εσωστρέφειας και συναισθηματισμού.Η χθεσινή συναυλία δεν ήταν απλά μια γνωριμία με τον καινούριο δίσκο τους Sound Of Sinning που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ήταν ένα κάλεσμα σε μια ξέφρενη εμπειρία με μπόλικο χορό, τραγούδι και φυσικά, ξύπνημα αισθήσεων. Σαν να είμαστε ακριβώς στο Σαν Φρανσίσκο (περίπου).

Γιατί οι Monophonics δεν είναι μόνο το Bang Bang!

Δείτε τις φωτογραφίες της δικιάς μας Αλεξάνδρας Ρίμπα εδώ:


Παραγωγή: Upnloud

Κείμενο: Αλέξανδρος Τσώνης (Lavart)
Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Ρίμπα (Lavart)

Κοινοποίηση:

Σχόλια

No more articles
Το El Sistema πηγαίνει Ηρώδειο

Close